Άνταμ Σίλβερ: «Θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στις ομάδες που κάνουν tanking φέτος»

Δημοσιεύθηκε 24.10.2022
Άνταμ Σίλβερ: «Θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στις ομάδες που κάνουν tanking φέτος»
Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις ομάδες που θα «παλέψουν» για μια καλύτερη θέση στο φετινό ντραφτ, όπως τόνισε ο κομισάριος του ΝΒΑ.

Θα έχει τα μάτια του «ανοιχτά» για τις ομάδες που θα κάνουν tanking τη φετινή σεζόν ο Άνταμ Σίλβερ.

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα και ο Σκουτ Χέντερσον θεωρούνται από πολλούς ως δυο από τα καλύτερα prospect που έχουν περάσει ποτέ. Και όπως είναι λογικό, οι ομάδες που δεν έχουν ελπίδες για τα playoffs θα προσπαθήσουν να τερματίσουν όσο πιο χαμηλά γίνεται για να αυξήσουν τις πιθανότητες τους στο να αποκτήσουν είτε τον Γουεμπανιάμα είτε τον Χέντερσον στο ντραφτ του 2023.

«Έχουμε προειδοποιήσει αρκετές ομάδες, φέτος ειδικά θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα του tanking. Με τις αλλαγές που έχουμε εφαρμόσει θεωρώ πως δεν παροτρύνουμε τους συλλόγους μας να μην είναι ανταγωνιστικοί και να χάνουν αγώνες επίτηδες. Αλλά από την άλλη καταλαβαίνω ότι στο φετινό ντραφτ υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αλλάξουν δραστικά τη πορεία μιας ομάδας», δήλωσε σε συνέντευξη του στο ESPN ο κομισάριος του ΝΒΑ.

Θεωρητικά, ο Σίλβερ μπορεί να τιμωρήσει ομάδες με πρόστιμα και αφαιρώντας τα pick τους. Αλλά πρέπει να έχει ξεκάθαρα στοιχεία για το κάνει αυτό. Οι ομάδες του ΝΒΑ όμως μπορούν να δικαιολογήσουν τις δράσεις τους, από τραυματισμούς, στο να δίνουν παραπάνω χρόνο στους νεαρούς τους παίχτες. Υπάρχουν «μπασκετικοί» λόγοι για να μην δεχθούν κυρώσεις για tanking.

Ένας παίκτης σαν τον Γουεμπανιάμα δεν έρχεται συχνά στο ντραφτ και μπορεί να προσθέσει αξία 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια ομάδα, γι' αυτό και ο... κίνδυνος του tanking είναι πιο μεγάλος από ποτέ την τρέχουσα περίοδο.

sport-fm.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ