Η Μπαρτσελόνα θέλει να στήσει... φιέστα στο clasico

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Η Μπαρτσελόνα θέλει να στήσει... φιέστα στο clasico

Το ενδιαφέρον στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές της La Liga εστιάζεται στη μάχη για 1-2 ευρωπαϊκά εισιτήρια

Όταν γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα της La Liga για την περίοδο 2025-26, οι περισσότεροι «κύκλωσαν» την 35η αγωνιστική ως αυτή που θα μπορούσε να κρίνει τον τίτλο, με την «τιτανομαχία» της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ.

Η εξέλιξη του πρωταθλήματος, όμως, μετατρέπει το «clasico» σε μία μοναδική ευκαιρία για φιέστα της Μπαρτσελόνα, σε μία συνθήκη που μοιάζει ιδανική: μέσα στη φυσική έδρα τους, το ανακαινισμένο (έστω και ημιτελές) «Spotify Καμπ Νου», και απέναντι στην «μισητή» Ρεάλ, οι Καταλανοί έχουν τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν το βράδυ της Κυριακής (10/5, 22:00 ώρα Κύπρου) τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο τους και 29ο συνολικά στην ιστορία τους. Μία ισοπαλία αρκεί στους «μπλαουγκράνα», που βρίσκονται στο +11 από τους Μαδριλένους, τέσσερις «στροφές» πριν το τέλος, αλλά είναι βέβαιο ότι ο Χάνσι Φλικ και οι ποδοσφαιριστές του δεν θα αρκεστούν σε αυτό και θα επιδιώξουν να συνδυάσουν την κατάκτηση του τροπαίου με μία -ει δυνατόν εμφατική- νίκη επί των «μερένγκες», που έτσι κι αλλιώς απλά... περιμένουν να τελειώσει αυτή η πολύ δύσκολη και αντικειμενικά αποτυχημένη χρονιά.

Το ενδιαφέρον στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές της La Liga εστιάζεται στη μάχη για 1-2 ευρωπαϊκά εισιτήρια (ανάλογα αν η Ισπανία θα εξασφαλίσει την έξτρα πέμπτη θέση στο Champions League, σενάριο που, μετά τον αποκλεισμό της Μπάγερν από την Παρί Σεν Ζερμέν, μοιάζει πολύ κοντινό) και στον... πόλεμο για την παραμονή, όπου εμπλέκονται τουλάχιστον εννέα ομάδες! Η Μπέτις έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» ουσιαστικά την πέμπτη θέση, αν νικήσει στο Σαν Σεμπαστιάν την κυπελλούχο -και άρα ήδη... ευρωπαία- Σοσιεδάδ, ενώ η Θέλτα που παλεύει να κρατήσει την έκτη θέση ταξιδεύει στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει την αδιάφορη και απογοητευμένη Ατλέτικο.

Πολύ σημαντικό είναι το ματς του «Σαν Μαμές», όπου η Αθλέτικ Μπιλμπάο αναζητά νίκη για Ευρώπη και η Βαλένθια βαθμούς για την παραμονή. Η Σεβίλη υποδέχεται την Εσπανιόλ σε ένα κρισιμότατο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, η Λεβάντε παίζει ίσως το τελευταίο... χαρτί της φιλοξενώντας την Οσασούνα και η Αλαβές θα ψάξει «διπλό» για να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού απέναντι στην Έλτσε, η οποία με νίκη θα κάνει «άλμα» παραμονής. Ο... μύλος στις τελευταίες θέσεις (πλην της σχεδόν καταδικασμένης Οβιέδο) δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική, απλώς ως τότε κάποιες ομάδες θα έχουν τις ευκαιρίες να «σφραγίσουν» τη συνέχιση της παρουσίας τους στη μεγάλη κατηγορία.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (08/05)

Λεβάντε-Οσασούνα (22:00)

Σάββατο (09/05)

Έλτσε-Αλαβές (15:00)

Σεβίλλη-Εσπανιόλ (17:15)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα (19:30)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπέτις (22:00)

Κυριακή (10/05)

Μαγιόρκα-Βιγιαρεάλ (15:00)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαλένθια (17:15)

Οβιέδο-Χετάφε (19:30)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα (11/05)

Ράγιο Βαγεκάνο-Τζιρόνα (22:00)

Κατηγορίες

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.