Το μίσος είναι καταστροφή…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 7.5.2022
Το μίσος είναι καταστροφή…

Συμφωνώ 100% με τον κ. Ιωσήφ Φράγκο, νονό του άτυχου Ευρυπίδη που αποκόμισε σοβαρά εγκαύματα έξω από το «Αντ. Παπαδόπουλος» πριν τον αγώνα Ανόρθωσης - Απόλλωνα. Ο κ. Φράγκος έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, για όσους δημιούργησαν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο: «Μικρά και ασήμαντα ανθρωπάκια που δεν έχουν τίποτε να επιδείξουν. Άθλια εκτρώματα της κοινωνίας. Το πρόβλημα δεν είναι θέμα αστυνόμευσης. Είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού. Σε αυτά έχουμε πιάσει πάτο. Μία νεολαία χωρίς ιδανικά, χωρίς ιδεώδη, χωρίς στόχους, χωρίς προσανατολισμό. Αυτή τη νεολαία εκτρέφουμε, ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας».


Το ότι η πλειοψηφία της νεολαίας μας τράβηξε για άλλους δρόμους είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Το θέμα είναι ποιοι έχουν την ευθύνη γι' αυτό το κατάντημα; Και δεν μιλούμε, κύριοι, μόνο για το ποδόσφαιρο. Μέσα στο Πάσχα άναψαν λαμπρατζιές για να κάψουν σχολεία! Κι επέμεναν τόσο πολύ που από τη μία η πυροσβεστική έσβηνε τις φωτιές και από την άλλη οι νεολαίοι της άναβαν!

Το πρόβλημα γίνεται πολύ μεγαλύτερο όταν κινούνται πολλοί μαζί (βλέπε οργανωμένους συνδέσμους). Η επιστροφή των οργανωμένων στο ποδόσφαιρο φυσιολογικά θα φέρει κι άλλα επεισόδια, νέα θύματα. Και με αυτό δεν εννοώ ότι όλοι οι οργανωμένοι είναι αλήτες ή ταραξίες. Κάθε άλλο, όμως, μέσα στις εκατοντάδες βρίσκουν την ευκαιρία να παρεισφρήσουν και μερικές δεκάδες που είναι εντελώς εκτός ελέγχου και δυστυχώς, επηρεάζουν τους νεαρούς που αγαπούν παθολογικά την ομάδα τους.

Όσον αφορά την ευθύνη, όλοι την έχουμε φίλοι μου. Οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, η ίδια η πολιτεία της οποίας ο ρόλος δεν είναι αυτός που έπρεπε να ήταν, δηλαδή της πρόληψης των επεισοδίων πριν αυτά ξεκινήσουν...

Φίλοι, το μίσος είναι καταστροφή στο ποδόσφαιρο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!