Μετά τον Βρυωνίδη, σοκ και στο Δασάκι για την ΑΕΚ

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 29.1.2022
Μετά τον Βρυωνίδη, σοκ και στο Δασάκι για την ΑΕΚ

Νέο σοκ για την ΑΕΚ, η οποία μία μέρα μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή Αριστοτέλη Βρυωνίδη για μηδενισμό της στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, έχασε βαθμούς... και στο γήπεδο, μένοντας στο 1-1 με τον Εθνικό στο Δασάκι!


Η ομάδα της Λάρνακας, πιθανότατα επηρεασμένη από την απόφαση που της αφαιρεί τους τρεις βαθμούς από τη νίκη επί των κυανολεύκων (εν αναμονή βεβαίως της έφεσης), ήταν νωθρή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, οι ευκαιρίες της ήταν ελάχιστες και δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα της έδινε το διπλό.


Με την τρίτη διαδοχική της ισοπαλία στο πρωτάθλημα (τέταρτη μαζί με το κύπελλο), η ΑΕΚ, που μετρά μόλις ένα τρίποντο στα τελευταία έξι ματς, πήγε στους 34 βαθμούς κι έπιασε τον Άρη στη δεύτερη θέση, μένοντας στο -1 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα κι έχοντας παιχνίδι περισσότερο κι από τους δύο. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως εφόσον δεν κερδίσει την έφεση και «πέσει» στους 31 θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.


Από την άλλη ο Εθνικός πήρε τον πρώτο του βαθμό μετά από πέντε σερί ήττες και πήγε στους εννέα βαθμούς, μένοντας ωστόσο σε εξαιρετικά δυσμενή θέση καθώς είναι στο -4 από την ΠΑΕΕΚ και στο -8 από τον Ολυμπιακό, έχοντας δύο αγώνες περισσότερους κι από τους δύο.


Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι η ΑΕΚ, η οποία παρότι είχε την κατοχή και την υπεροχή, αυτή ήταν φλύαρη μιας και αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Χριστοδούλου . Είναι ενδεικτικό ότι στα πρώτα 45' οι κιτρινοπράσινοι έφτιαξαν μόλις μία αξιόλογη φάση (25', Ρομό) ενώ κινδύνευσαν σε μια-δυο περιπτώσεις σοβαρά από τους γηπεδούχους.


Διαφορετική η εικόνα στο ξεκίνημα της επανάληψης, με την ομάδα του Καταλά να μπαίνει δυνατά και να φτιάχνει δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ στο 65' «άγγιξε» το γκολ με τον Τρισκόφσκι. Λίγα πράγματα στη συνέχεια, με την ΑΕΚ να πιέζει, να προσπαθεί να βρει το νικητήριο γκολ αλλά να μην μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη στην εστία των γηπεδούχων, οι οποίοι με τη σειρά τους πλησίασαν στο γκολ στο 87'. Η κεφαλιά του Ντάρμπισαϊαρ στο 89' δεν έφερε αποτέλεσμα, ενώ η ΑΕΚ δεν απείλησε ξανά κι έφυγε από το Δασάκι χάνοντας δύο βαθμούς.


Η εξέλιξη του αγώνα


Τέλος αγώνα

92' Κίτρινη κάρτα στον Μάζουρεκ.


89' Κεφαλιά του Ντάρμπισαϊαρ, έξω.


87' Απειλεί ο Εθνικός με Ιωάννου μετά από γύρισμα του Πηλέα, δεν μπορεί να σκοράρει.


83' Κίτρινη κάρτα στον Γκαρθία.


81' Αλλαγή για την ΑΕΚ, Ντάρμπισαϊαρ αντί Τάντι.


73' Πλασέ του Εσπινόσα, μαζεύει ο Χριστοδούλου.


68' Αλλαγές για τον Εθνικό, Ντόλεζαλ και Ιωάννου αντί Μ. Ηλία και Βοϊτκόφσκι.


65' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με Τρισκόφσκι ο οποίος μετά από σέντρα του Ταντί και από πολύ κοντά, πλάσαρε παράλληλα με την εστία!


-Nτεμπούτο για τον Πολωνό μέσο της ΑΕΚ.


63' Αλλαγές για την ΑΕΚ, Λαμπόικο και Εσπινόσα αντί Μάμα και Ακοράν.


59' Κίτρινη κάρτα στον Χολ.


57' Σουτ του Βοϊτκόφσκι, αδύναμο, μαζεύει εύκολα ο Λεάλ.


52' Δυνατό σουτ του Γκαρθία, αποκρούει ο Χριστοδούλου! Απειλούν ξανά οι φιλοξενούμενοι.


50' Καλή φάση για την ΑΕΚ, γύρισμα του Ακοράν, ο Τρισκόφσκι από κοντά υπό την πίεση δύο αμυντικών δεν μπορεί να σκοράρει, κόρνερ.


Δεύτερο ημίχρονο


45' Αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Μ. Ηλία ο οποίος αποχωρεί με φορείο.


40' Γύρισμα του Γκαρθία μετά από συνεργασία με τον Ακοράν, πέφτει και μαζεύει ο Χριστοδούλου.


39' Κίτρινη κάρτα στον Χουντόμπιακ.


36' Απειλεί με Πηλέα ο Εθνικός, έξω το σουτ του.


25' Πρώτη και μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με κεφαλιά του Ρόμο, διώχνει σωτήρια ο Άδωνη!


18' Κίτρινη κάρτα στον Άδωνη.


-Η ΑΕΚ κρατάει περισσότερο την μπάλα και είναι πιο επιθετική, όμως δεν κατάφερε να φτιάξει καμία φάση στο πρώτο δεκάλεπτο.


6' Για τον Εθνικό η πρώτη καλή φάση στο ματς, όταν μετά από παράλληλη πάσα του Γκόρουπετς ο Μάζουρεκ σούταρε από πλάγια θέση στην κλειστή γωνία του Λεάλ ο οποίος απέκρουσε.


-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.


ΕΘΝΙΚΟΣ: Χριστοδούλου, Γκόρουπετς, Χολ, Άδωνη, Πηλέας, Χουντόμπιακ, Κ. Ηλία, Βοϊτκόφσκι (68' Ιωάννου), Μάζουρεκ, Μ. Ηλία (68' Ντόλεζαλ), Ντούρις.


ΑΕΚ: Λεάλ, Τάντι (81' Ντάρμπισαϊαρ, Τόμοβιτς, Γκονζάλεθ, Γκαρσία, Μάμας (63' Λαμπόικο), Λέντες, Ακοράν (63' Εσπινόσα), Τρισκόφσκι, Φαράζ, Ρόμο


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 18' Άδωνη. 39' Χουντόμπιακ, 59' Χολ, 92' Μάζουρεκ / 83' Γκαρθία


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νεοκλέους Νικόλας
Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Σωτηρίου Λούκας
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πάνε Ελλάδα και «επιθεωρούν» Κίκης Φιλίππου και Απόστολος Μακρίδης

Πάνε Ελλάδα και «επιθεωρούν» Κίκης Φιλίππου και Απόστολος Μακρίδης

Πάνε Ελλάδα και «επιθεωρούν» Κίκης Φιλίππου και Απόστολος Μακρίδης

Πέρσι πυροβολούσε αλλά... ούτε γάτα ούτε ζημιά

Πέρσι πυροβολούσε αλλά... ούτε γάτα ούτε ζημιά

Πέρσι πυροβολούσε αλλά... ούτε γάτα ούτε ζημιά

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Υπάρχει ακόμη δρόμος...

Υπάρχει ακόμη δρόμος...

Υπάρχει ακόμη δρόμος...