Τα «αποκαλυπτήρια» του Τσόρνιγκερ: Ο πρωταθλητισμός, οι μεταγραφές και το πλάνο για τις ακαδημίες

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 10.6.2021
Τα «αποκαλυπτήρια» του Τσόρνιγκερ: Ο πρωταθλητισμός, οι μεταγραφές και το πλάνο για τις ακαδημίες

Αφοπλιστικός ήταν ο Τσόρνιγκερ στην παρουσίαση του από το Δ.Σ. του Απόλλωνα. Ο Νίκος Κίρζης παρουσίασε τον Γερμανό τεχνικό ο οποίος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, με ιδιαίτερο χιούμορ, ενώ δήλωσε έτοιμος να δουλέψει σκληρά ώστε η ομάδα της Λεμεσού να πετύχει τους στόχους της. Παράλληλα, μίλησε για τις μεταγραφές, το πλάνο και την εμπιστοσύνη από το διοικητικό συμβούλιο των κυανόλευκων. Η ιστοσελίδα μας, κατέγραψε όλα όσα ειπώθηκαν πιο κάτω.


Αναλυτικά:

Το αρχικό σχόλιο του Νίκου Κίρζη: «Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και εύχομαι μια καλή αγωνιστική σεζόν. Παρουσιάζουμε το νέο μας προπονητή. Η μεταξύ μας συμφωνία έχει διάρκεια μέχρι το 2023 και ευχόμαστε να έχουμε επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων. Η επιλογή του Τσόρνιγκερ ήταν εύκολη, γνώριζα την πορεία του, θέλαμε να συνεργαστούμε και πιο παλιά. Υπήρξαν δυσκολίες, όχι μόνο οικονομικές αλλά να πείσουμε ένα καταξιωμένο Γερμανό τεχνικό να αναλάβει την ομάδα μας. Γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτόν, θα μάθουμε κι άλλα από την μεταξύ μας συνεργασία. Θα αποκομίσουμε θετικά στοιχεία, η πορεία του πιστοποιεί πως είναι καταξιωμένος και άφησε έργο στις ομάδες που ήταν. Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του. Θα είμαστε μαζί του στην προσπάθεια να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Τον λόγο πήρε ο Τσόρνιγκερ, τονίζοντας: «Χαίρομαι που είμαι εδώ, που βλέπω χαμόγελα. Ανυπομονώ να αρχίσω δουλειά και να εφαρμόσω την φιλοσοφία μου όπως έκανα και στη Λειψία, η οποία είναι σαν αυτή της Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Πολλές αλλαγές στην ομάδα, όμως αυτό με ενθουσιάζει. Η διοίκηση πιστεύει σε εμένα, ανυπομονώ να γνωρίζω τους παίκτες, δεν είναι αναγκαία κακό ότι δεν τους γνωρίζω. Όλα εξαρτούνται από το τι θα δω στο γήπεδο. Θα προσπαθήσω να αλλάξω την κουλτούρα της ομάδας. Είμαι ανοικτός σε όλους τους παίκτες».

Ερωτήσεις προς τον Τσόρνιγκερ:

Για την απόφαση του να μετακινηθεί στον Απόλλωνα: «Έφτασα στη Κύπρο τη Δευτέρα, είμαι νέος στο πρωτάθλημα. Δεν με αφορά τι έγινε παλιά, γνωρίζω την δίψα για το πρωτάθλημα. Είναι νέα διοργάνωση το Κόνφερενς Λιγκ, είναι ξεκάθαρος ο στόχος να φτάσουμε μακριά. Νιώθω υπεύθυνος και υπόλογος για την ομάδα. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, με σκληρή δουλειά και πίστη μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Ο Απόλλωνας έδειξε ενδιαφέρον από παλιά, ήμασταν σε επικοινωνία τα τελευταία δύο χρόνια. Με ήθελαν, υπήρχε ενδιαφέρον κι από άλλες χώρες όμως ήρθα γιατί έδειξαν πως πιστεύουν στις ικανότητες μου. Η Κύπρος είναι καλός προορισμός για την οικογένεια μου. Έκανα αυτή την επιλογή και για την οικογένεια μου. Θέλω να κερδίζω πάντα, όταν χάνω νευριάζω. Είμαι εδώ για να παλέψω».

Για το γεγονός πως τα πρωταθλήματα που πήρε ο Απόλλωνας είναι με Γερμανούς προπονητές κι αν είναι πρόκληση: «Η σχολή προπονητικής της Γερμανίας είναι μεγάλη. Γνωρίζω τις επιτυχίες με τους Γερμανούς, μπορεί ένας από τους λόγους που είμαι εδώ να είναι η καταγωγή μου. Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το παράδειγμα των προηγούμενων Γερμανών προπονητών. Όσο καλοί προπονητές κι αν ήταν όμως, δεν είναι αυτοί που σκοράρουν. Αν οι παίκτες δεν αποδίδουν τότε δεν έρχονται οι επιτυχίες. Στόχος μου είναι να κάνω τους παίκτες μου να αποδώσουν».

Για το αν θα επιλέξει παίκτες που έχουν το εύκολο γκολ: «Δεν έχω αμφιβολίες. Θα κάνουμε τις σωστές επιλογές. Με τον τρόπο παιχνιδιού μου θα σκοράρουμε πολλά γκολ. Θα δουλέψουμε σε όλες τις γραμμές για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το αν θα επιλέξει παίκτες που γνωρίζει: «Ψάχνουμε τους σωστούς παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι όσοι παίκτες παρουσιαστούν να δουλέψουμε μαζί. Να δούμε το υλικό και θα προχωρήσουμε σε ενίσχυση. Ψάχνουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όχι σωματικά αλλά παίκτες με προσωπικότητα. Να παίζουν γρήγορα. Γυρεύουμε στράικερ, κεντρικό αμυντικό με αυτά τα χαρακτηριστικά. Έξυπνο και γρήγορο. Χρειαζόμαστε ενίσχυση αλλά θα δουλέψουμε με αυτούς που έχουμε και θα δούμε. Να αποδείξουν σε εμένα πως αξίζουν μια θέση».

Για το αν θα χρησιμοποιήσει νεαρούς από τις ακαδημίες: «Σε βάθος χρόνου πρέπει να ενεργοποιήσουμε την ακαδημία.  Δεν μπορώ να τα κάνω όλα, να βλέπω τι γίνεται στα κλιμάκια. Είναι όμως στα σχέδια μας, να τους αξιολογήσουμε για την πρώτη ομάδα. Είναι μια ευκαιρία στην προετοιμασία να φέρουμε κάποιους παίκτες από την ακαδημία. Είναι πολύ σημαντικός ο χρόνος. Δεν μπορώ να πηγαίνω στους νεαρούς συνέχεια. Θα γίνει περισσότερο από τους αναλυτές μου αλλά και από μένα».

Για το κυπριακό πρωτάθλημα: «Δεν γνωρίζω πολλά. Συγκεντρώνομαι στη δική μου ομάδα και πως θέλω να παίζω. Σιγά σιγά θα μάθω».

Για τις μεταγραφικές προτεραιότητες: «Εκτός από τις θέσεις που είπα, δεν υπάρχει επείγον για άλλη θέση. Περιμένουμε πότε θα επανέλθουν κάποιοι παίκτες, όπως ο Ντιγκινί. Είναι ευκαιρία για τους νεαρούς. Έχουμε τους παίκτες για το σύστημα που θέλω να παίζω, 4-3-1-2».

Για το αν είναι δύσκολο να φέρει παίκτες στην Κύπρο: «Είναι δύσκολο γιατί ψάχνουμε παίκτες με ποιότητα οι οποίοι θέλουν να παίξουν σε προηγμένα πρωταθλήματα. Κάποιοι όμως δεν το πετυχαίνουν. Έχουμε δίχτυο, έχουμε επικοινωνία. Δεν ψάχνουμε πολλούς παίκτες. Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένες θέσεις. Η πανδημία έχει αλλάξει το στάτους στις μεταγραφές. Θεωρώ πως οι περισσότεροι παίκτες το αντιλήφθηκαν. Το μπάτζετ είναι πολύ καλό, ίσως είναι μεγαλύτερο από ομάδες της δεύτερης κατηγορίας στη Γερμανία».

*Σε αναζήτηση και Κύπριου βοηθού προπονητή βρίσκεται ο Απόλλωνας όπως αποκάλυψε ο Τσόρνιγκερ. Ο Γερμανός ανέφερε πως θα ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο, ωστόσο ο Νίκος Κίρζης πήρε τον λόγο και ανέφερε πως δεν μπορούν να ειπωθούν περισσότερα καθώς εκκρεμούν κάποια διαδικαστικά. Εντός των επόμενων ημερών θα προκύψει σχετική ενημέρωση.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ανηφόρισε για τα βουνά ο Απόλλωνας και τα... ζόρια τώρα αρχίζουν!

Ανηφόρισε για τα βουνά ο Απόλλωνας και τα... ζόρια τώρα αρχίζουν!

Ανηφόρισε για τα βουνά ο Απόλλωνας και τα... ζόρια τώρα αρχίζουν!

Πάει Κολόσσι και ο Ουρί

Πάει Κολόσσι και ο Ουρί

Πάει Κολόσσι και ο Ουρί

Κλείνει κι άλλον παίκτη ο Απόλλωνας

Κλείνει κι άλλον παίκτη ο Απόλλωνας

Κλείνει κι άλλον παίκτη ο Απόλλωνας

Ο Ελ Αραμπί στο ΓΣΠ

Ο Ελ Αραμπί στο ΓΣΠ

Ο Ελ Αραμπί στο ΓΣΠ