Βρήκε τον δάσκαλό της η Ανόρθωση, ανέβηκε δεύτερος ο Άρης!

Δημοσιεύθηκε 22.1.2024
Βρήκε τον δάσκαλό της η Ανόρθωση, ανέβηκε δεύτερος ο Άρης!

Πήρε διπλό επί της ΑΕΛ, ακόμη ένα επί του Απόλλωνα, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το 3/3 στο «Alphamega» η Ανόρθωση, καθώς το πολύ πιο ψηλό εμπόδιο του Άρη απέτυχε (για άλλη μια φορά) να το ξεπεράσει. Η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε για πέμπτη διαδοχική φορά (!) της «Κυρίας» κερδίζοντάς την με 2-1 για την 20ή αγωνιστική και προσπερνώντας την στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας αυτός στη δεύτερη θέση.

Μπένγκτσον στο 41΄ και Σαβό στο 75΄ σκόραραν τα γκολ για την «ελαφρά ταξιαρχία», με τον Γκασαμά να ισοφαρίζει ενδιάμεσα (69΄) για την προσφυγική ομάδα.

Ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη έκανε ο Σεμέδο ο οποίος μπήκε αλλαγή με την έναρξη της επανάληψης, από μία αναγκαστική αλλαγή χρειάστηκε να κάνει κάθε ομάδα, με τους Καζού (4΄) και Καστέλ (83΄) να αποχωρούν με πρόβλημα τραυματισμού.

Στους 41 βαθμούς και τη δεύτερη θέση βρίσκεται πλέον ο Άρης, ο οποίος κερδίζοντας τρίτο σερί ντέρμπι επέστρεψε στο -4 από τον ΑΠΟΕΛ, υποχώρησε τρίτη και στο -5 από την κορυφή η Ανόρθωση.

Ο αγώνας

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με μέτριο ρυθμό και με δυνατή βροχόπτωση να φαίνεται πως επηρέασε τους ποδοσφαιριστές, δεν υπήρξε τίποτα το αξιοσημείωτο… μέχρι το τελευταίο του πεντάλεπτο. Στο 41ο λεπτό η Ανόρθωση έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς όταν ο Γκασαμά από ευνοϊκή θέση μετά από γύρισμα του Ουαγκέ έπιασε ένα αδύναμο σουτ και δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βανά και στην αντεπίθεση, ο Μπένγκτσον μετά από κάθετη του Μοντνόρ, πέρασε τον Αρμπολέδα και πλάσαρε στην κενή εστία για το 1-0. Ο ίδιος παίχτης παραλίγο να διπλασιάσει τα γκολ του Άρη στο 45+1’ όμως ο τερματοφύλακας των κυανολεύκων απέκρουσε δύσκολα το φάουλ του, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βανά ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Φερέιρα.

Ο Άρης ήταν πιο επιθετικός στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τον Κοκόριν μάλιστα να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 47’, όμως σταδιακά η Ανόρθωση πήρε τα ηνία και πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης. Δεν το βρήκε στο 65’, όταν ο Μαρμούκ εξ επαφής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βανά, όμως στο επόμενο λεπτό έγινε το 1-1, μετά από σέντρα του Ουαγκέ και δύσκολο πλασέ του Γκασαμά από το δεύτερο δοκάρι. Στο 73’ εξετάστηκε πέναλτι για τον Άρη για χέρι του Παρούτη με τον VAR να στέλνει τον ρεφ στο on-field review όμως (ορθώς) ο διαιτητής δεν άλλαξε την απόφασή του και δεν το υπέδειξε, όμως το 2-1 έγινε εντέλει στο 75’, με πλασέ του Σαβό. Το σουτ του Καστέλ στο 80’ δεν ανησύχησε τον Βανά ενώ ο Άρης κράτησε με σχετική ευκολία ακολούθως το υπέρ του σκορ, έχοντας μάλιστα μια-δυο προϋποθέσεις για τρίτο γκολ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

90+4' Στεπίνσκι αντί Κοκόριν.

90+1' Ευκαιρία για τον Άρη, έξω το σουτ του Κοκόριν.

-Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

90' Μακούν αντί Κίκο.

90' Κίτρινη κάρτα στον Μαρμούκ.

84' Αντωνίου αντί Καστέλ.

-Αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Καστέλ και θα γίνει αλλαγή.

80' Σουτ του Καστέλ, μάζεψε ο Βανά.

79' Κίτρινη στον Μουσούντα.

75' ΓΚΟΛ, 2-1 ο Άρης με τον Σαβό! Μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Αρμπολέδα.

-Κλήθηκε στο on-field review ο ρεφ, όμως επέμεινε στην απόφασή του πως δεν υπάρχει πέναλτι, ορθώς.

73' Εξετάζεται περίπτωση πέναλτι για τον Άρη για χέρι του Παρούτη.

72' Κίτρινη στον Μπράουν.

69' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η Ανόρθωση με τον Γκασαμά! Σέντρα του Ουαγκέ, ο Μουσούντα πήρε κεφαλιά στην προσπάθεια του να διώξει, ο Γκασαμά στο δεύτερο δοκάρι με δύσκολο τρόπο κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

65' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μαρμούκ από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βανά.

65' Σάβο στη θέση του Μοντνόρ.

63' Μουσοντά αντί Γουαρίς και Παρούτης αντί Φερέιρα.

58' Ο Κίκο επιχείρησε από μακριά τη λόμπα, έξω η μπάλα.

47' Σπουδαία φάση για τον Άρη με σουτ του Κοκόριν, έδιωξε σωτήρια ο Κορέα.

46' Μπράουν και Σεμέδο αντί Νίκολιτς και Γκομίς.

Δεύτερο ημίχρονο

45+3' Σουτ του Φερέιρα από το ύψος της περιοχής, μπλοκάρει ο πορτιέρο του Άρη.

45+1' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπένγκτσον, δύσκολα διώχνει σε κόρνερ ο Αρμπολέδα. Απειλεί με δεύτερο γκολ ο Σουηδός.

-Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

-Λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, μπήκε γκολ στην... απέναντι εστία.

41' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Άρης με Μπένγκτσον! Μετά από κάθετη του Μοντνόρ βγήκε τετ-α-τετ με τον Αρμπολέδα, τον πέρασε από δεξιά και πλάσαρε στην κενή εστία.

41' Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση με τον Γκασαμά. Μετά από έξοχη προσπάθεια και γύρισμα του Ουαγκέ ήταν αφύλακτος στην περιοχή όμως το σουτ του ήταν αδύναμο και δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βανά.

38' Κίτρινη κάρτα στον Κοκόριν.

37' Κίτρινη κάρτα στον Σόκε.

-Πιο επιθετική η Ανόρθωση στο τελευταίο διάστημα, φτάνει πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, όμως δεν έφτιαξε ακόμη κάποια σημαντική ευκαιρία.

31' Πολύ καλές προϋποθέσεις για την Ανόρθωση, ο Καστέλ ήταν σε θέση βολής όμως άφησε την μπάλα να περάσει για τον Γουαρίς πιστεύοντας πως ήταν ακριβώς πίσω του.

21' Δυνατό, συρτό σουτ του Κίκο έξω από την περιοχή, πέφτει και μαζεύει ο Βανά. Πρώτη απειλή από πλευράς Ανόρθωσης.

10' Σουτ του Μοντνόρ από πλάγια θέση, μαζεύει χωρίς πρόβλημα ο Αρμπολέδα. Πρώτη τελική στο παιχνίδι.

7' Αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη, Μάτισικ αντί Καζού.

-Αποχώρησε ο Βραζιλιάνος, ετοιμάζεται ο Μάτισικ να μπει στη θέση του.

4' Αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Καζού, είναι στο έδαφος και κρατάει τον προσαγωγό του.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΡΗΣ: Βανά, Μουσούντα, Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Καζού (7΄ Μάτισικ), Σόκε, Νίκολιτς (46΄ Μπράουν), Μοντνόρ (63΄ Σάβο), Μπένγκτσον, Κοκόριν (90+4΄ Κοκόριν), Γκομίς (46΄ Σεμέδο).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Κορέα, Μαρμούκ, Κορέια, Κίκο (90΄ Κίκο), Τεχέρα, Φερέιρα (63΄ Παρούτης), Γουαρίς (63΄ Μουσοντά), Γκασαμά, Καστέλ (84΄ Αντωνίου).

ΣΚΟΡΕΡ: 41΄ Μπένγκτσον, 75' Σαβό / 69' Γκασαμά

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37΄ Σόκε. 38΄ Κοκόριν, 72΄ Μπράουν, 79΄ Μουσούντα / 90΄ Μαρμούκ, 90΄ Τεχέρα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Dudic Alessandro

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

VAR: Maggioni Lorenzo

AVAR: Αλλαγιώτου Ιωάννα

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες