Ο καλός σκάουτερ τα μελετά όλα…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 5.6.2022
Ο καλός σκάουτερ τα μελετά όλα…

Στην Κύπρο, αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, υπάρχουν σκάουτερ και… σκάουτερ! Κατ' αρχάς να πούμε ότι η θέση σκάουτερ στις ομάδες δημιουργήθηκε για άτομα εξειδικευμένα στο να εντοπίζουν μεγάλα ταλέντα που θα κάνουν καριέρα, κυρίως στο ποδόσφαιρο. Στην Κύπρο και σε κάποιες άλλες χώρες, ο σκάουτερ δεν ασχολείται μόνο με τα ταλέντα, αλλά και με φτασμένους παίκτες που υποτίθεται ότι είναι έτοιμοι να έρθουν για να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα.


Κάποιοι σκάουτερ στην Κύπρο έχω την εντύπωση ότι δεν κάνουν και τόσο καλά τη δουλειά τους. Οι περισσότεροι παίκτες που έρχονται τη μια χρονιά αποχωρούν την επόμενη! Σημειώνουμε ακόμα ότι έρχονται παίκτες για τους οποίους αδικαιολόγητα δαπανώνται απίστευτα ποσά, ενώ δεν τα αξίζουν. Δεν θέλω τώρα να αναφερθώ σε ονόματα, όμως τα λάθη είναι πολλά. Αυτά τα λάθη σε κάποιες περιπτώσεις κοστίζουν πολύ ακριβά για τις ομάδες μας. Πάρτε για παράδειγμα έναν παίκτη που ήρθε με συμβόλαιο δύο χρόνων (300 χιλιάδες τον χρόνο) και στους πρώτους τρεις μήνες αντιλαμβάνεται ο προπονητής ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει και ότι κάποιοι τον ξεγέλασαν.

Είναι φυσικό ότι με τη λήξη του πρωταθλήματος ο παίκτης των 300.000 να τεθεί υπό μεταγραφή ή υπό αποδέσμευση. Τέτοιες περιπτώσεις συνήθως αποδεσμεύονται έναντι αποζημίωσης που θα συμφωνηθεί με τον μάνατζερ του παίκτη. Οι σκάουτερ λοιπόν έχουν να παίξουν έναν σπουδαίο ρόλο στις μεταγραφές της ομάδας τους. Πρέπει βασικά να ελέγχουν τα πάντα για έναν υποψήφιο παίκτη, πέρα από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Είναι ο χαρακτήρας, η συχνότητα τραυματισμών και ακόμα τις συμμετοχές στην προηγούμενή του ομάδα. Τα λάθη των σκάουτερ, όταν γίνουν, στοιχίζουν πολλά…

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!