Αφεντικό της πόλης ο Άρης με τριάρα στον Απόλλωνα!

Δημοσιεύθηκε 17.10.2022
Αφεντικό της πόλης ο Άρης με τριάρα στον Απόλλωνα!

Aφεντικό της Λεμεσού! Χαρακτηρισμός ο οποίος πλέον ταιριάζει… γάντι στον Άρη, καθώς οι πράσινοι μετά την ΑΕΛ (στην πρεμιέρα) κέρδισαν και τον Απόλλωνα (με τριάρα!) του οποίου το αήττητο «έσπασαν» κι ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Χάρη σε γκολ του Κακόριν στο 75ο λεπτό, του Τζαβέ στο 89’ και του Στεπίνσκι στο 95' με πέναλτι, η «ελαφρά ταξιαρχία» πήρε το τοπικό ντέρμπι επικρατώντας με 3-0 στο Τσίρειο των κυανολεύκων και τους ξεπέρασε στη βαθμολογία.

Με το τρίτο του διπλό σε ισάριθμες προσπάθειες, έστω και ως… φιλοξενούμενος στην πόλη του, ο Άρης επέστρεψε στα τρίποντα, έφτασε στους 15 βαθμούς, ξεπέρασε τον Απόλλωνα κι ανέβηκε στη δεύτερη θέση, διατηρώντας το -2 από την πρωτοπόρο Πάφο. Οι κυανόλευκοι, από την άλλη, απέτυχαν να κερδίσουν για δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι και με την πρώτη τους ήττα στη σεζόν έμειναν στους 14 βαθμούς κι υποχώρησαν στην τρίτη θέση και στο -3 από την κορυφή.

Δεν λέει την αλήθεια για την εικόνα του αγώνα το αποτέλεσμα όμως μετά από ένα μετριότατο πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις και με τον Απόλλωνα να έχει ελαφρώς την υπεροχή, ο Άρης ήταν ανώτερος στην επανάληψη και με αποτελεσματικότητα πήρε μια μεγάλη νίκη.

Με γκολ συνόδευσε την επιστροφή στην αγωνιστική δράση ο Στεπίνσκι, για πρώτη φορά στη σεζόν αγωνίστηκε βασικός ο Ζράντι (για 65’), με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Ρομπέρζ ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Αρτυματά.

Ο αγώνας

Mε αργό ρυθμό και ελάχιστες καλές φάσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο στο Τσίρειο και με τον Απόλλωνα να έχει τις κυριότερες ευκαιρίες για γκολ. Οι προσπάθειες του Πίττα στο 2’ και το 19’ δεν ανησύχησαν τον Βανά, όμως στο 24’ ο Ζράντι «άγγιξε» το γκολ, με ωραίο σουτ εκτός περιοχής που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Βραζιλιάνου. Ο Άρης είχε την πρώτη του τελική στο 38’ με τον Μπάμπικα και την πρώτη του ευκαιρία στο 41’ με κεφαλιά του Μπένγκτσον, ενώ στο 44’ οι κυανόλευκοι πλησίασαν για δεύτερο φορά στο γκολ, με τον Βανά να λέει «όχι» στον Χέντι.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» μπήκε πιο δυνατά στο β’ μέρος και στο 50’ είχε ακυρωθέν γκολ με τον Μαγιαμπέλα (υπόδειξη οφσάιντ από το VAR), ενώ στο 57’ ο Κακόριν νικήθηκε από τον Γιοβάνοβιτς. Ο Απόλλωνας απείλησε για πρώτη φορά στο 71’ με τον Γιόστεν όμως ο Βανά του στέρησε το γκολ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Άρης άνοιξε το σκορ, όταν μετά από γύρισμα του Γιαμπλόνσκι από δεξιά, ο Κακόριν με προβολή πέτυχε το τρίτο του γκολ με τα πράσινα. Οι κυανόλευκοι όχι μόνο δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση αλλά στο 89’ ο Τζαβέ διαμόρφωσε το 2-0 για τον Άρη εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών, ενώ οι πράσινοι έβαλαν και... κερασάκι στην τούρτα, με τον Στεπίνσκι στο 95' να σκοράρει από την άσπρη βούλα στην επιστροφή του για το 3-0!

H εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

95' ΓΚΟΛ, 3-0 ο Άρης με εκτέλεση πέναλτι του Στεπίνσκι!

95' Πέναλτι για τον Άρη.

94' Κεφαλιά του Στεπίνσκι, έξω.

-Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

89' ΓΚΟΛ, 2-0 ο Άρης με τον Τζαβέ! Με έξοχο φαλτσαριστό πλασέ.

87' Κίτρινη κάρτα στον Ρέθιο.

85' Αλλαγές για τον Άρη. Σπόλιαριτς αντί Κακόριν, Τζαβέ αντί Μπένγκτσον και Μεντιούμπ αντί Γιαγκό.

-Ξεκίνησε η βροχή στο Τσίρειο.

79' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, ο Βα στη θέση του Κολ.

76' Κίτρινη κάρτα στον Κακόριν.

75' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Άρης με τον Κακόριν! Μετά από γύρισμα του Γιαμπλόνσκι από δεξιά ο Ρώσος με προβολή νίκησε τον Γιοβάνοβιτς ανοίγοντας το σκορ για τους πράσινους.

71' Ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Γιόστεν μετά από λάθος του Γιαγκό, σώζει ο Βανά! Ζητάνε πέναλτι οι κυανόλευκοι, παίζετε δείχνει ο Θεουλή.

69' Αλλαγή για τον Άρη, ο Στεπίνσκι αντικαθιστά τον Μαγιαμπέλα.

65' Αλλαγή για τον Άρη, Γιαμπλόνσκι αντί Σόκε.

65' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, ο Νταμπό στη θέση του Ζράντι.

62' Κίτρινη κάρτα στον προπονητή του Άρη Σπιλέφσκι, για διαμαρτυρίες.

60' Κίτρινη κάρτα στον Μπαμπίκα.

58' Αλλαγές για τον Απόλλωνα, Ρέθιο αντί Χάμπου και Ντιγκινί αντί Χέντι.

57' Ευκαιρία για τον Άρη με τον Κακόριν, βγήκε και τον πρόλαβε ο Γιοβάνοβιτς.

51' Ακυρώθηκε από το VAR το γκολ του Άρη, με υπόδειξη οφσάιντ.

50' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Άρης με τον Μαγιαμπέλα! Μετά από εξαιρετική κάθετη του Κακόριν ο Νοτιοαφρικανός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο συρτό σουτ νίκησε τον Γιοβάνοβιτς.

46' Αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα, ο Αρτυματάς στη θέση του τραυματία Ρομπέρζ.

Δεύτερο ημίχρονο

-Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.

44' Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Χέντι να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και να πλασάρει, έσωσε ο Βανά.

43' Κίτρινη κάρτα στον Κολ.

41' Πρώτη καλή φάση για τον Άρη με δυνατή κεφαλιά του Μπένγκτσον μετά από σέντρα του Μποακί, κόντραρε, κόρνερ.

38' Σουτ του Μπαμπίκα, μαζεύει χωρίς πρόβλημα ο Γιοβάνοβιτς.

36' Συνεχίζει κανονικά ο Νιγηριανός.

35' Στο έδαφος ο Χέντι, θα του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

-Δεν άλλαξε ο ρυθμός μετά την ευκαιρία των κυανολεύκων, καμία φάση στο επόμενο δεκάλεπτο, με τον Απόλλωνα πάντως να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

24' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με δοκάρι του Ζράντι. Ο Λιβανέζος έπαιξε το 1-2 με τον Πίττα κι έπιασε ένα ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στην οριζόντια δοκό.

19' Συρτό σουτ του Πίττα, λίγο έξω.

-Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Άρη να πατάει καλύτερα στο γήπεδο αλλά να μην έχει ακόμη απειλήσει.

2' Πρώτη φάση για τον Απόλλωνα (χωρίς να καταγραφεί τελική), ο Βανά μαζεύει στο επικίνδυνο γύρισμα του Πίττα.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ (46' Αρτυματάς), Χαμάς, Χάμπος (58' Ρέθιο), Κολ (79' Κολ), Ζράντι (65' Νταμπό), Γιόστεν, Πίττας, Χέντι (58' Ντιγκινί).

ΑΡΗΣ: Βανά, Μουσουντά, Μπρόρσον, Μποάκι, Γιαγκό (85' Μεντιούμπ), Σόκε (65' Γιαμπλόνσκι), Στρούσκι, Μπένγκτσον (85' Τζαβέ), Μαγιαμπέλα (69' Στεπίνσκι), Μπαμπίκα, Κακόριν (85' Σπόλιαριτς)

ΣΚΟΡΕΡ: - / 75' Κακόριν, 89' Τζαβέ, 95' Στεπίνσκι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43' Κολ, 87' Ρέθιο / 60' Μπαμπίκα, 62' Σπιλέφσκι (προπονητής), 76' Κακόριν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης

VAR: Giua Antonio

AVAR: Φωτίου ΚωνσταντίνοςΠαρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες