Ένας τελικός αξίας 1,503 δισ. ευρώ, «κουβαλώντας» 237 χρόνια ιστορίας

Δημοσιευτηκε:

Ένας τελικός αξίας 1,503 δισ. ευρώ, «κουβαλώντας» 237 χρόνια ιστορίας

Διακόσια τριάντα επτά (237) χρόνια Ιστορίας, όσα αθροίζουν συνολικά Ντόρτμουντ (115/έτος ίδρυσης 1909) και Ρεάλ Μαδρίτης (122/έτος ίδρυσης 1902),... συναντώνται στο Λονδίνο και το στάδιο «Γουέμπλεϊ», το γήπεδο που επελέγη από την UEFA να φιλοξενήσει (1/6, 22:00) τον 69o τελικό του Kυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League.

Ο Κάρλο Αντσελότι, ένας από τους επτά ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι έχουν κατακτήσει το τρόπαιο ως παίκτες και ως προπονητές, θα προσπαθήσει να οδηγήσει τη ρεάλ Μαδρίτης, στον δικό του ένατο τελικό στην κορυφαία διοργάνωση (ως παίκτης και προπονητής), στο 15ο στέμμα.

Απέναντι στη «Βασίλισσα» θα βρίσκεται η Ντόρμουντ του Ίντερ του Εντίν Τέρζιτς, η οποία με τη σειρά της θα επιχειρήσει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου για 2η φορά στην ιστορία της, μετά το 1997, όταν είχε πανηγρίσει με 3-1 στο Μόναχο απέναντι στη Γιουβέντους. Έφτασε ξανά στον τελικό στο «Γουέμπλεϊ» το 2013, αλλά ηττήθηκε από τη Μπάγερν.

Ένας τελικός, ο οποίος θα προβληθεί τηλεοπτικά σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, με συνολική αξία 1,503 δισεκατομμυρίων ευρώ, όσο κοστολογούνται οι δύο φιναλίστ, σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt: στα 1,04 δισεκατομμύρια ευρώ η Ρεάλ Μαδρίτης, στα 463,47 εκατ. ευρώ η Ντόρτμουντ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κατηγορίες