Νέα «σφαλιάρα» στη Λίβερπουλ, την απέκλεισε η Μπράιτον στο 92' - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε 29.1.2023
Νέα «σφαλιάρα» στη Λίβερπουλ, την απέκλεισε η Μπράιτον στο 92
Το πανέμορφο γκολ του Μιτόμα στις καθυστερήσεις υπέγραψε την ανατροπή της Μπράιτον (2-1) χαρίζοντας της μια τεράστια πρόκριση στους «16» του FA Cup, η οποία έβγαλε την κάτοχο του τροπαίου Λίβερπουλ εκτός ενός ακόμη στόχου.

Λίγη ιαπωνική μαγεία ήταν αρκετή για να σημαδέψει την επική πρόκριση της Μπράιτον επί της Λίβερπουλ και να αφήσει την ομάδα του Κλοπ να κάνει όνειρα μόνο για το Champions League, αφού πλέον έχει μείνει εκτός Κυπέλλου, League Cup και πολύ μακριά από την κορυφή της Premier League. Το γκολ του Μιτόμα στις καθυστερήσεις λοιπόν, έστειλε τους Γλάρους στους «16» του FA και την κάτοχο του τροπαίου στην... εσωστρέφεια.

Εξ αρχής φάνηκε πως και οι δύο ομάδες ήταν διατεθειμένες να πατήσουν το γκάζι και να ψάξουν το γκολ. Στο 4' ο Ντανκ έσωσε στη γραμμή το τελείωμα του Σαλάχ από πλάγια θέση και έντεκα λεπτά το ίδιο έκανε και ο Άρνολντ στο πλασέ του Φέργκισον από την καρδιά της περιοχής. Η Μπράιτον κατά κύριο λόγο πίεζε ψηλά. Όταν έκλεβε την μπάλα ή έβρισκε συνδυασμούς κατάφερνε να απειλεί αλλά ταυτόχρονα άφηνε χώρους στην πλάτη της, τους οποίους οι Ρεντς μπορούσαν να εκμεταλλευτούν.

Στο 25' ο Αιγύπτιος απείλησε ξανά, χωρίς όμως να βρίσκει στόχο από θέση τετ α τετ. Στο 30ο λεπτό ωστόσο, πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Έλιοτ, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Στιλ για το 1-0. Οι Γλάροι έψαξαν την απάντησή τους και την βρήκαν, με δόση τύχης, στο 39ο λεπτό. Ο Λάμπτεϊ σούταρε από μακριά μετά το διώξιμο της άμυνας της Λίβερπουλ, με την μπάλα να κοντράρει στον Ντανκ και να αιφνιδιάζει τον Άλισον.

Στο δεύτερο μέρος χρειάστηκε να περάσουν περίπου 25 λεπτά για να φτάσει κάποια από τις δύο ομάδες σε καλή φάση. Στο 71', ο Μιτόμα μετά από ωραία προσπάθεια γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Άλισον ενστικτωδώς είπε «όχι» στο κοντινό τελείωμα του Μαρτς. Η Λίβερπουλ έδειχνε διατεθειμένη να «προσκαλέσει» την πίεση των Γλάρων και να βγει στην κόντρα. Πέρα από μια επικίνδυνη σέντρα του Σαλάχ ωστόσο, που έδιωξε σωτήρια ο Στιλ πριν φτάσει στον αμαρκάριστο Χάκπο, η ομάδα του Κλοπ δεν κατάφερε να γίνει απειλητική για την εστία των γηπεδούχων.

Τη στιγμή που τα πάντα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα τα πουν στον επαναληπτικό, ο Καόρου Μιτόμα εμφάνισε για ακόμη μια φορά την αστερόσκονή του πετυχαίνοντας ένα φοβερό τέρμα. Ο Ιάπωνας, με την μπάλα στον αέρα μετά από στημένη φάση, έκανε τρομερή προσποίηση στον Γκόμεζ και εκτέλεσε τον Άλισον, χαρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στην ομάδα του.

Μπράιτον (Ντε Τζέρμπι): Στιλ, Λάμπτεϊ, Ντανκ, Γουέμπστερ, Εστουπινιάν, Μαρτς, ΜακΆλιστερ, Γκρος, Μιτόμα, Γουέλμπεκ, Φέργκισον

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, Κονατέ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Μπαΐτσετιτς, Τιάγκο, Κεϊτά, Σαλάχ, Έλιοτ, Χάκπο

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Επιβεβαιώνεται ότι μένει Μπαρτσελόνα ο Τσάβι

Επιβεβαιώνεται ότι μένει Μπαρτσελόνα ο Τσάβι

Επιβεβαιώνεται ότι μένει Μπαρτσελόνα ο Τσάβι

O Φερνάντες έκανε τη δουλειά για τη Γιουνάιτεντ

O Φερνάντες έκανε τη δουλειά για τη Γιουνάιτεντ

O Φερνάντες έκανε τη δουλειά για τη Γιουνάιτεντ

H Έβερτον έβγαλε νοκ-άουτ την Λίβερπουλ

H Έβερτον έβγαλε νοκ-άουτ την Λίβερπουλ

H Έβερτον έβγαλε νοκ-άουτ την Λίβερπουλ

Ράνγκνικ: «Η Μπάγερν επικοινώνησε μαζί μου, είμαι αφοσιωμένος στην Αυστρία»

Ράνγκνικ: «Η Μπάγερν επικοινώνησε μαζί μου, είμαι αφοσιωμένος στην Αυστρία»

Ράνγκνικ: «Η Μπάγερν επικοινώνησε μαζί μου, είμαι αφοσιωμένος στην Αυστρία»