Βαριά άρρωστος ο Απόλλωνας, γλίτωσε την πέμπτη σερί ήττα στο 90΄

Δημοσιεύθηκε 2.12.2023
Βαριά άρρωστος ο Απόλλωνας, γλίτωσε την πέμπτη σερί ήττα στο 90΄

Ούτε στο Δασάκι σήκωσε κεφάλι ο Απόλλωνας ο οποίος επιβεβαίωσε πως είναι… βαριά άρρωστος, μένοντας στην ισοπαλία 2-2 με τον Εθνικό για τη 13η αγωνιστική και γλιτώνοντας μάλιστα την πέμπτη σερί ήττα χάρη σε γκολ στο 90ό λεπτό.

Πρόσωπο του αγώνα για τους Λεμεσιανούς ήταν ο Κρμέντσικ (επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από δύο μήνες) ο οποίος σκόραρε τα πρώτα του γκολ (4’, 90’) με τη φανέλα του Απόλλωνα και τα πρώτα της ομάδας του μετά από τέσσερις αγώνες, όμως δεν αρκούσαν για τη νίκη, καθώς ενδιάμεσα ο Εθνικός είχε φέρει… τούμπα το ματς με τα τέρματα των Καμπρέρα (36’) και Λίπσκι (58’).

Μένοντας για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να φτάσει τους 19 βαθμούς και να πιάσει στην έβδομη θέση τη Νέα Σαλαμίνα που έχει αγώνα λιγότερο, με τους Λεμεσιανούς να αναμένεται να μείνουν στο -10 από την κορυφή (αν κερδίσει έστω ένας από Άρη, ΑΠΟΕΛ, Πάφο).

Ο Εθνικός ο οποίος βρέθηκε μια ανάσα από μια σπουδαία νίκη πήγε στους 13 βαθμούς κι ισοβαθμεί στην ένατη θέση με την ΑΕΛ (έχει αγώνα λιγότερο).

Ο αγώνας

Ο Απόλλωνας ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, με τον επιθετικό του που δεν είχε σκοράρει ξανά, τον Κρμέντσικ, να βάζει το πρώτο γκολ της ομάδας του μετά από τέσσερις αγώνες, με κοντινή κεφαλιά μετά από μπαλιά του Βαλμπουενά. Οι Λεμεσιανοί ήταν καλύτεροι και έψαξαν στο επόμενο διάστημα το δεύτερο γκολ, όμως καμία από τις τρεις φάσεις που έφτιαξαν στο επόμενο εικοσάλεπτο δεν έφερε αποτέλεσμα. Αντιθέτως ο Εθνικός στην πρώτη του ευκαιρία (36’) έφερε το ματς στα ίσα, με ωραίο σουτ του Καμπρέρα από το ύψος της περιοχής. Ο Απόλλωνας θα μπορούσε να ανακτήσει το προβάδισμά του στις καθυστερήσεις όμως ο Βαλμπουενά από ιδανική θέση πλάσαρε έξω (45+1’).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο β’ μέρος με την πλάτη στον τοίχο κι είχαν τις πρώτες φάσεις, χωρίς να φτιάξουν όμως τη μεγάλη ευκαιρία. Όχι μόνο αυτό, αλλά στο 58’ είδαν μάλιστα τον Εθνικό να φέρνει… τούμπα το ματς, κάνοντας το 2-1 με σουτ του Λίπσκι. Με την πέμπτη σερί ήττα να διαφαίνεται στον ορίζοντα, χτύπησε καμπανάκι για τους κυανόλευκους, με τον Μιλόγεβιτς να προχωρεί σε τέσσερις αλλαγές στο επόμενο δεκάλεπτο. Η πρώτη καλή φάση του Απόλλωνα μετά το δεύτερο γκολ του Εθνικού ήρθε στο 76’ με δυνατό σουτ του Χάμπου που έφυγε λίγο έξω, με τους Λεμεσιανούς να σώζουν τελικά τον βαθμό χάρη στο δεύτερο γκολ του Κρμέντσικ στο 90’, αν και στο 97’ είχαν τεράστια ευκαιρία με τον Αμπντουραχίμι να πάρουν και τη νίκη, όμως ο Παναγή απέκρουσε το σουτ του.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Τέλος αγώνα

97' Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα, ο Παναγή λέει "όχι" στον Αμπντουραχίμι.

-Επτά λεπτά οι καθυστερήσεις.

90' ΓΚΟΛ, 2-2 ισοφαρίζει ο Απόλλωνας με Κρμέντσικ.

86' Ζε Γκόμες αντί Μ. Ηλία.

85' Τελευταία αλλαγή για τον Απόλλωνα, Ποντικός αντί Νταρίκουα.

77' Κίτρινη κάρτα στον Κ. Ηλία.

76' Καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα με δυνατό σουτ του Χάμπου λίγο έξω.

76' Κ. Ηλία αντί Πεχλιβάνη.

69' Αλλαγές για τον Απόλλωνα, Σκέλβικ, Ντανίλο και Μπεσάρτ αντί Μαλεκκίδη, Κολ και Βαλμπουενά

64' Αλλαγές για τον Εθνικό, Ριστέφσκι αντί Ντράζιτς, Μπίκερ αντί Νικολάου.

63' Κίτρινη κάρτα στον Πεχλιβάνη.

60' Σουτ του Γιούρτσεβιτς, άστοχο.

59' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, Σαγκάλ αντί Κοστάκε.

58' ΓΚΟΛ, 2-1 ο Εθνικός γυρίζει το ματς με τον Λίπσκι! Μετά από γύρισμα του Πεχλιβάνη ο Καμπρέρα αρχικά δεν βρήκε καλά την μπάλα κι αυτή κατέληξε στον Λίπσκι που σούταρε στα δίχτυα.

56' Κεφαλιά του Κοστάκε, μαζεύει ο Παναγή.

51' Πήγε για το ανάποδο ο Κρμέντσικ, δεν βρήκε καθόλου καλά την μπάλα.

Δεύτερο ημίχρονο

45+1' Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, μετά από εξαιρετικό ένα-δύο με τον Κρμέντσικ ο Βαλμπουενά από ιδανική θέση πλάσαρε έξω.

-Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.

38' Κίτρινη κάρτα στον Ντε Ιριόντο.

36' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει ο Εθνικός με τον Καμπρέρα. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Ντράζιτς έδωσε στον Καμπρέρα ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στη γωνία του Λέουβενμπεργκ.

31' Κίτρινη κάρτα στον Βαλμπουενά.

25' Ευκαιρία για τον Απόλλωνα, μετά από πάσα του Κοστάκε ο Μάρκες δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι και να σκοράρει.

17' Κεφαλιά του Κρμέντσικ, μάζεψε ο πορτιέρο του Εθνικού.

15' Απειλεί με Μάρκες και Κοστάκε ο Απόλλωνας, απέκρουσε και τα δύο σουτ ο Παναγή.

4' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Απόλλωνας με τον Κρμέντσικ! Ο Τσέχος σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Βαλμπουενά.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Παναγή, Ιωάννου, Σπιρόφσκι, Περατικός, Θ. Νικολάου (64' Μπίκερ), Λίπσκι, Ντε Ιριόντο, Ντράζιτς (64' Ριστέφσκι), Πεχλιβάνης (76' Κ. Ηλία), Καμπρέρα, Μ. Ηλία (86' Ζε Γκόμες).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Νταρίκουα (85' Ποντικός), Εκπολό, Μαλεκκίδης (69' Σκέλβικ), Γιούρτσεβιτς, Κολ (69' Ντανίλο), Χάμπος, Βαλμπουενά (69' Μπεσάρτ), Κοστάκε (59' Σαγκάλ), Κρμέντσικ, Μάρκες

ΣΚΟΡΕΡ: 36' Καμπρέρα, 58' Λίπσκι / 4', 90' Κρμέντσικ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38' Ντε Ιριόντο, 63' Πεχλιβάνης, 77' Κ. Ηλία / 31' Βαλμπουενά

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αργυρού Μ. Ανδρέας

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος

4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης

VAR: Cibelli Luca

AVAR: Δημητριάδης Μάριος

Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πάνε Ελλάδα και «επιθεωρούν» Κίκης Φιλίππου και Απόστολος Μακρίδης

Πάνε Ελλάδα και «επιθεωρούν» Κίκης Φιλίππου και Απόστολος Μακρίδης

Πάνε Ελλάδα και «επιθεωρούν» Κίκης Φιλίππου και Απόστολος Μακρίδης

Πέρσι πυροβολούσε αλλά... ούτε γάτα ούτε ζημιά

Πέρσι πυροβολούσε αλλά... ούτε γάτα ούτε ζημιά

Πέρσι πυροβολούσε αλλά... ούτε γάτα ούτε ζημιά

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Υπάρχει ακόμη δρόμος...

Υπάρχει ακόμη δρόμος...

Υπάρχει ακόμη δρόμος...