Aπειλή της Εuroleague: «Δεν θα ξαναγίνουν αγώνες στην Ελλάδα!»
ΓΗΠΕΔΟ
Δημοσιευτηκε:

Το περιστατικό της επίθεσης δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τη Euroleague
Η επίθεση στο ταξί που επέβαιναν οι διαιτητές του προχθεσινού αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα μονοπωλεί το ενδιαφέρον τις τελευταίες ώρες στην καλαθοσφαιρική Ευρώπη.
Ως πρώτη αντίδραση, η Euroleague καταδίκασε το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως δειλή και εγκληματική, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, εφόσον επαναληφθεί κάτι ανάλογο, να μεταφέρει εκτός Ελλάδας όλους τους αγώνες στις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την σκέπη της.
Παράλληλα, εκφράζει τη στήριξή της στους διαιτητές και τον παρατηρητή, ενώ υπογραμμίζει ότι, εάν αναγνωριστούν οι δύο δράστες, θα τους επιβληθεί ισόβιος αποκλεισμός από αγώνες και εκδηλώσεις της Euroleague Basketball.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η Euroleague θα υποστηρίζει την αστυνομική έρευνα και αν οι δράστες αναγνωριστούν, θα τους απαγορευτεί εφ'όρου ζωής να μπουν σε γήπεδο και να παρακολουθήσουν παιχνίδι της διοργάνωσης. Η Euroleague θα υποστηρίξει τους τρεις διαιτητές και τον παρατηρητή σε οποιαδήποτε δράση τους στη συνέχεια.
Η Euroleague θα επιδιώξει την συνεργασία των συλλόγων και των τοπικών αρχών για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον. Η επίθεση είναι πρωτοφανής στην εικοσαετή ιστορία της Euroleague. Σε περίπτωση όμως που συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο στην επικράτεια της Ελλάδας, αυτό θα σήμαινε πως το περιβάλλον δεν είναι ασφαλές για τις ομάδες, τους διαιτητές και το διαπιστευμένο προσωπικό.
Ως εκ τούτου, το μπάσκετ της Euroleague θα εξετάσει αμέσως την πιθανότητα μετεγκατάστασης όλων των αγώνων της Euroleague, του Eurocup και των αγώνων U18 εκτός Ελλάδας».
Euroleague Basketball statement regarding cowardly, criminal attack against refereeshttps://t.co/9USEDEmhs1
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) February 23, 2020
]]>