Βλέπεις αγγλικό και δεν σου κάνει η καρδιά να αλλάξεις κανάλι

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 10.12.2023
Βλέπεις αγγλικό και δεν σου κάνει η καρδιά να αλλάξεις κανάλι

Ο φετινός μαραθώνιος της Premier League αγγίζει το τέλειο. Τι ματσάρες βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, όπως Μ. Σίτι - Τότεναμ 3-3, Λίβερπουλ - Φούλαμ 4-3, Λούτον - Άρσεναλ 3-4, και πάει λέγοντας. Θα χρειαστούμε τη στήλη ολόκληρη για να καταγράψουμε όλα τα συναρπαστικά παιχνίδια που έχουμε παρακολουθήσει από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Τι ένταση, τι ταχύτητα, τι ενέργεια, τι ρυθμό έχουν οι Άγγλοι στα παιχνίδια τους! Αδιανόητες ανατροπές και συγκλονιστικά φινάλε, ακατάλληλα για καρδιακούς. Βλέπεις αγγλικό ποδόσφαιρο και δεν σου κάνει η καρδιά να αλλάξεις κανάλι για να δεις παιχνίδι άλλου πρωταθλήματος. Χαίρεται ο κόσμος να παρακολουθεί αγώνες της Premier League. Γήπεδα-στολίδια, αγωνιστικοί χώροι χαλί, κερκίδες κατάμεστες, ατμόσφαιρα φοβερή. Σκέτη απόλαυση.

Είναι… ευλογία για τους ποδοσφαιρόφιλους που αγαπούν πραγματικά το άθλημα. Ακόμα και οι αγώνες της Championship, όπου αγωνίζονται μεγάλες και ιστορικές ομάδες, έχουν το δικό τους σασπένς και ενδιαφέρον. Δεν είναι τυχαίο που οι πλείστοι αγγλικοί σύλλογοι κάνουν… περίπατο στα περισσότερα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, τουλάχιστον στη φάση των ομίλων, αφού είναι εμφανές πως ακόμα και σε αυτό το υψηλό επίπεδο οι υπόλοιπες ομάδες δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τους ρυθμούς των παικτών που αγωνίζονται στην Premier League.

Και μετά την Premier League, είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε ματς του κυπριακού πρωταθλήματος (κυρίως για επαγγελματικούς λόγους) ή του ελληνικού, όπου τα ματς-παρωδία τείνουν να γίνουν επί εβδομαδιαίας βάσης (βλέπε Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, Βόλος - Ολυμπιακός). Ειδικά στην Ελλάδα, η κατάσταση έχει φθάσει στα άκρα και δεν είναι βέβαιο εάν θα τελειώσει φέτος το πρωτάθλημα. Το (οργιώδες) παρασκήνιο, η τοξικότητα, τα επεισόδια και οι απειλές δίνουν και παίρνουν. Καλό κουράγιο σε όλους μας.

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!