Τέλειωσε στην Ομόνοια και έγινε παραγωγός κρασιού με μεγάλα όνειρα
ΓΗΠΕΔΟ
Δημοσιευτηκε:

Νέα επαγγελματική σελίδα άνοιξε ο Ντάριο Κρέσιτς, ο οποίος τη σεζόν 2016-17 ήταν στο ρόστερ της Ομόνοιας. Ο Κροάτης αποχώρησε από τους πράσινους στο τέλος της περιόδου αυτής, έχοντας καταγράψει επτά συμμετοχές κάτω από τα δοκάρια των πρασίνων.
Μετά κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και άρχισε να κτίσει το μέλλον του, εκτός του ποδοσφαίρου. Έτσι, πλέον παράγει κρασί! Σε συνέντευξή του σε κροατική ιστοσελίδα (slobodnadalmacija.hr) μιλάει για το πως προέκυψε η συγκεκριμένη ασχολία και για τα σχέδια του για το μέλλον.
Ο Νταρίο είναι διευθυντής της οικογενειακής εταιρείας «Podrumi Krešić» και μιας και ζει στο Ζάγκρεμπ είναι υπεύθυνος του μάρκετινγκ και των πωλήσεων,
«Βασικό ρόλο στην είσοδό μου στον κόσμο των αμπελουργών και οινοποιών έπαιξε η παραμονή μου στην Άιντραχτ στο Τρίερ, όπου ήταν και η πρώτη μου επαγγελματική ομάδα. Ένας από τους χορηγούς του συλλόγου ήταν ένας οινοποιός από εκείνη την πλούσια αμπελουργική περιοχή, την οινοπαραγωγική περιοχή του Μοζέλα. Όλο το τοπίο και οι αμπελώνες κοντά στο ποτάμι θύμισαν έντονα την πατρίδα μου, τα περίχωρα του Βούκοβαρ όπου γεννήθηκα και όπου έζησα μέχρι εκείνο το άτυχο 1991. Ήξερα επίσης ότι η πατρίδα μου είναι γνωστή για τους πλούσιους αμπελώνες και τα υπέροχα κρασιά της, έτσι σε μια συζήτηση με τον πατέρα μου, ο οποίος κατάγεται από το Σάρενγκραντ, γεννήθηκε η ιδέα να αρχίσω να επενδύω σε έναν αμπελώνα» ανάφερε.
Για αρχή, στο Σάρενγκραντ, κατά μήκος του Δούναβη, αγόρασαν ένα παλιό σπίτι με όμορφο υπόγειο που χρονολογείται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το ανακαίνισαν και μετά άρχισαν να αναβαθμίζουν τις εγκαταστάσεις και φυσικά να φυτεύουν έναν αμπελώνα. Χρειάστηκαν έξι χρόνια για να βγει η πρώτη Vina Krešić από το κελάρι τους. Από το αρχικό μισό εκτάριο σήμερα, έχουν φτάσει τα 20 εκτάρια αμπελώνων στο Σάρενγκραντ και τα περίχωρά του, όπου έχουν εννέα διαφορετικές ποικιλίες από τις οποίες παράγουν ετησίως 150.000 έως 200.000 λίτρα κρασιού.
«Οι αρχές ήταν φιλόδοξες και αρκετά καλές, υπήρχαν βέβαια κάποιες δύσκολες και περίπλοκες καταστάσεις, αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω. Σήμερα φτιάχνουμε πέντε λευκές και δύο μαύρες ποικιλίες. Κυριαρχούν το Traminer, η Graševina, το πράσινο Silvanac, το Pinot Gris, το Chardonnay και λίγο Riesling του Ρήνου και οι μαύροι Φράγκοι και το Cabernet Sauvignon» λέει ο Κρέσιτς.
Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του (διαβάστε ΕΔΩ) αναφέρει ότι στα σχέδια για το μέλλον είναι και η κατασκευή ενός ξενοδοχείου για τουριστικούς σκοπούς.