Μάντσεστερ Γιουναιτεντ: 109 χρόνια από τα εγκαίνια του «Ολντ Τράφορντ»

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Μάντσεστερ Γιουναιτεντ: 109 χρόνια από τα εγκαίνια του «Ολντ Τράφορντ»

Πριν από 109 χρόνια, στις 19 Φεβρουαρίου 1910 εγκαινιάστηκε το «Θέατρο Ονείρων», το στάδιο «Ολντ Τράφορντ» στο Μάντσεστερ

Πριν από 109 χρόνια, στις 19 Φεβρουαρίου 1910 εγκαινιάστηκε το «Θέατρο Ονείρων», το στάδιο «Ολντ Τράφορντ» στο Μάντσεστερ.

Το αρχικό όνομα ήταν «United Football Ground» και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Άρτσιμπαλντ Λίτς.

Το κόστος του ήταν 60.000 λίρες και η χωρητικότητα 80.000 θεατές. Ωστόσο, μόνο 45.000 ήταν οι άνθρωποι που ήταν παρόντες στον πρώτο αγώνα, εναντίον της Λίβερπουλ , που η Γιουναιτεντ ηττήθηκε με 3-4.

Το γήπεδο πήρε το όνομα «Ολντ Τράφορντ» μόνο το 1936 και ήταν πάντα το σπίτι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός από την περίοδο του Β’ 'Παγκοσμίου Πολέμου, όπου λόγω των βομβαρδισμών ήταν άχρηστο και χρειάστηκε ανακατασκευή για να ανοίξει ξανά τις πόρτες του το 1949.

Κατηγορίες