H δίψα στον ΑΠΟΕΛ και η ανάγκη να διατηρήσει το πάνω χέρι

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 25.4.2024
H δίψα στον ΑΠΟΕΛ και η ανάγκη να διατηρήσει το πάνω χέρι

Στον ΑΠΟΕΛ αδημονούν για την κατάκτηση του τίτλου προκειμένου να… ξεδιψάσουν μετά από πέντε χρόνια. Από το 2019, οπότε και πανηγύρισαν τον τελευταίο τίτλο, οι γαλαζοκίτρινοι προσπαθούσαν να ανέλθουν στο ψηλότερο σκαλοπάτι, όμως για διάφορους λόγους η προσπάθειά τους δεν απέδιδε. Πλέον, βρίσκονται δύο βήματα μακριά από την επαναφορά τους στους τίτλους, έχοντας μικρό προβάδισμα (+1) από τη συνδιεκδικήτρια ΑΕΚ και θέλουν να το εκμεταλλευτούν. Έχοντας πρώτα ενώπιόν τους την ερχόμενη Κυριακή (28/04 - 19:00) τη συμπολίτισσα Ομόνοια, θέλουν να διατηρήσουν το πάνω χέρι ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής της χρονιάς, κατά την οποία ο ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενήσει στο ΓΣΠ την ομάδα της Λάρνακας (11/05 - 19:00).

Η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά τις δυο συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Πάφο και Άρη, στα οποία μάλιστα κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Η καλή λειτουργία στην αμυντική γραμμή είναι κάτι που εύχονται να παρουσιάσουν και στα εναπομείναντα παιχνίδια οι γαλαζοκίτρινοι. Θυμίζουμε ότι με 22 τέρματα η ομάδα της Λευκωσίας είναι η καλύτερη άμυνα, έχοντας μάλιστα διαφορά εφτά γκολ από τη δεύτερη ΑΕΚ.

H τρίτη σερί

Δέλεαρ για τον ΑΠΟΕΛ αποτελεί και η πιθανότητα να πετύχει τρίτο συνεχόμενο τρίποντο για πρώτη φορά μετά από δυο μήνες. Τελευταία φορά που το είχε καταφέρει ήταν τέλη Ιανουαρίου όταν κέρδισε κατά σειρά τρεις ομάδες του β' γκρουπ και συγκεκριμένα τις Οθέλλο, Νέα Σαλαμίνα και Καρμιώτισσα. Από τότε ακολούθησαν δέκα παιχνίδια, στα οποία οι γαλαζοκίτρινοι πανηγύρισαν τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, χωρίς οι επιτυχίες του να είναι κολλητές.

Μόνο ο Μαρκίνιος

Στα θετικά για τον καταρτισμό του πλάνου του Ρικάρντο Σα Πίντο είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του την πλειάδα των ποδοσφαιριστών, εάν δεν προκύψει κάτι στη διάρκεια της προετοιμασίας που ξεκίνησε από χθες. Ο μόνος που δεν υπολογίζεται για το «αιώνιο» ντέρμπι είναι ο Μαρκίνιος, ο οποίος συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και επιλέχθηκε να εκτίσει την ποινή του στον συγκεκριμένο αγώνα. Συνεπώς, ο Βραζιλιάνος θα υπολογίζεται κανονικά στο ματς στο φινάλε κόντρα στην ΑΕΚ.

Διεκδικούν τον τίτλο oι Νέοι

Στο μεταξύ, σήμερα η οικογένεια του ΑΠΟΕΛ έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει έναν τίτλο, μιας και η Κ19 των γαλαζοκίτρινων αγωνίζεται στον τελικό του κυπέλλου απέναντι στην Ένωση, που θα γίνει στο Δασάκι με ώρα έναρξης στις 19:00. Χθες, την τελευταία προπόνηση των νεαρών παικτών της ομάδας της Λευκωσίας, που έγινε στο προπονητικό κέντρο «Ta Meri Finance Αρχάγγελος», την παρακολούθησε και το τμήμα Grassroots του κλιμακίου Αρχαγγέλου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση!

Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση!

Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση!

Σωφρόνης; Κανένα δεν θα χάλαγε

Σωφρόνης; Κανένα δεν θα χάλαγε

Σωφρόνης; Κανένα δεν θα χάλαγε

Θα μιλάμε για το 29ο ή την 12η;

Θα μιλάμε για το 29ο ή την 12η;

Θα μιλάμε για το 29ο ή την 12η;

Με νύχια και με δόντια, αλλά... επιβίωσαν

Με νύχια και με δόντια, αλλά... επιβίωσαν

Με νύχια και με δόντια, αλλά... επιβίωσαν