Παπασταύρου: Γιατί χάλασε η πώληση, η τράπεζα και όλα όσα αφορούν την Ομόνοια

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 5.11.2021
Παπασταύρου: Γιατί χάλασε η πώληση, η τράπεζα και όλα όσα αφορούν την Ομόνοια

Πολλά και διάφορα είπε ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου, στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα όσα έγιναν στο θέμα της πώλησης μετοχών του στον Τζον Χριστοδούλου.


Ο διοικητικός ηγέτης των πρασίνων αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να παραχωρήσει τις μετοχές του σε μεταγενέστερο στάδιο, αλλά και στο αγωνιστικό.

Αναλυτικά: 

Η πρώτη τοποθέτηση του προέδρου: «Ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα. Πρώτα θέλω να απολογηθώ στον κόσμο και στον σύλλογο για την ανησυχία που προέκυψε σχετικά με την πώληση των μετοχών. Προσπαθήσαμε να μην βγει προς τα έξω αυτή η ιστορία. Νιώθαμε πως αν έβγαινε θα έκανε ζημιά, αλλά τελικά βγήκε και δημιουργήθηκε αυτή η αναστάτωση που έκανε ζημιά γενικά στην ομάδα. Να σας πω πως άρχισε αυτή η ιστορία. Γράφτηκαν πολλά λανθασμένα πράγματα. Δεν τοποθετηθήκαμε γιατί θέλαμε να ξέραμε τι αλήθειες θα πούμε. Γνώρισα τον Χριστοδούλου 1/8/2021. Ένας κοινός φίλος μας γνώρισε, δεν τον είχα δει προηγουμένως. Βρεθήκαμε στην Μύκονο κατά σύμπτωση. Έδειξε ενδιαφέρον να αγοράσει τις μετοχές μου. Εγώ του είπα πως πρέπει να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, τι συμβαίνει στην Ομόνοια κτλπ. Του είπα πως πρέπει να βάζεις 2-3 εκατομμύρια τον χρόνο. Για να πρωταγωνιστεί πρέπει να βάζει αυτό το ποσό. Αν μπορεί, του είπα να συνεχίσουμε τις επαφές. Εγώ δεν ζήτησα αγοραστή, αυτός ήρθε κοντά μου. Η τιμή θα ήταν ακριβώς όσα λεφτά έβαλα εγώ, τίποτα παραπάνω. Δεν του ζήτησα εγώ να αγοράσει, μόνος του ήρθε. Συμφώνησε με την τιμή και αρχίσαμε τις διαβουλεύσεις. Του δώσαμε όλες τις πληροφορίες, σε δικηγόρους και λογιστές. Μέχρι την Τετάρτη αυτό κάναμε. Πριν 4 εβδομάδες αυτή η ιστορία βγήκε προς τα έξω και μας έκανε κακό. Δημιουργήθηκε μια κατάσταση που μας ανάγκαζε να τελειώσουμε σύντομα γιατί προέκυψε ανησυχία και στην ομάδα. Ένιωθα πως έπρεπε να τελειώσει σύντομα. Μετά από δύο μήνες διαβουλεύσεων. Δώσαμε 99% των εγγράφων που ήθελαν να κοιτάξουν. Αυτό μας έφερε την Τετάρτη και όταν ήμασταν προς το τέλος και νομίζαμε πως θα τελειώναμε την συμφωνία, έμαθα πως υπήρχα κάποιες απαιτήσεις στο θέμα της συμφωνίας και συζητήσαμε με το σωματείο. Κάποιες από τις απαιτήσεις δεν θα μπορούσε να τις ικανοποιήσει το σωματείο. Ήθελε αυτά που ήθελε, το σωματείο δεν μπορούσε. Και φτάσαμε στο σημείο που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί το deal. Δεν έχω κάποιες πληροφορίες. Είτε θα έκλεινε η συμφωνία είτε θα τραβούσε άλλους δύο μήνες. Δεν θα μπορούσε όμως, έγινε ζημιά στην ομάδα και στον κόσμο. Έτσι τελειώσαμε».

Άρχισαν οι ερωτήσεις:

Για τις δικές του προθέσεις: «Δεν σταμάτησα, ούτε εγώ ούτε κανένας να κάνει τη δουλειά του. Δεν γύρεψα εγώ να αγοράσει τις μετοχές μου. Έζησα πολλά, για να ξέρω πως οι πιθανότητες να κλείσει μια τέτοια συμφωνία, δεν είναι σίγουρη. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε, δεν αλλάζει κάτι. Και ούτε θα αλλάξει».

Για την φημολογία ότι θα αγοράσει τράπεζα στην Αμερική και δεν μπορεί να μείνει στην προεδρία: «Ορισμένο από αυτό, είναι σωστό. Υπέγραψα συμβόλαιο να αγοράσω τράπεζα. Βάλαμε την αίτηση τον Ιούνιο, υπέγραψα τον Μάρτιο. Μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με την αίτηση για να εγκριθεί η αίτηση μου. Ήταν μια από τις ανησυχίες μου. Δεν είναι σίγουρο πως υπάρχει πρόβλημα. Απλά ξέρω τι περιμένει η Κυβέρνηση της Αμερικής… Ένιωσα πως θα μπορούσα να αφήσω την Ομόνοια σε καλά χέρια, και να λύσω το πρόβλημα».

Για την φημολογία περί απογοήτευσης από το κυπριακό ποδόσφαιρο: «Τα είπα πολλές φορές, για το τι πρέπει να αλλάξει κτλπ. Απλώς σαν γενική γνώμη, πιστεύω πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Κάποιες ομάδες όταν δεν παίρνουν το αποτέλεσμα που ήθελαν, θέλουν να φταίξουν κάποιους άλλους. Αυτό έγινε και με τον αγώνα με τη Δόξα. Έπρεπε να κερδίσει, όμως σκοράραμε δύο γκολ στο τέλος. Όταν μιλάμε για το VAR, δεν θέλουμε να μιλάμε για τις 97 φάσεις που έφτιαξε, αλλά για τις 3 “γκρίζες”. Πρέπει να σοβαρευτούμε, κάποιοι στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να βρίσκουμε ηλίθιες δικαιολογίες».

Για τις απαιτήσεις του Χριστοδούλου: «Όταν αρχίσαμε, ήμασταν το 50-50. Σε αυτό ήμασταν και μέχρι το τέλος. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις απαιτήσεις, με έπεισε πως δεν ήταν δυνατό να κλείσουμε».

Για το 40% των μετοχών που θα αγοράζονταν από τον κόσμο: «Δεν πρέπει να γίνει αυτό. Έχουμε συμφωνία για 20 χρόνια, μετά δεν θα υπάρχει εταιρεία. Ο κόσμος δεν πληρώνει τα μερίσματα. Να βάλουμε τον κόσμο να αγοράσει και να μην έχει αξία. Είναι ένα από τα μεγάλα λάθη που θα φτιάξουμε. Δουλεύουμε με το σωματείο. Δηλαδή ο άλλος θα αγοράσει για ποιο λόγο; Να το καδρώσει; Δεν έχει αξία. Αν ο κόσμος θέλει να δώσει λεφτά, να τα δώσει στο σωματείο. Δεν είναι σωστό και συναισθηματικά».

Για το αν οι Αρχές τις Αμερικής απορρίψουν την αίτηση του για την αγορά τράπεζας: «Είναι μια ανησυχία αυτό. Το συζήτησα με τους δικηγόρους μου. Δεν θα σου πουν δεν μπορείς να έχεις ομάδα στην Ευρώπη. Το ένα πρόβλημα είναι το τραπεζικό πρόβλημα στην Κύπρο και η κατάσταση του κυπριακού ποδοσφαίρου. Τα γνωρίζουν όλα στην Αμερική. Σύντομα περιμένω απάντηση».

Για την ανησυχία του κόσμου: «Καταλαβαίνω την ανησυχία του κόσμου. Τον Αύγουστο φέραμε τρεις παίκτες και ανανεώσαμε τον Φαμπιάνο. Για τον Λοΐζου υπήρξε μεγάλη προσφορά, και δεν τον πουλήσαμε. Αν πιστεύει ο κόσμος ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την Ομόνοια, δεν ισχύει. Δεν παρατήσαμε ποτέ την Ομόνοια. Κάναμε ότι καλύτερο για την ομάδα».

Για το γεγονός πως δεν πουλήθηκε ο Λοΐζου: «Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες πωλούνται πιο φτηνά στην Κύπρο απ’ ότι στο εξωτερικό. Είναι θέμα νοοτροπίας. Δεν γίνεται να τον πουλήσουμε ένα ποσό, ενώ αν ήταν από άλλη χώρα να πήγαινε για τα διπλάσια. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Πρέπει οι απαιτήσεις μας να φτάσουν όπως σε άλλες ομάδες του εξωτερικού. Πιστεύω πως ο Λοΐζου αξίζει και περισσότερα. Δεν μπορούσα να το δεχτώ αυτό».

Για το γεγονός πως μπήκε στην διαδικασία συζητήσεων για πώληση: «Πολλοί με ρωτούν αν μετάνιωσα που ανέλαβα την Ομόνοια. Όχι, ποτέ δεν το μετάνιωσα. Απλά, αυτή τη στιγμή υπάρχει η δυσκολία με την τράπεζα. Σίγουρα έβαλα περισσότερα χρήματα απ’ ότι υπολόγιζα. Έμαθα πως αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Αυτές είναι οι υποχρεώσεις. Κάθε χρόνο, πάνε καλύτερα τα πράγματα και περιμένουμε καλύτερες μέρες στο οικονομικό».

Για το ποσό που έδωσε μέχρι στιγμής και θα του έδινε ο Χριστοδούλου: «Περίπου 18.000.000 ευρώ».

Για την διαφωνία με τον Χριστοδούλου: «Του έκανα ξεκάθαρο πως θα αναλάμβανε ότι συμφώνησα εγώ τότε. Μου είπε κάποιες αλλαγές που συμφώνησα. Δεν μπορώ να πω πως ο μόνος λόγος είναι η διαφωνία με το σωματείο. Τα τελευταία χρόνια πολλοί είπαν ιδέες και πως θα βάλουν λεφτά κτλπ. Υπάρχει διαφορά με το να πεις κάτι και να το κάνεις. Υπάρχει η δυσκολία ότι όταν αναλάβεις έναν οργανισμό, θα βάζεις 3.000.000 ευρώ το χρόνο για να δουλεύει όπως πρέπει. Οι αμφιβολίες μου, που δεν έχουν να κάνουν με τον Χριστοδούλου, είναι πως είναι δύσκολο να βάλεις τέτοιο ποσό κάθε χρόνο. Για να κάνεις πρωταθλητισμό, χρειάζονται αυτά τα λεφτά».

Για το αγωνιστικό: «Μας ανησυχεί η βαθμολογική συγκομιδή. Η προετοιμασία του Καλοκαιριού, ο κορωνοϊός, οι τραυματισμοί… Όλα αυτά ήτα κάποιοι λόγοι που δεν έχουμε την παρουσία που ελπίζαμε. Πιστεύω ότι η ομάδα θα έρθει εκεί που της αξίζει. Καταλαβαίνω πως ο χρόνος δεν είναι μαζί μας, χάσαμε πολλούς βαθμούς και πρέπει να ανακάμψουμε. Πιστεύω πως άρχισε η ανάκαμψη».

Για το «Ηλίας Πούλλος»: «Περιμένουμε την άδεια οικοδομής. Την ίδια ώρα αρχίσαμε διαβουλεύσεις για τις χορηγίες που δίνουν σε όλους».

Για τον προϋπολογισμό και την πικρία του κόσμου: «Μέχρι σήμερα 18.000.000 ευρώ. Είναι 10-15% απ’ ότι ήταν πέρσι. Πολλές φορές ο κόσμος δεν ξέρει τα νούμερα και τις καταστάσεις. Αν είμαι πικραμένος; Δεν είμαι. Έμαθα να παίρνω τα καλά από μια κατάσταση. Ο καθένας έχει την γνώμη του. Φτάνει να ξέρω ότι έκανα το σωστό».

Για το ότι δεν θα δοθεί το 40% στον κόσμο: «Δεν ήθελα να πάρω λεφτά από τον κόσμο. Δεν ήξερα αν η ομάδα θα έβγαζε λεφτά. Ξέρω ότι δεν είναι καλή επένδυση και δεν είναι σωστό για τον κόσμο. Αν θέλουν να δώσουν λεφτά για συναισθηματικούς λόγους, να τα δώσουν στο σωματείο».

Για την ενίσχυση Ιανουαρίου: «Οι ειδικοί καταλαβαίνουν καλύτερα από μένα. Ήδη υπάρχουν συζητήσεις. Λογικά θα γίνει ενίσχυση».

Για την φημολογία περί κακής συνεννόησης στην ομάδα προγραμματισμού: «Θέλουμε γενικά ο καθένας να λέει την γνώμη του. Είτε είναι λάθος ή σωστό. Θέλουμε να μιλάμε. Αυτή είναι η πολιτική. Αν σε κάποιο σημείο δεν θέλει να συνεισφέρει είναι άλλο. Ο καθένας έχει την γνώμη του».

Για την επίθεση στον Δημήτρη Γρηγόρη: «Είναι πολύ λυπηρό. Δεν είναι η πρώτη φορά στον χώρο του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς το κράτος άφησε να γίνονται τέτοιες ενέργειες και δεν τιμωρήθηκε κανείς. Ο άλλος να ανησυχεί για τον εαυτό του λόγω ποδοσφαίρου… Είναι λυπηρό. Ο λόγος που βάλαμε την αμοιβή είναι γιατί θέλουμε να τους τιμωρήσουμε. Δεν είναι λόγω του ότι είναι ο αναπληρωτής. Θα το κάναμε για οποιονδήποτε υπάλληλο. Αν κάποιος θέλει να βλάψει την ομάδα, θα μας βρει μπροστά του. Αυτό είναι μήνυμα προς όλους. Δεν μπορούμε αν ήρθαν πληροφορίες».

Για το αν ο κόσμος μπορεί να στηρίζεται πάνω του: «Ναι. Αυτό έδειξα αυτά τα τρία χρόνια. Δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο εκτός από τον Χριστοδούλου. Συνεχίζουμε».

Για το αν υπάρχει θέμα Μπεργκ: «Όχι».

https://www.youtube.com/watch?v=SaXKVEmhdWI&feature=youtu.be

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Φοβίζει Ομόνοια και Απόλλωνα

Φοβίζει Ομόνοια και Απόλλωνα

Φοβίζει Ομόνοια και Απόλλωνα

Στο φινάλε... μεταγραφή επιθετικού

Στο φινάλε... μεταγραφή επιθετικού

Στο φινάλε... μεταγραφή επιθετικού

Η πρώτη έβαλε τέλος στο σερί

Η πρώτη έβαλε τέλος στο σερί

Η πρώτη έβαλε τέλος στο σερί

ΒΙΝΤΕΟ: Tα στιγμιότυπα του Ομόνοια - Πάφος

ΒΙΝΤΕΟ: Tα στιγμιότυπα του Ομόνοια - Πάφος

ΒΙΝΤΕΟ: Tα στιγμιότυπα του Ομόνοια - Πάφος