Ευκαιρία να καλύψει το έδαφος

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Δημοσιευτηκε:

Ευκαιρία να καλύψει το έδαφος

Η παρουσία με την Καϊράτ Αλμάτι στο Καζακστάν και κυρίως η εμφάνιση, μετρίασαν κάπως τις ανησυχίες για την εικόνα που έβγαλε η Ομόνοια στα παιχνίδια με Άντβερπ και ΑΕΚ. Η ήττα στην πρεμιέρα του κυπριακού πρωταθλήματος από την ομάδα της Λάρνακας, «πόνεσε» περισσότερο και σήμερα στην έδρα της κόντρα στη Δόξα (19:00) επιβάλλεται να κερδίσει.

Και για να επαναφέρει την πίστη και την αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας αλλά κυρίως για να μην χαθεί έδαφος για τα ψηλά στρώματα. Τα αποτελέσματα κάποιων «μεγάλων» ήταν ευνοϊκά και είναι μία καλή ευκαιρία να καλύψει το χαμένο έδαφος της ήττας από την ΑΕΚ. Απέναντι της θα βρεθεί μία ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμηθεί μιας και έφερε ισοπαλία με την ΑΕΚ και νίκησε την Ανόρθωση.

Άρα οι παίκτες των τριφυλλοφόρων πρέπει να έχουν το μυαλό τους και να είναι συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Μάλλον το διατηρεί…

Λειτούργησε καλά το 3-4-3 απέναντι στην Καϊράτ και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ο Χένινγκ Μπεργκ το διατηρήσει και στον αποψινό αγώνα. Δεν θα είναι όμως τα ίδια πρόσωπα. Και αυτό γιατί με τα συνεχόμενα παιχνίδια αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών, αναγκαστικά οδηγούν την τεχνική ηγεσία σε αλλαγές. Τη θέση του Παπουλή που θα προφυλαχθεί θα πάρει είτε ο Λοΐζου είτε ο Τζιωνής που δεν έπαιξε καθόλου στο Καζακστάν.

Ο Ψάλτης θα διατηρηθεί στα δεξιά ως φουλ μπακ με το Λέτσιακς να καλύπτει την αριστερή πτέρυγα ενώ η τριάδα της άμυνας θα παραμείνει η ίδια μιας και ο Χούμποτσαν χρειάζεται ανάσες. Στο κέντρο λόγω τραυματισμών (Κούσουλος, Ντίσκερουντ) θα παίξουν και πάλι οι Μπασιρού και Γκόμεθ. Στην επίθεση θα είναι οι Λοΐζου με τον Τσέποβιτς χωρίς να αποκλείεται να δούμε ξανά τον Κακουλλή και να μείνει εκτός ο Σέρβος.

Γύρω στις 8000

Παρόλο που είναι Δευτέρα, ο κόσμος της Ομόνοιας θα δώσει βροντερό παρών στο ΓΣΠ για να δει από κοντά την ομάδα του, για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα πρωταθλήματος. Η συμβολή του στην επάνοδο στις επιτυχίες είναι σημαντική και φάνηκε στα παιχνίδια που ήταν παρών. Αναμένεται να βρίσκονται στο γήπεδο της Λευκωσίας γύρω στις 8000.