Ο Άρης υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ κι έβαλε «φωτιά» στη μάχη του τίτλου

Δημοσιεύθηκε 10.3.2024
Ο Άρης υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ κι έβαλε «φωτιά» στη μάχη του τίτλου

Σπουδαία νίκη με την οποία αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου πήρε ο Άρης! Η ομάδα της Λεμεσού κέρδισε το ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ επικρατώντας με 2-1 στο στάδιο «Alphamega» για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ, μειώνοντας στο -3 από την πρώτη θέση και βάζοντας… φωτιά στο πρωτάθλημα.

Ιδανικό ήταν το πρώτο μέρος για τον Άρη ο οποίος σκόραρε με τους Γκομίς στο 23΄ και Μαγιαμπέλα στο 32΄, ενώ στο 41΄ αποκόμισε αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Πέτροβιτς με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο ΑΠΟΕΛ παρότι έπαιζε με δέκα παίχτες κατάφερε στο 63΄ να μειώσει με τον Κβιλιτάια, στο 90+3΄ είχε δοκάρι με τον Τομανέ, όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα.

Ο Άρης, χάρη στην πρώτη του νίκη στα πλέι οφ και τη δεύτερη φετινή του επί του ΑΠΟΕΛ, έφτασε τους 60 βαθμούς, ανέκτησε τη δεύτερη θέση, εδραιώθηκε για τα καλά στην τριάδα (+5 από την τέταρτη Ομόνοια) και, το κυριότερο, μείωσε στο -3 από την κορυφή, αναπτερώνοντας σημαντικά τις ελπίδες του για το back-to-back.

Ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος παραμένει χωρίς νίκη στο στάδιο «Alphamega» μετά από οκτώ πλέον παιχνίδια, απέτυχε να πάρει το διπλό που θα τον έφερνε αγκαλιά με τον τίτλο (θα πήγαινε στο +9 από τον Άρη και στο +7 από την ΑΕΚ που θα ‘ταν δεύτερη) και παρέμεινε στους 63 βαθμούς, βλέποντας τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση να μειώνεται στους τρεις και από την τρίτη στους τέσσερις.

Ο αγώνας

Το πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου κύλησε χωρίς αξιοσημείωτες φάσεις όμως ο Άρης κατόρθωσε στην πρώτη του καλή ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, όταν στο 23’ μετά από κάθετη του Νίκολιτς ο Γκομίς σκόραρε με δυνατό σουτ. Οι Λεμεσιανοί πήραν τα πάνω τους και στο επόμενο πεντάλεπτο έχασαν δύο τρομερές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα γκολ τους, όμως ο Μπέλετς έδειξε τη μεγάλη του κλάση απέναντι σε Μαγιαμπέλα (25΄) και Καζού (28΄). Στο 31΄ ο ΑΠΟΕΛ είχε την πρώτη του τελική με σουτ του Ντάλσιο που βρήκε σε ετοιμότητα τον Βανά, όμως στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν εντέλει στο 2-0, με τον Μαγιαμπέλα να σκοράρει από κοντά μετά από κοντινό πλασέ του Γκομίς που κόντραρε. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ευνοϊκά για τον Άρη και πολύ πιο δύσκολα για τον ΑΠΟΕΛ όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο 41΄ με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Πέτροβιτς με απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς όντας ο τελευταίος αμυντικός ανέτρεψε τον Καζού.

Ο Άρης είχε την πρώτη (διπλή) ευκαιρία στο β’ μέρος με δύο σουτ του Νίκολιτς στο 48’ που αποκρούστηκαν αμφότερα από τον Μπέλετς, όμως ακολούθως η ομάδα της Λεμεσού αδυνατούσε να απειλήσει και να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα για να «καθαρίσει» το ματς. Αντιθέτως, στο 63ο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να βρει το γκολ που τον έβαλε ξανά στη διεκδίκηση κέρδους, με τον Κβιλιτάια ο οποίος έκλεψε μετά από λάθος πάσα του Νίκολιτς στον Βανά, πέρασε τον Βραζιλιάνο και πλάσαρε στην κενή εστία. Μάλιστα, οι γαλαζοκίτρινοι απείλησαν με ισοφάριση στο 74’ (ο Σούσιτς από κοντά δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά), ενώ ο Άρης με τη σειρά του είχε ευκαιρίες για τρίτο γκολ με τους Σάβο (70΄) και Μοντνόρ (76΄, 82΄). Ο ΑΠΟΕΛ «άγγιξε» το 2-2 στις καθυστερήσεις όμως η κεφαλιά του Τομανέ (90+3΄) βρήκε δοκάρι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

90+3΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με κεφαλιά του Τομανέ στο δοκάρι!

-Επτά λεπτά οι καθυστερήσεις.

88' Σουτ του Δώνη, μάζεψε πολύ εύκολα ο Βανά.

86' Κίτρινη κάρτα στον Σπόλιαριτς.

85' Σπόλιαριτς και Σεμέδο αντί Μαγιαμπέλα και Σάβο.

82' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη με τον Μοντνόρ, απέκρουσε ο Μπέλετς!

80' Σαρφό, Μεχρί και Τομανέ αντί Κοσταντίνοφ, Εντονγκαλά και Κβιλιτάια.

79' Κίτρινη κάρτα στον Κοσταντίνοφ.

76' Απειλεί ο Άρης, ο Μοντνόρ μετά από γύρισμα του Σάβο δεν μπορεί να βρει στόχο.

74' Ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, μετά από εκτέλεση φάουλ ο Σούσιτς από κοντά για λίγα εκατοστά δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

72' Μοντνόρ αντί Γκομίς.

70' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, ο Μπέλετς απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Σάβο.

66' Ο Μαρκίνιος στη θέση του Δώνη.

66' Μπράουν και Μάτισικ αντί Νίκολιτς και Καζού.

65' Πλασέ του Ζόκε, λίγο έξω.

63' ΓΚΟΛ, 2-1 μειώνει ο ΑΠΟΕΛ με τον Κβιλιτάια! Μετά από λάθος πάσα του Νίκολιτς προς τον Βανά ο Γεωργιανός έκλεψε, πέρασε τον Βραζιλιάνο πορτιέρο και πλάσαρε στην κενή εστία.

55' Κίτρινη κάρτα στον Νίκολιτς.

48' Εκτέλεση φάουλ του Νίκολιτς, διώχνει με γροθιές ο Μπέλετς. Νέο σουτ του Νίκολιτς στην εξέλιξη της φάσης, έπεσε κι απέκρουσε ο Σλοβένος.

Δεύτερο ημίχρονο

-Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις για το α' μέρος.

43' Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Τσεμπάκ αντί Βιγιαφάνες.

41' Αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Πέτροβιτς. Ανέτρεψε τον Καζού όντας ο τελευταίος αμυντικός.

39' Πήγε να απειλήσει με Κβιλιτάια ο ΑΠΟΕΛ, έπιασε το πλασέ του ο Βανά.

38' Κεφαλιά του Μαγιαμπέλα, δεν βρήκε στόχο.

32' ΓΚΟΛ, 2-0 ο Άρης με τον Μαγιαμπέλα! Μετά από γύρισμα του Καζού και κοντινό πλασέ του Γκομίς που κόντραρε η μπάλα κατέληξε στον Μαγιαμπέλα που από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα.

31' Πρώτη τελική για τον ΑΠΟΕΛ με σουτ του Ντάλσιο, μαζεύει ο Βανά.

28' Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με σπουδαία επέμβαση του Μπέλετς σε πλασέ του Καζού!

25' Αγγίζει το δεύτερο γκολ ο Άρης, μεγάλη απόκρουση του Μπέλετς σε τετ-α-τετ με τον Μαγιαμπέλα!

23' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Άρης με τον Γκομίς! Μετά από κάθετη του Νίκολιτς άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ.

12' Εκτέλεση φάουλ του Βιτάλ, στο τείχος κι έξω.

6' Σουτ του Μουσούντα, έξω. Πρώτη τελική στο ματς.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΡΗΣ: Βανά, Γιαγκό, Μουσούντα, Ουρόσεβιτς, Καζού (66΄ Μάτισικ), Ζόκε, Νίκολιτς (66΄ Μπράουν), Μαγιαμπέλα (75΄ Σεμέδο), Μπένγκστον, Γκομίς (72΄ Μοντνόρ), Σάβο (85΄ Σπόλιαριτς)

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Ζέφτε, Κοσταντίνοφ (80΄ Σαρφό), Ντάλσιο, Βιγιαφάνες (43΄ Τσεμπάκ), Μαρκίνιος (66΄ Δώνης), Εντονγκαλά (70΄ Μεχρί), Κβιλιτάια (80΄ Τομανέ).

ΣΚΟΡΕΡ: 23΄ Γκομίς, 32΄ Μαγιαμπέλα / 63΄ Κβιλιτάια

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 55΄ Νίκολιτς, 86΄ Σπόλιαριτς / 79΄ Κοσταντίνοφ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / 42΄ Πέτροβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Putros Santi Dhia Jirjis

Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Marinelli Livio

AVAR: Γεωργίου Παύλος

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες