Το έφερε τούμπα με Στεπίνσκι και... βγάζει σφυγμό η Ομόνοια, κατρακυλά η Ανόρθωση

Δημοσιεύθηκε 9.2.2024
Το έφερε τούμπα με Στεπίνσκι και... βγάζει σφυγμό η Ομόνοια, κατρακυλά η Ανόρθωση

Σπουδαία νίκη, τη δεύτερη σερί σε ντέρμπι, πήρε η Ομόνοια, η οποία επικράτησε με 3-1 της Ανόρθωσης στο ΓΣΠ για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, έπειτα από ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Στεπίνσκι ο οποίος σκόραρε τα πρώτα του γκολ με το τριφύλλι στο στήθος.

Η «Κυρία» προηγήθηκε στο 41ο λεπτό με τον Μακούν, όμως ο Πολωνός φορ των πρασίνων έφερε τούμπα το ματς σκοράροντας στο 47’ και το 61’. Ο Μπέζους στο 72’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ ενώ ενδιάμεσα (66’) η Ανόρθωση είχε μείνει με δέκα παίχτες, λόγω αποβολής του Ουαγκέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Ομόνοια βγάζει σφυγμό μετά τα διαδοχικά χαστούκια που είχε δεχθεί και μετά το ντέρμπι με τον Απόλλωνα νίκησε ακόμη ένα, ανεβαίνοντας στους 45 βαθμούς και μειώνοντας στο -1 από τις θέσεις Ευρώπης και στο -7 από την κορυφή, έχοντας αγώνα περισσότερο από τις ομάδες που κυνηγά.

Από την άλλη, η Ανόρθωση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση καθώς έμεινε χωρίς τρίποντο για τέταρτο σερί παιχνίδι (τρεις ήττες) και διατηρήθηκε στην έκτη θέση με 41 βαθμούς («χρωστά» το αναβληθέν ματς με την ΑΕΖ), κινδυνεύοντας να βρεθεί στο -8 από την τριάδα και στο -14 από την πρώτη θέση.

Ο αγώνας

Η Ανόρθωση ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, δημιουργώντας τρεις-τέσσρεις προϋποθέσεις για γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο και μία καλή φάση με σουτ του Γουαρίς στο 6’. Οι κυανόλευκοι κυκλοφορούσαν με άνεση την μπάλα κι έφταναν με ευκολία στην περιοχή των γηπεδούχων, οι οποίοι με τη σειρά τους αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα. Σταδιακά, ωστόσο, το τριφύλλι ισορρόπησε, έκοψε τη φόρα της «Κυρίας», ενώ στο 17’ είχε την πρώτη του απειλή με σουτ του Χαμάς που κόντραρε. Η πρώτη φάση των πρασίνων που καταγράφηκε ως τελική προσπάθεια ήταν η εκτέλεση φάουλ του Χαραλάμπους στο 34’ που ανάγκασε τον Αρμπολέδα να διώξει με γροθιές, όμως το σκορ το άνοιξε εντέλει η Ανόρθωση, με μακρινό σουτ του Μακούν στο 41’ που κόντραρε και κατέληξε στη γωνία του Φαμπιάνο.

Με το «καλημέρα» στο β’ μέρος η Ομόνοια έφτασε στην ισοφάριση με τον Στεπίνσκι, ο οποίος σκόραρε στο 47’ σε κενή εστία μετά από διώξιμο του Μακούν στη γραμμή σε πλασέ του Κούσουλου. Στο 61ο λεπτό ο Μπέζους με διαγώνιο σουτ δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή (έδιωξε ο Αρμπολέδα) αλλά τα κατάφερε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Στεπίνσκι, ο οποίος μετά από εκτέλεση κόρνερ διπλασίασε τα γκολ του με κοντινή κεφαλιά. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την Ανόρθωση όταν στο 66ο λεπτό έμεινε με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Ουαγκέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αυτό δεν ήταν καν το χειρότερο, καθώς στο 72’ δέχθηκε τρίτο γκολ, από σουτ του Μπέζους ο οποίος έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ομόνοια. Ο Καστέλ στο 75’ σούταρε στο δοκάρι και απέτυχε να βάλει ξανά την Ανόρθωση στο παιχνίδι το οποίο πλέον είχε κριθεί, με τους κυανόλευκους να μην έδειχναν ικανοί να πάρουν κάτι, αντιθέτως η Ομόνοια είχε τις τελευταίες τελικές με τα άστοχα σουτ των Σεμέδο (81’) και Χαραλάμπους (90+1’) καθώς και ακυρωθέν γκολ του Ανδρέου στο 90+7΄ (λόγω οφσάιντ μέσω VAR).

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

90+7' Ακυρώνεται γκολ του Ανδρέου με υπόδειξη οφσάιντ από το VAR.

90+4' Ανδρέου αντί Χαραλάμπους, Λέτσιακς αντί Σεμέδο.

90+3' Σουτ του Μακούν, άστοχο.

90+1' Κίτρινη στον Λανγκ.

90+1' Σουτ του Χαραλάμπους, πάνω από τα δοκάρια.

-Επτά λεπτά οι καθυστερήσεις.

87' Σιπριάνο αντί Φράνσον.

81' Σουτ του Σεμέδο, έξω.

79' Περέα αντί Φερέιρα.

78' Κακουλλής στη θέση του Στεπίνσκι.

75' Κίτρινη κάρτα στον Καστέλ.

75' Ευκαιρία για την Ανόρθωση με σουτ του Καστέλ στο δοκάρι.

72' ΓΚΟΛ, 3-1 η Ομόνοια με Μπέζους! Μετά από μπαλιά του Παναγιώτου, ο Φράνσον κατέβασε κι έστρωσε στον Ουκρανό ο οποίος σούταρε νικώντας τον Αρμπολέδα.

69' Ιωάννου αντί Τιουνέ, Αντωνίου αντί Γουαρίς.

67' Κίτρινη κάρτα στον Σεμέδο.

66' Εκτέλεση φάουλ του Μπέζους, πάνω από τα δοκάρια.

66' Αποβάλλεται ο Ουαγκέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, συνεχίζει με δέκα η Ανόρθωση.

63' Κίτρινη κάρτα στον Τιουνέ.

61' ΓΚΟΛ, 2-1 γυρίζει το ματς η Ομόνοια ξανά με Στεπίνσκι! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπέζους, κεφαλιά του Λανγκ και δεύτερη κεφαλιά του Πολωνού από κοντά.

61' Διαγώνιο σουτ του Μπέζους, έδιωξε με τα ακροδάχτυλα ο Μπεζούς. Καλή ευκαιρία για την Ομόνοια.

56' Αλλαγή για την Ανόρθωση, Καστέλ αντί Γκασαμά.

47' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η Ομόνοια με τον Στεπίνσκι! Γύρισμα του Σεμέδο για Κούσουλο, αυτός έκανε το πλασέ, ο Μακούν έσωσε στη γραμμή αλλά ο Πολωνός από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

46' Αλλαγή για την Ομόνοια, Μπέζους αντί Χαμάς.

Δεύτερο ημίχρονο

-Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις για το πρώτο ημίχρονο.

41' ΓΚΟΛ, 1-0 η Ανόρθωση με τον Μακούν! Ο Βενεζουελάνος σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Φράνσον, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στη δεξιά χαμηλή γωνία του Φαμπιάνο.

34' Εκτέλεση φάουλ του Χαραλάμπους από πλάγια θέση, απευθείας, έδιωξε με γροθιές ο Αρμπολέδα. Πρώτη τελική για το τριφύλλι.

-Σηκώθηκαν καλού-κακού για προθέρμανση Σιπριάνο και Λέτσιακς.

32' Κίτρινη κάρτα στον Ουαγκέ, για φάουλ στον Παναγιώτου ο οποίος έμεινε στο έδαφος.

-Πέραν του ότι έφτιαξε τις πρώτες της προϋποθέσεις η Ομόνοια κατάφερε να κόψει τη φόρα της Ανόρθωσης η οποία είχε μπει δυνατά.

20' Πήγε για το σουτ ο Μάθιους, έβαλε την κόντρα ο Κορέια.

17' Σουτ του Χαμάς, κόντραρε στον Μακούν. Πρώτη απειλή από πλευράς Ομόνοιας.

-Η Ανόρθωση κυκλοφορεί με ευκολία την μπάλα και φτάνει χωρίς κόπο στην περιοχή της Ομόνοιας η οποία δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα.

8' Γύρισμα του Φερέιρα από δεξιά, πέφτει και μπλοκάρει ο πορτιέρο της Ομόνοιας.

6' Διαγώνιο σουτ του Γουαρίς μέσα από την περιοχή, μαζεύει στη γωνία του ο Φαμπιάνο.

4' Σουτ του Φερέιρα, κόντραρε, ακολούθως υποδείχθηκε όμως σε θέση οφσάιντ ο Πορτογάλος.

3' Επικίνδυνο γύρισμα του Τσίκο, πέρασε παράλληλα η μπάλα χωρίς να τη βρει κάποιος κυανόλευκος.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Λανγκ, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Κούσουλος, Φράνσον (87΄ Σιπριάνο), Χαραλάμπους (90+4΄ Ανδρέου), Χαμάς (46΄ Μπέζους), Σεμέδο (90+5΄ Λέτσιακς), Στεπίνσκι (78΄ Κακουλλής).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Μακούν, Κορέια, Τιουνέ (69΄ Ιωάννου), Τεχέρα, Γουαρίς (69΄ Αντωνίου), Φερέιρα (79΄ Περέα), Τσίκο, Γκασαμά (56΄ Καστέλ).

ΣΚΟΡΕΡ: 47΄ Στεπίνσκι, 61΄ Στεπίνσκι, 72΄ Μπέζους / 41΄ Μακούν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 67΄ Σεμέδο, 88΄ Χαραλάμπους, 90+1΄ Λανγκ / 32΄ Ουαγκέ, 58΄ Γκασαμά (στον πάγκο), 63΄ Τιουνέ, 75΄ Καστέλ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / 66΄ Ουαγκέ (2η κίτρινη)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Jovic Fran

Α' Βοηθός Διαιτητής: Radic Hrvoje

Β' Βοηθός Διαιτητής: Vukovic Dejan

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Ghersini Davide

AVAR: Δημητριάδης Μάριος

Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Από τα δυνατά «όπλα» του ο Οκκά ο Ματίας

Από τα δυνατά «όπλα» του ο Οκκά ο Ματίας

Από τα δυνατά «όπλα» του ο Οκκά ο Ματίας

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!