Να το διευρύνει, αλλά με νίκη
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ
Δημοσιευτηκε:

Δυναμικά θέλει να ολοκληρώσει το 2021 ο ΑΠΟΕΛ, και το πρώτο βήμα καλείται να το κάνει απόψε (19:00) στο ΓΣΠ, ως τυπικά φιλοξενούμενος, κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτός είναι ο ένας από τους τρεις αγώνες που απέμειναν στους γαλαζοκιτρίνους μέχρι τη διακοπή λόγω των Χριστουγέννων. Ακολούθως θα δώσει στις 18 Δεκεμβρίου, επίσης στο ΓΣΠ, το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ενώ στις 26 του ίδιου μήνα θυμίζουμε ότι θα συνεχιστεί το ντέρμπι με την Ομόνοια.
Μπορεί το θέμα με την ημερομηνία του «αιώνιου» ντέρμπι να ήταν το κυρίαρχο θέμα στην επικαιρότητα, όμως ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι παίκτες του ήταν υποχρεωμένοι να σκέφτονται πρωτίστως το σημερινό παιχνίδι.
Είναι γεγονός ότι οι έξι σερί αγώνες άνευ ήττας (τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες) έχουν δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες στον Αρχάγγελο, όμως ακόμη υπάρχει αρκετό έδαφος για να καλυφθεί.
Εξάλλου, τους δύο τελευταίους αγώνες ο ΑΠΟΕΛ μέτρησε ισάριθμες ισοπαλίες και ως εκ τούτου βαθμολογικά ξέκοψε από τους στόχους του, που αυτή τη στιγμή το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι η εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου και όχι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κερδίζοντας τον συμπολίτη θα εισέλθει στην πρώτη εξάδα, αφήνοντας στο πιο κάτω σκαλοπάτι τον Ολυμπιακό με τον οποίο ισοβαθμούν.
Να μην τριτώσει...
Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, με γηπεδούχο φυσικά τον ΑΠΟΕΛ, οι μαυροπράσινοι πήραν το τρίποντο από τους γαλαζοκίτρινους, που σαφώς θέλουν να σταματήσει εδώ αυτό το αρνητικό σερί. Στο μεταξύ, η προηγούμενη φορά που τέθηκαν αντίπαλοι στο ΓΣΠ με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό ήταν το 2013 (σ.σ. ακολούθως η ομάδα του Τακτακαλά χρησιμοποιούσε το Μακάρειο). Τότε ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 2-0 με πρωταγωνιστή τον Μαντούκα που πέτυχε δύο γκολ.
Επιστροφή Σόουζα
Στα αγωνιστικά, ξανά στη διάθεση του Αυγουστή είναι ο Λούκας Σόουζα, ο οποίος εξέτισε την ποινή δύο αγωνιστικών που του επέβαλε ο αθλητικός δικαστής για τη χειρονομία στον αγώνα με την ΑΕΛ. Ο Βραζιλιανός, που είναι πολύτιμη μονάδα στο υφιστάμενο ρόστερ, θα πάρει θέση πλάι στον Λούντεμο. Εκτός επιλογών είναι σίγουρα οι Εφραίμ, Κβιλιτάια και Πολύκαρπου. Ο Βινίσιους έχασε προπονήσεις, όμως θεωρείται έτοιμος να προσφέρει.