Οδηγός η πρώτη φάση

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 20.2.2024
Οδηγός η πρώτη φάση

Ο ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του πρωταθλήματος έχοντας ως έπαθλο το ξεκίνημα των πλέι οφ από την κορυφή της βαθμολογίας για δεύτερη διαδοχική χρονιά και με στόχο η κατάληξη να είναι διαφορετική από την περσινή. Το ότι πέρσι οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν τον τίτλο από τον Άρη, ο οποίος ήταν στο -6 στην έναρξη των πλέι οφ και τώρα είναι πιο κοντά (-3), καθόλου δεν τους φοβίζει. Αντιλαμβάνονται μεν πως έχουν μπροστά τους μια πολύ δύσκολη μάχη, αλλά στον ΑΠΟΕΛ έχουν αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητές τους. Ξέρουν, επίσης, πως η μέτρια εμφάνιση στο παιχνίδι με τη Δόξα δεν είναι κριτήριο για το τι θα ακολουθήσει και αφότου η γκέλα αποφεύχθηκε (κυρίως χάρη στις αλλαγές του Σα Πίντο και την φρεσκάδα που έδωσαν στο β’ μέρος), ευελπιστούν πως η ομάδα θα μπει στη β’ φάση δυναμικά, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας ντέρμπι με την Ανόρθωση για την πρεμιέρα.

Ενόψει των πλέι οφ, πάντως, υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο μπορεί κατά κάποιον τρόπο να θεωρηθεί πως είναι ευνοϊκό για τον ΑΠΟΕΛ. Αναφερόμαστε στα πολύ καλά αποτελέσματα που έχει πάρει στην πρώτη φάση απέναντι στις πέντε ομάδες που θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ και στη σύγκρισή τους με αυτά (κυρίως) του Άρη ο οποίος θεωρείται και είναι ο κυριότερος ανταγωνιστής του. Οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν στα δέκα παιχνίδια να πάρουν 20 από τους 30 διαθέσιμους βαθμούς, καθώς είχαν μόνο τέσσερις απώλειες – τις ήττες από Ομόνοια, Άρη και τις ισοπαλίες με Ανόρθωση, ΑΕΚ. Πήραν τρεις βαθμούς περισσότερους απ’ όσους πήρε ο Άρης, ο οποίος στα δέκα του ματς με τις ομάδες της εξάδας μάζεψε 17 από τους 30 (ήττες από ΑΠΟΕΛ, Πάφο, ΑΕΚ, ισοπαλίες με Πάφο, Ομόνοια). Ουσιαστικά είναι λόγω αυτών των αγώνων που ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει με +3 στα πλέι οφ, καθώς όπως προκύπτει, στα ματς με τις υπόλοιπες οκτώ ομάδες, γαλαζοκίτρινοι και πράσινοι πήραν τους ίδιους βαθμούς. Εννοείται λοιπόν πως αν η ομάδα της Λευκωσίας πάρει πάνω-κάτω τους ίδιους βαθμούς και στα πλέι οφ και οι Λεμεσιανοί επίσης δεν έχουν μεγάλη απόκλιση, ο ΑΠΟΕΛ θα στεφθεί πρωταθλητής. Σημειώνεται πως η ΑΕΚ, η μοναδική άλλη ομάδα που φέρεται να έχει πιθανότητες για τον τίτλο, πήρε στα αντίστοιχα ματς 16 βαθμούς.

Ξανά εκτός...

Δεν πρόλαβε να χαρεί την επιστροφή του στη δράση ο Κρέσπο ο οποίος έφυγε τραυματίας από τον αγώνα της Κυριακής με τη Δόξα. Ήταν η πρώτη συμμετοχή του Ισπανού ηγέτη της άμυνας ως βασικός μετά από ακριβώς έναν γύρο (είχε επιστρέψει ως αλλαγή στο προηγούμενο ματς με τον Άρη) κι εκεί που στον ΑΠΟΕΛ έτριβαν τα χέρια τους με την επάνοδό του ενόψει πλέι οφ, ο έμπειρος στόπερ μπαίνει ξανά στα πιτς. Οι γαλαζοκίτρινοι αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων ελπίζοντας πως αυτή τη φορά δεν θα χρειαστεί να λείψει για μεγάλο διάστημα.

Μέσα ο Πέτροβιτς

Ενόψει της πρεμιέρας των πλέι οφ με την Ανόρθωση στο «Α. Παπαδόπουλος», ματς που ορίστηκε για την ερχόμενη Κυριακή (25/2, 16:00), ο Σα Πίντο θα έχει στη διάθεσή του τον Πέτροβιτς, καθώς ο Πορτογάλος επέλεξε να εκτίσει ο Σέρβος την ποινή του στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής.

  • Παίξε κι εσύ μπάλα στο ΓΗΠΕΔΟ μας ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί