Mε ανατροπή και εκατοστάρα στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ η Ισπανία

Δημοσιευτηκε:

Mε ανατροπή και εκατοστάρα στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ η Ισπανία

Σε ημιτελική φάση Ευρωμπάσκετ για ενδέκατη συνεχόμενη φορά η εθνική Ισπανίας!

Η «φούρια ρόχα» έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Φινλανδίας πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και κάνοντας την ανατροπή, για το τελικό 100-90!

Πρωταγωνιστές για την ομάδα του Σέρχιο Σκαριόλο οι Γουίλι Ερναγκόμεθ (27π. με 10-13 εντός πεδιάς), Χουάντσο (15π.) και Ρούντι Φερνάντεθ (11π, 5 κλεψίματα), ενώ για τη Φινλανδία ξεχώρισαν οι Μάρκανεν (28π, 11 ριμπάουντ) και Γιάντουνεν (18π.).

Το ματς:

Η Ισπανία μπήκε δυνατά και ξεκίνησε την αναμέτρηση παίρνοντας προβάδισμα 8-2, ωστόσο η Φινλανδία δεν άργησε να αντιδράσει, φτιάχνοντας σερί 9-1 και περνώντας μπροστά με 9-11 στο 5, χάρη σε τρίποντο του Σάλιν. Με υπέροχη κυκλοφορία της μπάλας και δυνατές άμυνες, οι Φινλανδοί έφτιαξαν προβάδισμα 9 πόντων (13-21 στο 7’) μετά από καλάθι-φάουλ του Γιάντουνεν ενώ ο ίδιος έβαλε buzzer-beater πίσω από το κέντρο, για το 30-19 υπέρ των Φινλανδών στην πρώτη περίοδο!

Παρά το γεγονός ότι ο Λάουρι Μάρκανεν άργησε να… ζεσταθεί επιθετικά, η Φινλανδία συνέχισε να «πυροβολεί» από το τρίποντο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, διατηρώντας το υπέρ της προβάδισμα σε διψήφια επίπεδα. Ο Γιάντουνεν μετά από κλέψιμο και λέι απ στον αιφνιδιασμό διαμόρφωσε το 41-29 στο 15’, με τους Φινλανδούς να προηγούνται μέχρι και με +15, στο 28’! Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Φινλανδία μπροστά με 52-43.

Στην τρίτη περίοδο η Ισπανία ξεκίνησε τη μεγάλη της αντεπίθεση, κάνοντας σερί 8-1 και ισοφαρίζοντας σε 57-57 στο 25', με εντυπωσιακό κάρφωμα του Γουίλι, ο οποίος κυριαρχούσε στη ρακέτα των Φινλανδών. Με επί μέρους σκορ 30-15 στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Σκαριόλο έφερε τούμπα το ματς, μπαίνοντας με προβάδισμα 6 πόντων (73-67), στην «τελική ευθεία» του αγώνα.

Έχοντας ξεκάθαρα το μομέντουμ με το μέρος της, η Ισπανία μπήκε... φουριόζα και στην τέταρτη περίοδο, ενώ η Φινλανδία προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ, κυρίως χάρη στις προσωπικές εμπνεύσεις και την ποιότητα του Μάρκανεν. Ο Γκαρούμπα με τρίποντο έκανε το 80-73 υπέρ της Ισπανίας στο 33', ενώ ο Μάντσεν μείωσε στο καλάθι (84-82) για τη Φινλανδία στο 36'. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος με φοβερές άμυνες και δύο εύστοχα τρίποντα, οδήγησε την Ισπανία στη νίκη, με 100-90. Η Ισπανία σκόραρε 54 πόντους και είχε 70% ποσοστό ευστοχίας στο εντυπωσιακό της δεύτερο ημίχρονο και πλέον περιμένει τον νικητή του Ελλάδα-Γερμανία στα ημιτελικά!

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 43-52, 73-67, 100-90

Κατηγορίες