Κορμπεράν: «Φανταστική πρόκληση ο Ολυμπιακός - Θέλω ευκαιρίες για 90 λεπτά»

Δημοσιεύθηκε 3.8.2022
Κορμπεράν: «Φανταστική πρόκληση ο Ολυμπιακός - Θέλω ευκαιρίες για 90 λεπτά»

Μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα του είναι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού όπως ανέφερε ο Κάρλος Κορμπεράν στις πρώτες του δηλώσεις. Ο Ισπανός τεχνικός αποκάλυψε ότι ήθελε να κάνει ένα διάλλειμα μετά την αποχώρηση του από τη Χάντερσφιλντ αλλά όταν δέχθηκε την πρόταση των ερυθρολεύκων δεν το σκέφτηκε και την αποδέχθηκε.

Ο Κορμπεράν υποστήριξε ότι είναι μεγάλη του τιμή η παρουσία του στον πάγκο της ομάδας, επεσήμανε ότι οραματίζεται έναν Ολυμπιακό που θα είναι τόσο ψηλά όσο και το πραγματικό επίπεδο της ομάδας.

Καταρχήν το πρώτο που θέλω είναι να φέρω τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που έχει αυτός ο σύλλογος. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να παίζουν με μία φιλοσοφία. Να κυριαρχούν στα παιχνίδια. Να είμαστε η ομάδα που συνηθίζουμε να δείχνουμε. Που κυριαρχεί, που πρωταγωνιστεί και που έχει πρωτοβουλία. Και με τους μεγάλους παίκτες που έχουμε εδώ να πετύχουμε», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Στο ποδόσφαιρο ως προπονητής το πρώτο που έχω στο μυαλό μου είναι να εκμεταλλευτώ τα θετικά από την περίοδο του κ. Μαρτίνς. Πραγματικά δεν έχουμε πολύ χρόνο για να αλλάξουμε το παιχνίδι. Αύριο θα είναι καθοριστικός παράγοντας το ψυχολογικό κομμάτι.

Θέλω να βλέπω την ομάδα μου για 90 λεπτά να επιτίθεται και να δημιουργεί ευκαιρίες. Κάποιες φορές αυτό δεν είναι εύκολο. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία για να είμαστε συμπαγείς. Όταν παίζεις με συμπαγή άμυνα δεν μπορείς να είσαι επιθετικός. Να βρεις την ισορροπία. Κάποιες φορές όταν σκέφτεσαι τον έλεγχο του παιχνιδιού χάνεις τη συγκέντρωση. Προτιμώ την ομάδα μου με τη μπάλα και όχι χωρίς τη μπάλα».

Ακολουθούν τα όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός:

«Καλησπέρα σε όλους. Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι εδώ. Γνωρίζω πως ο Ολυμπιακός είναι από τους πιο μεγάλους συλλόγους στην Ευρώπη και ο πιο μεγάλος στην Ελλάδα. Το γνώριζα πριν αρχίσω την καριέρα μου. Μοιραζόμαστε τις ίδιες φιλοδοξίες και τους ίδιους στόχους. Είναι σημαντικό να έχουμε κίνητρο με ένα σημαντικό παιχνίδι. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω με το παιχνίδι»

-Ποια είναι η φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο και για τον Ολυμπιακό;

«Καταρχήν το πρώτο που θέλω είναι να φέρω τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που έχει αυτός ο σύλλογος. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να παίζουν με μία φιλοσοφία. Να κυριαρχούν στα παιχνίδια. Να είμαστε η ομάδα που συνηθίζουμε να δείχνουμε. Που κυριαρχεί, που πρωταγωνιστεί και που έχει πρωτοβουλία. Και με τους μεγάλους παίκτες που έχουμε εδώ να πετύχουμε»

-Στη Χάντερσφιλντ επέλεγε το 3-4-3, θα συνεχίσει να παίζει το ίδιο με τον Ολυμπιακό.

«Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Έχει άλλες απαιτήσεις ο κάθε σύλλογος. Στη Χάντερσφιλντ στην πρώτη σεζόν πετύχαμε το ανώτερο επίπεδο με το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχει παρουσιαστεί. Μετά τον 2ο χρόνο είχαμε διαφορετικά σχήματα σε άμυνα και επίθεση. Όταν έχεις περισσότερες εναλλακτικές έχει λύσεις. Τώρα θέλω να επικεντρωθώ σε ένα στιλ. Σε μία καλή δυνατή βάση. Ένα σταθερό σχήμα».

-Ποιά είναι τα συναισθήματά του που αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό και που έχει τόσο γρήγορα ματς;

«Στο ποδόσφαιρο ως προπονητής το πρώτο που έχω στο μυαλό μου είναι να εκμεταλλευτώ τα θετικά από την περίοδο του κ. Μαρτίνς. Πραγματικά δεν έχουμε πολύ χρόνο για να αλλάξουμε το παιχνίδι. Αύριο θα είναι καθοριστικός παράγοντας το ψυχολογικό κομμάτι»

-Τι κενά έχει εντοπίσει και την ενδεχόμενη ενίσχυση;

«Έχουμε πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έχουμε το μυαλό μας στην προετοιμασία του με τους παίκτες που έχουμε. Να δουλέψουμε με τους παίκτες που έχουμε. Τώρα θα πρέπει να 'χτίσουμε' το μέλλον από το παρόν. Να συγκεντρωθούμε στο παρόν»

-Τι γνώση είχε ο ίδιος για τον Ολυμπιακό πριν αναλάβει και πόσο χρόνο θέλει;

Πρώτα παίζουμε αύριο με μία ανταγωνιστική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε πως μπορούμε ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Ξέρω πως έχουμε στη διάθεσή μας πολλούς παίκτες με τη σωστή νοοτροπία. Αύριο είναι η ευκαιρία μας να δείξουμε πως αξίζουμε σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να ξέρεις το που θα δουλέψεις και τους αντιπάλους. Είναι μία φανταστική πρόκληση.

-Τι ποδόσφαιρο πρεσβεύει και τι είναι το ιδανικό για εκείνον:

Θέλω να βλέπω την ομάδα μου για 90 λεπτά να επιτίθεται και να δημιουργεί ευκαιρίες. Κάποιες φορές αυτό δεν είναι εύκολο. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία για να είμαστε συμπαγείς. Όταν παίζεις με συμπαγή άμυνα δεν μπορείς να είσαι επιθετικός. Να βρεις την ισορροπία. Κάποιες φορές όταν σκέφτεσαι τον έλεγχο του παιχνιδιού χάνεις τη συγκέντρωση. Προτιμώ την ομάδα μου με τη μπάλα και όχι χωρίς τη μπάλα.

-Την πρώτη του επαφή με τον κ Μαρινάκη και τι τον έπεισε.

«Μετά τη Χάντερσφιλντ είχα στο μυαλό μου να κάνω μία παύση γιατί είχα συμβόλαιο εκεί. Μετά από 2 χρόνια είχα σκοπό να κάνω ένα διάλλειμα. Δεν ήταν εύκολο. Όταν δέχεσαι την πρόταση ενός συλλόγου όπως ο Ολυμπιακός τότε πραγματικά θα πρέπει να ξανασκεφτείς πως αυτό είναι μία ευκαιρία. Το γεγονός πως αυτή η ομάδα έχει τη νοοτροπία του νικητή με έκανε να θέλω να δουλέψω»

-Πως είναι να ξεκινάει την καριέρα του τόσο νωρίς και ποιος τον επηρέασε πιο πολύ;

«Όταν ήμουν 18 ετών και ήμουν παίκτης είχα αρχίσει να νιώθω πως προτιμάω να είμαι προπονητής απ' ότι παίκτης. Στα 23 μου σταμάτησα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ξεκίνησα την καριέρα μου σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Βιγιαρεάλ. Νιώθω πως έχω πιο μεγάλο κίνητρο ως προπονητής από παίκτες. Είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω τη συνεργασία με μεγάλους συλλόγους. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με μεγάλους προπονητές όπως οι Πελεγκρίνι και Ερνέστο Βαλβέρδε. Εκείνο το διάστημα ο Γκουαρντιόλα πήγε τη Μπαρτσελόνα και άλλαξε το ποδόσφαιρο στον κόσμο. Επίσης η Εθνική Ισπανίας άρχισε να αλλάζει και να κατακτεί το ποδόσφαιρο. Όλες αυτές οι ομάδες είχαν την επιτυχία με κοινό στοιχείο την κατοχή της μπάλας. Και έτσι στη συνέχεια είχα την ευκαιρία να δουλέψω με μεγάλους προπονητές όπως ο Μπιέλσα. Μετά από 2 χρόνια ήταν ένα σημείο αναφοράς».

sport-fm.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μεντιλίμπαρ: «Στην Ελλάδα δεν αισθάνομαι σαν να έχω πάει στο εξωτερικό»

Μεντιλίμπαρ: «Στην Ελλάδα δεν αισθάνομαι σαν να έχω πάει στο εξωτερικό»

Μεντιλίμπαρ: «Στην Ελλάδα δεν αισθάνομαι σαν να έχω πάει στο εξωτερικό»

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο πρώην παίκτης του Λεβαδειακού Στάθης Χατζηλάμπρος

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο πρώην παίκτης του Λεβαδειακού Στάθης Χατζηλάμπρος

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο πρώην παίκτης του Λεβαδειακού Στάθης Χατζηλάμπρος

Χωρίς Πισάρο η ΑΕΚ στην Ολλανδία

Χωρίς Πισάρο η ΑΕΚ στην Ολλανδία

Χωρίς Πισάρο η ΑΕΚ στην Ολλανδία

Λήξη συναγερμού με Κάλενς στην ΑΕΚ

Λήξη συναγερμού με Κάλενς στην ΑΕΚ

Λήξη συναγερμού με Κάλενς στην ΑΕΚ