Conference League: Τριάρα χωρίς... Ζόρια για τη Ρόμα, νίκη για Αλκμαάρ, όρθια στο 88' η Μακάμπι
ΓΗΠΕΔΟ
Δημοσιευτηκε:

Άνετο αφεντικό η Ρόμα στον Β' όμιλο της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA, αφού μετά την 5άρα στην πρεμιέρα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, έφτασε ξανά σε άνετη επικράτηση, αυτή τη φορά επί της Ζόρια στην Ουκρανία με το τελικό 3-0.
Από το 7ο λεπτό ο Ελ Σαράουϊ φεύγοντας στον κενό χώρο και περνώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα άνοιξε το σκορ, για να τελειώσει το ματς στο δεύτερο μέρος μέσα σε δυο λεπτά. Αρχικά ο Σμόλινγκ στο 68ο λεπτό κι έπειτα ο Έιμπραχαμ με μονοκόματο πλασέ στο 68' διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Για το ίδιο γκρουπ, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Μπόντο Γκλιμτ έμειναν στο 0-0.
Η Άλκμααρ με τους Παυλίδη και Χατζηδιάκο στο αρχικό σχήμα ήρθε αντιμέτωπη με την Γιάμπλονετς και η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε να παραμείνει σε εγρήγορση λόγω του εύθραυστου 1-0. Ο σκόρερ για τους Ολλανδούς στο 53ο λεπτό έπειτα από ωραίο γύρισμα από αριστερά ήταν ο Γκούντμουντσον.
Στο τέταρτο γκρουπ συμμετέχουν και οι Ράντερς και Κλουζ που έμειναν στο ισόπαλο 1-1.
Όσον αφορά τον Α' όμιλο, η Ελσίνκι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως λίγο πριν την ανάπαυλα στο εκτός έδρας παιχνίδι της με την Αλασκέρτ, οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, με το σκορ στο 1-1. Οι Φινλανδοί κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό 4-2, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα γκολ στις καθυστερήσεις!
Στο... ντέρμπι κορυφής, ΛΑΣΚ και Μακάμπι Τελ Αβίβ αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1, με τους Ισραηλινούς να ισοφαρίζουν στο 88' για να μη χάσουν την κορυφή!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που έκαναν σέντρα στις 19:45:
Αλασκέρτ – Ελσίνι 2-4
ΛΑΣΚ – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-1
Παρτιζάν – Φλόρα 2-0
Γάνδη – Ανόρθωση 2-0
ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Μπόντο Γκλιμ 0-0
Ζόρια – Ρόμα 0-3
Άλκμααρ – Γιάμπλονετς 1-0
Κλουζ – Ράντερς 1-1