Ο Χαραλάμπους υπέγραψε «απροβίβαστο» για την Ανόρθωση, μαυροπράσινο προβάδισμα!

Δημοσιεύθηκε 16.2.2023
Ο Χαραλάμπους υπέγραψε «απροβίβαστο» για την Ανόρθωση, μαυροπράσινο προβάδισμα!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στέφανο Χαραλάμπους ο οποίος σκόραρε και τα δύο του γκολ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 της Ανόρθωσης στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό που διεξήχθη στο Μακάρειο και πήρε το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της 2ας Μαρτίου στο «Α. Παπαδόπουλος»!

Ο 23χρονος άσος των μαυροπράσινων σκόραρε στο 34’ και το 55’, με την «Κυρία» να ισοφαρίζει ενδιάμεσα (45’) με εκτέλεση πέναλτι του Τεχέρα, αλλά να μην καταφέρνει να αποφύγει την ήττα.

Η Ανόρθωση, για την οποία ο αγώνας ήταν ο κρισιμότερος της σεζόν (μέχρι τον επόμενο) νοουμένου πως μόνο μέσω κυπέλλου ελπίζει σε διάκριση και ευρωπαϊκό εισιτήριο, πήρε βαθμό απροβίβαστο, καθώς όχι μόνο δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη βελτίωσή της αλλά αντιθέτως η εμφάνισή της προβλημάτισε, ιδίως το γεγονός πως σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να φτιάξει την παραμικρή ευκαιρία.

Πλέον η «Κυρία» καλείται στον επαναληπτικό να κάνει την ανατροπή είτε κερδίζοντας με δύο γκολ διαφορά είτε με ένα και παίρνοντας την πρόκριση στην παράταση (ή τα πέναλτι) καθώς δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, ενώ οι μαυροπράσινοι με τη σειρά τους θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους και να ολοκληρώσουν την έκπληξη.

Ο αγώνας

Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίωρο, έφτιαξε σε αυτό το διάστημα πέντε τελικές και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μραζ (17’), όμως δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει την υπεροχή της και τιμωρήθηκε. Στην πρώτη του τελική στο ματς, ο Ολυμπιακός κατόρθωσε στο 34’ να πάρει το προβάδισμα, με τον Χαραλάμπους να σκοράρει από κοντά μετά από ενέργεια και γύρισμα του Κορομά. Ο 23χρονος μάλιστα πλησίασε στο 42’ στο 2-0 με σουτ που έφυγε μόλις έξω, ενώ εντέλει οι κυανόλευκοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα πριν την ανάπαυλα, με τον Τεχέρα στο 45’ να σκοράρει με πέναλτι μετά από ανατροπή του Αντωνίου από τον Χαραλάμπους.

Σε χαμηλό ρυθμό κινήθηκε το πρώτο διάστημα της επανάληψης, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να καταφέρνει και πάλι στην πρώτη του φάση στο ημίχρονο να βρίσκει δίχτυα, με τον Χαραλάμπους να διπλασιάζει τα γκολ του έπειτα από ενέργεια του Κορομά. Είχε προηγηθεί χέρι του Αφρικανού και ακολούθησε παρέμβαση του VAR Χριστοφόρου, όμως ο διαιτητής Αντωνίου έκρινε στο on-field review πως δεν υπήρξε κάτι μεμπτό. H ώρα περνούσε κι η Ανόρθωση δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, αποτυγχάνοντας να φτιάξει την παραμικρή αξιόλογη ευκαιρία, ούτε καν στο τελευταίο 15λεπτο στο οποίο ανέβηκε και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

92' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Καλίλι στη θέση του Ενόχ.

92' Αλλαγή για την Ανόρθωση, Νινγκά αντί Μραζ.

-Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

86' Σουτ του Χριστοφή, πολύ άστοχο.

-Η Ανόρθωση δεν έχει φτιάξει την παραμικρή φάση στο δεύτερο ημίχρονο.

81' Αλλαγές για τον Ολυμπιακό, Κα αντί Ψύχα και Χέντρικς αντί Κορομά.

70' Αλλαγή για την Ανόρθωση, ο Αντονίν στη θέση του Σάμπο.

67' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Λιασίδης αντί Χαραλάμπους.

64' Κίτρινη κάρτα στον Κορέα.

62' Τρεις αλλαγές για την Ανόρθωση, Χριστοφή, Κορέα και Γουαρίς αντί Ιωάννου, Χαρογιάν και Παρούτη.

59' Κίτρινη κάρτα στον Μπαϊσίνιο.

58' Μετράει κανονικά το γκολ του Ολυμπιακού.

57' Πάει στο on-field review ο Αντωνίου καθώς ο VAR Χριστοφόρου διέκρινε χέρι του Κορομά.

55' ΓΚΟΛ, 2-1 ο Ολυμπιακός με δεύτερο γκολ του Χαραλάμπους! Αρχικά ο Κορέια σταμάτησε με έξοχο τάκλιν τον Κορομά που ετοιμαζόταν να σκοράρει όμως ο επερχόμενος Χαραλάμπους σούταρε με τη μία κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

47' Κεφαλιά του Μπάρτι μετά από εκτέλεση φάουλ, πάνω από τα δοκάρια.

46' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Αλσέους αντί Ντόση.

Δεύτερο ημίχρονο

45' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η Ανόρθωση με εκτέλεση πέναλτι του Τεχέρα.

43' Πέναλτι για την Ανόρθωση. Για ανατροπή του Αντωνίου από τον Χαραλάμπους.

42' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με σουτ του Χαραλάμπους λίγο έξω από την περιοχή, μόλις πάνω από τα δοκάρια.

38' Σουτ του Κυριάκου, μάζεψε ο Κεραυνός.

-Κόντρα στη ροή του αγώνα το γκολ των γηπεδούχων οι οποίοι σκόραραν στην πρώτη τους φάση.

34' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Ολυμπιακός με τον Χαραλάμπους. Μετά από γύρισμα του Κορομά ο Κύπριος άσος που ήταν αφύλακτος πλάσαρε εύστοχα τον Κεραυνό.

31' Καλή φάση για την Ανόρθωση με τακουνάκι του Μραζ μετά από μπαλιά του Γκερέρο, λίγο έξω.

26' Σουτ του Παρούτη εκτός περιοχής, κόντραρε, κόρνερ.

20' Εκτέλεση φάουλ του Τεχέρα, μόλις πάνω από τα δοκάρια.

19' Κίτρινη κάρτα στον Ντόση.

17' Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση με Μραζ, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μολ! Στη συνέχεια ο Παρούτης πήρε το ριμπάουντ, βρέθηκε στο έδαφος, ζήτησαν πέναλτι οι κυανόλευκοι για ανατροπή από τον Γκόρουπετς, παίζετε λέει ο ρεφ.

11' Κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο η Ανόρθωση, στο τείχος η εκτέλεση του Γκερέρο.

4' Σουτ του Γκερέρο, λίγο έξω. Καλή φάση για τους κυανόλευκους.

2' Σουτ του Σαμπό, κόντραρε, νέο σουτ από τον Ιωάννου, έξω.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μολ, Κυριάκου, Μπάρτι, Έσελινκ, Γκόρουπετς, Νάνι, Ντόσις (46' Αλσέους), Ενόχ (92' Καλίλι), Χαραλάμπους (67' Λιασίδης), Ψύχας (81' Κα), Κορομά (81' Χέντρικς).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κεραυνός, Αντωνίου, Χαρογιάν (62' Κορέα), Μπαϊσίνιο, Κορέια, Τεχέρα, Σάμπο (70' Αντονίν), Γκερέρο, Παρούτης (62' Γουαρίς), Ιωάννου (62' Χριστοφή), Μραζ (92' Νινγκά).

ΣΚΟΡΕΡ: 34', 55' Χαραλάμπους / 45' Τεχέρα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19' Ντόσης / 59' Μπαϊσίνιο, 64' Κορέα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντωνίου Μενέλαος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Δημητριάδης Μάριος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου