Πρόστιμο 10 εκατ. δολαρίων και αποβολή ενός έτους στον ιδιοκτήτη των Σανς για ρατσιστικά σχόλια

Δημοσιεύθηκε 13.9.2022
Πρόστιμο 10 εκατ. δολαρίων και αποβολή ενός έτους στον ιδιοκτήτη των Σανς για ρατσιστικά σχόλια

Με πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων και αποβολή ενός έτους τιμωρήθηκε από το ΝΒΑ ο ιδιοκτήτης των Φοίνιξ Σανς για ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η λίγκα μετά από έρευνα που πραγματοποίησε για τον Ρόμπερτ Σάρβερ, ο οποίος, σύμφωνα με την έρευνα που περιελάμβανε συνέντευξη 320 ατόμων και 80.000 έγγραφα, έκανε ακατάλληλα σχόλια για γυναίκες και άνδρες, την εμφάνισή τους και το σώμα τους.

Αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική έκθεση για τον Σάβερ: «Είχε συμπεριφορά που παραβίαζε ξεκάθαρα τα κοινά πρότυπα του χώρου εργασίας, όπως αντικατοπτρίζονται στους κανόνες και τις πολιτικές της ομάδας και της Λίγκας. Αυτή η συμπεριφορά περιελάμβανε τη χρήση ρατσιστικών χαρακτηρισμών. άνιση μεταχείριση των γυναικών εργαζομένων, δηλώσεις και συμπεριφορά που σχετίζονται με το φύλο και σκληρή μεταχείριση των εργαζομένων που κατά καιρούς αποτελούσε εκφοβισμό».

Έτσι, για αυτή του την συμπεριφορά το ΝΒΑ τον απέκλεισε για έναν χρόνο από κάθε είδους δραστηριότητα με τους Φοίνιξ Σανς και Φοίνιξ Μέρκιουρι και το πρόστιμο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί σε οργανισμούς κατά του ρατσισμού και του σεξισμού.

Πηγή: sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ