Ώρα να τους «ζεστάνει»

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 16.9.2022
Ώρα να τους «ζεστάνει»
Στο πλάνο του Μίλανιτς υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά, κυρίως μεσοεπιθετικά

Πέραν από τον αυτονόητο στόχο της νίκης, η Ανόρθωση θα επιδιώξει να κάνει απόψε (16/9, 20:00) απέναντι στον Ακρίτα Χλώρακας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» την πρώτη της «γεμάτη» εμφάνιση στη σεζόν. Στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι, η ομάδα της Αμμοχώστου δεν μπόρεσε να προσφέρει χαρά στον κόσμο της που κατέκλεισε το γήπεδο, δεχόμενη την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ στα δύο εκτός έδρας πήρε μεν τα τρίποντα, αλλά με εμφανίσεις που δεν ικανοποίησαν στο σύνολό τους, με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Καρμιώτισσα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα η «Κυρία» να… ζεστάνει τον κόσμο της και για πρώτη φορά να παρουσιάσει καλό πρόσωπο σε ολόκληρο το ματς (ή τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του), περιορίζοντας στο ελάχιστο τα κενά διαστήματα και γεμίζοντας με αισιοδοξία τον κόσμο της ενόψει της συνέχειας. Θα είναι ιδανικό για τους κυανόλευκους να συνδυάσουν νίκη με μια πολύ καλή εμφάνιση, αν κι εννοείται πως προέχει το πρώτο.

Όσο κι αν κανένας αγώνας πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολος, στην Ανόρθωση ούτε που θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να μην κερδίσουν ούτε το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι τους και να δουν τη διαφορά τους από την κορυφή (-3) να διευρύνεται. Είναι απαραίτητο για τους κυανόλευκους -και για ψυχολογικούς λόγους- να κρατηθούν σε απόσταση αναπνοής και να μην χάσουν κι άλλο έδαφος πριν τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Απόλλωνα μετά τη διακοπή, στα οποία θα μετρήσουν δυνάμεις έχοντας την ευκαιρία να «φωνάξουν» παρόντες στη μάχη του τίτλου, κόντρα στις εκτιμήσεις αρκετών.

Σε ό,τι αφορά το πλάνο που θα παρατάξει ο Ντάρκο Μίλανιτς στο αποψινό παιχνίδι, φαίνεται πως υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά, κυρίως μεσοεπιθετικά. Ο Σάμπο έχει το προβάδισμα για να παραμείνει δίπλα στον Αρτυματά στα χαφ (κρατώντας στον πάγκο τον Πάντσεον), ενώ μπροστά τους, στο πολύ πιθανό σενάριο ο Χριστοδουλόπουλος να μην κριθεί έτοιμος για βασικός, φαβορί να αγωνιστεί στη θέση «10» είναι ο Ιωάννου, που τα πήγε εξαιρετικά στο προηγούμενο παιχνίδι.

Εναλλακτική επιλογή είναι ο Εμπραλίτζε, ενώ έχει καλές πιθανότητες και το ενδεχόμενο να παίξει ο Γουαρίς και να παραταχθεί η Ανόρθωση με 4-4-2. Τη θέση στην κορυφή διεκδικούν οι Νινγκά και Ράντονιτς, ενώ αν επιλεχθεί ο Κροάτης, τότε ο Αφρικανός θα αγωνιστεί στο δεξί «φτερό». Σε διαφορετική περίπτωση, επικρατέστερος για το άκρο θα είναι ο Εμπραλίτζε, ενώ στα αριστερά θα είναι ο Ουάρντα. Στην άμυνα, η τετράδα μπροστά από τον Λόρια θα αποτελείται από τους Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Μπαϊσίνιο κι έναν εκ των Κορέα και Χαρογιάν.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Β΄Γκρουπ: Το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών

Β΄Γκρουπ: Το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών

Β΄Γκρουπ: Το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών

Άλλοι με προοπτική, άλλοι για συζητήσεις

Άλλοι με προοπτική, άλλοι για συζητήσεις

Άλλοι με προοπτική, άλλοι για συζητήσεις

Τελικός κυπέλλου απόψε στο «Κατωκοπιά Επιστροφή»

Τελικός κυπέλλου απόψε στο «Κατωκοπιά Επιστροφή»

Τελικός κυπέλλου απόψε στο «Κατωκοπιά Επιστροφή»