Όπως παλιά...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 20.7.2022
Όπως παλιά...
Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να (ξανά)φορέσει το ευρωπαϊκό του κοστούμι

Να ξαναφορέσει το ευρωπαϊκό του κοστούμι και να κάνει αισθητή την παρουσία του στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή ετομάζεται ο ΑΠΟΕΛ και για να τα καταφέρει χρειάζεται μια καλή αρχή. Απόψε στις 20:00 οι γαλαζοκίτρινοι κάνουν ντεμπούτο στις φετινές διοργανώσεις της UEFA και συγκεκριμένα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League απέναντι στην Μπότεφ Πλόβντιφ στο στάδιο «Βασίλ Λέφσκι» και θέλουν να θυμηθούν τις ευρωπαϊκές πορείες του παρελθόντος, όχι πολύ μακρινού βεβαίως, αλλά μια ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ... δεν κάνει να βρίσκεται εκτός ομίλων για τρίτη σερί χρονιά.

Είναι η ίδια η ομάδα με τις σπουδαίες πορείες που έκανε έχει βάλει τόσο ψηλά τον πήχη και «ανάγκασε» τους φιλάθλους της να έχουν υψηλές απαιτήσεις. Η τελευταία παρουσία της ομάδας σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν την περίοδο 2019-20, όταν έφτασε μέχρι τη φάση των «32» του Europa League, ενώ το τελευταίο ευρωπαϊκό της παιχνίδι ήταν στις 1/10/2020 απέναντι στη Σλόβαν Λίμπερετς, όταν αποκλείστηκε στα πλέι οφ της ίδιας διοργάνωσης.

Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να ξαναθυμηθούν τα όμορφα ευρωπαϊκά οδοιπορικά στην Ευρώπη, όχι μόνο γιατί οι επιτυχίες θα τους αλλάξουν τη διάθεση, ούτε μόνο για λόγους πρεστίζ, αλλά και για οικονομικούς λόγους. Είναι γνωστή, άλλωστε, η οικονομική κατάσταση στον ΑΠΟΕΛ και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία θα δώσει την ευχέρεια στη διοίκηση, αφενός να κινηθεί πιο άνετα όσον αφορά τα τρέχοντα έξοδα και αφετέρου τη δυνατότητα κάλυψης μέρους του χρέους.

Το... κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα της πρόκρισης απέναντι στους Βούλγαρους για να εισέλθει η ομάδα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League το κρατάνε οι ποδοσφαιριστές και ο Σωφρόνης Αυγουστή, ο οποίος ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της ομάδας του και... ξεδιάλυνε τις όποιες αμφιβολίες είχε σχετικά με το αρχικό σχήμα. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα αποτελείται από τον τερματοφύλακα Μπέλετς, τους κεντρικούς αμυντικούς Κρέσπο και Καρώ και τους ακραίους αμυντικούς Γούιλερ και Τσεπάκ, δίχως να αποκλείεται ο τελευταίος να μείνει εκτός και θέση στο δεξιό άκρο της άμυνας να πάρει ο Σούπιτς.

Από κει και πέρα, στον χώρο του κέντρου θα κινούνται οι Σαρφό και Ντάλσιο, ενώ την παρέα θα συμπληρώσει ένας εκ των Σόουζα και Νταουσβίλι. Στην κορυφή θα βρίσκεται ο Μαγκλίτσα, τον οποίο θα πλαισιώνουν από τα φτερά οι Θεοδώρου και Εντονγκαλά, ωστόσο θέση διεκδικεί και ο Μαρκίνιος.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Καλό ή κακό το «μόνο ΓΣΠ»;

Καλό ή κακό το «μόνο ΓΣΠ»;

Καλό ή κακό το «μόνο ΓΣΠ»;

Το μοναδικό 4/4 της εξάδας, δεύτερο (και τελευταίο) του πρωταθλήματος

Το μοναδικό 4/4 της εξάδας, δεύτερο (και τελευταίο) του πρωταθλήματος

Το μοναδικό 4/4 της εξάδας, δεύτερο (και τελευταίο) του πρωταθλήματος

Sold out ήδη το πέταλο για Άρη!

Sold out ήδη το πέταλο για Άρη!

Sold out ήδη το πέταλο για Άρη!

ΑΠΟΕΛ μετά το διπλό: «Πάθος, αγάπη, ομάδα!»

ΑΠΟΕΛ μετά το διπλό: «Πάθος, αγάπη, ομάδα!»

ΑΠΟΕΛ μετά το διπλό: «Πάθος, αγάπη, ομάδα!»