Τι κάνει η ΚΟΠ για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 11.9.2022
Τι κάνει η ΚΟΠ για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων;

Η διαπίστωση ότι το φίλαθλο κοινό της Κύπρου δεν έχει εμπιστοσύνη στο κυπριακό πρωτάθλημα, την ΚΟΠ και τους θεσμούς της δεν είναι τωρινή. Δύο έρευνες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (το 2012 και το 2015) έδειξαν ότι απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό η αξιοπιστία των οπαδών απέναντι στην ΚΟΠ. Στην έρευνα που διενήργησε το ίδιο πανεπιστήμιο το 2018, παρότι δεν μας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, ενημερωθήκαμε από τους υπεύθυνους της έρευνας ότι αυτά είναι τα ίδια με τα προηγούμενα χρόνια. Πέρασαν λοιπόν τόσα χρόνια και παραμένει σε χαμηλά επίπεδα η εμπιστοσύνη των φιλάθλων προς την ΚΟΠ.

Αυτό αποδεικνύεται και από την έρευνα της εταιρείας L. S. Prime Market Research & Consulting Ltd, η οποία διενεργήθηκε τον περασμένο Ιούλιο και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση πόσο εμπιστεύεστε την ΚΟΠ, ποσοστό 45% απάντησε «καθόλου» και 38% «λίγο», μόλις το 12% απάντησε «αρκετά» και 2% «πολύ», ενώ το 3% έδωσε την απάντηση «Δξ/Δα». Αντιστοίχως, η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε ποσοστά 47%, 35%, 11%, 3% και 4%, η Δικαστική 41%, 34%, 18%, 2%, 5%, και η Επιτροπή Διαιτησίας 48%, 35%, 12%, 3%, 2%. Το ερώτημα που εγείρεται είναι αν στην ΚΟΠ τα τελευταία δέκα χρόνια έκαναν κάποιες ενέργειες και ποιες συγκεκριμένα για να διαφοροποιήσουν σε σημαντικό βαθμό την άποψη του κόσμου.

Ωστόσο, προτού κάνουμε αυτήν την ερώτηση, προηγείται ένα άλλο ερώτημα: ενδιαφέρει τους ιθύνοντες της ΚΟΠ το ότι οι φίλαθλοι δεν εμπιστεύονται τους κυριότερους θεσμούς της ομοσπονδίας, οι οποίοι λαμβάνουν τις πιο σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου; Αν θεωρούν πάλι στην ΚΟΠ ότι έκαναν κάποιες ενέργειες προς την ορθή κατεύθυνση, θα πρέπει πάλι να προβληματιστούν γιατί οι επιλογές «καθόλου» και «λίγο» ξεπερνούν το 75% και 80%. Σε κάθε περίπτωση η ΚΟΠ επιβάλλεται να αξιολογήσει και να μελετήσει τα αποτελέσματα ώστε να καταλήξει σε συμπεράσματα που θα τη βοηθήσουν να κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!