Ώρα Τρισκόφσκι... μετά από 39 μήνες!

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 3.5.2022
Ώρα Τρισκόφσκι... μετά από 39 μήνες!

Έτοιμη να κυνηγήσει την ανατροπή της εντός έδρας ήττας με 2-1 από τον Εθνικό και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου είναι η ΑΕΚ, στον αυριανό (4/5, 19:00) επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στο Δασάκι.


Δύσκολη η αποστολή των κιτρινοπράσινων, σε καμία περίπτωση όμως όχι ανέφικτη, καθώς εάν η ομάδα του Νταβίντ Μπαντία παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο και νοουμένου πως μεταξύ των δύο ομάδων υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, θα έχει τις πιθανότητες με το μέρος της.


Ακόμη περισσότερες πιθανότητες θα έχει η ΑΕΚ εάν ο ηγέτης της σκοράρει το πρώτο του γκολ στον θεσμό μετά από... 39 μήνες και κάτι! Ο λόγος βεβαίως για τον Ιβάν Τρισκόφσκι, ο οποίος παρότι στις τελευταίες τρεις σεζόν έχει πετύχει 55 τέρματα (!) κανένα εξ αυτών δεν ήταν στο κύπελλο (50 πρωτάθλημα - πέντε Ευρώπη), στο οποίο πάντως κατέγραψε ελάχιστες συμμετοχές.


Το τελευταίο γκολ του Βορειομακεδόνα άσου στον θεσμό του κυπέλλου ήταν στις 30 Ιανουαρίου 2019, όταν άνοιξε το σκορ στο 2-0 επί της Νέας Σαλαμίνας, σε επαναληπτικό αγώνα της β΄ φάσης. Η πορεία των κιτρινοπράσινων σταμάτησε από τον ΑΠΟΕΛ στα προημιτελικά, με τον Τρισκόφσκι να παίζει στο πρώτο ματς αλλά να μην βρίσκει δίχτυα, ενώ έχασε λόγω τραυματισμού τον επαναληπτικό.


Ακολούθησαν για την ΑΕΚ στις επόμενες τρεις σεζόν 11 αγώνες κυπέλλου μέχρι τα φετινά ημιτελικά με τον Εθνικό, με τον Τρισκόφσκι όμως να αγωνίζεται μόνο στους τρεις! Όλοι τους ήταν απέναντι στην ΑΕΛ και ο αρχηγός των κιτρινοπράσινων δεν σκόραρε σε κανέναν.


Τη σεζόν 2019/20, μετά τους αγώνες της β' φάσης με την Καρμιώτισσα στους οποίους ο Τρισκόφσκι δεν έπαιξε, οι Λαρνακείς αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά με τους Λεμεσιανούς, δεχόμενοι τον αποκλεισμό χάρη στο εκτός έδρας γκολ (1-1 εντός, 0-0 εκτός). Την περίοδο 2020/21, η ΑΕΚ μετά που απέκλεισε στον πρώτο γύρο (και χωρίς τον Τρισκόφσκι) τον Κούρρη Ερήμης, έπαιξε ξανά με την ΑΕΛ, αρχηγού παρόντος, χάνοντας εντός έδρας με 2-0 σε μονό αγώνα για τη β' φάση και μένοντας εκτός συνέχειας.


Φέτος, ο 35χρονος δεν έπαιξε στους πρώτους πέντε αγώνες της ομάδας του στον θεσμό, με Αλκή, ΠΑΕΕΚ (2) και Ονήσιλο (2), κάνοντας έτσι... ντεμπούτο στη διοργάνωση στον πρώτο ημιτελικό με τον Εθνικό. Δεν σκόραρε και πλέον όλοι στην ΑΕΚ εύχονται πως στον αυριανό επαναληπτικό ο Τρισκόφσκι θα πετύχει το πρώτο του γκολ στο κύπελλο μετά από 39 μήνες και κάτι, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να κάνει την ανατροπή και να βρεθεί στον τελικό.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Οι σημαιοφόροι...

Οι σημαιοφόροι...

Οι σημαιοφόροι...

Μόνιμα η προσοχή στο κυπριακό πρωτάθλημα!

Μόνιμα η προσοχή στο κυπριακό πρωτάθλημα!

Μόνιμα η προσοχή στο κυπριακό πρωτάθλημα!

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές