Champions League: Έτσι λειτουργεί το ημι-αυτόματο οφσάιντ (ΒΙΝΤΕΟ)
Δημοσιευτηκε:

Η τεχνολογία του ημι-αυτόματου οφσάιντ έκανε δουλειά από το ξεκίνημα του Champions League και η UEFA έδειξε στη μετάδοση του Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Τσέλσι την ψηφιακή απεικόνισή του μετά το γκολ των Λονδρέζων που ακυρώθηκε.
Το φετινό Champions League έχει μια ειδοποιό καινοτομία από τα προηγούμενα κι αυτό αφορά το ημι-αυτόματο οφσάιντ. Μια νεοσύστατη τεχνολογία που εισήχθη πρώτη φορά στον τελικό του Σούπερ Καπ, αναμένεται να λειτουργήσει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και η πρώτη φάση που χρειάστηκε την εφαρμογή της σημειώθηκε στο ματς της Τσέλσι κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Οι Μπλε πέτυχαν γκολ στο 49ο λεπτό με τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, γκολ που όμως ακυρώθηκε στιγμές αργότερα για οφσάιντ στην αρχική μπαλιά προς τον Τσίλγουελ. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε και η απόδειξη από τον σκηνοθέτη της μετάδοσης, ο οποίος έριξε το πλάνο της UEFA με την ψηφιακή απεικόνιση του εκτεθειμένου παίκτη της Τσέλσι και της τελικής γραμμής που ορίζεται από τη θέση του αμυνόμενου.
gazzeta.gr