Παρουσίαση Γκαγιέγο: «Να παίζουμε ελκυστικά, περήφανοι είτε νικήσουμε είτε χάσουμε»

Δημοσιεύθηκε 3.7.2023
Παρουσίαση Γκαγιέγο: «Να παίζουμε ελκυστικά, περήφανοι είτε νικήσουμε είτε χάσουμε»

Τον νέο της προπονητή, Νταβίντ Γκαγιέγο, παρουσίασε Ανόρθωση σε συνέντευξη Τύπου, λίγες ώρες πριν ο Ισπανός σηκώσει μανίκια για την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας της Αμμοχώστου.

Ο 51χρονος «συστήθηκε» στον κόσμο της ομάδας κι ανέλυσε τη φιλοσοφία του και το πλάνο του, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Αναλυτικά η παρουσίαση του Γκαγιέγο:

Ανδρέας Σάντης

«Ορίστηκε μια συγκεκριμένη διαδικασία και χαρακτηριστικά που θέλαμε να έχει ο νέος προπονητής. Δόθηκαν γραμμές για να εντοπίσουμε τον καλύτερο για τα δεδομένα της Ανόρθωσης. Τι θέλαμε να έχει; Πάθος για το ποδόσφαιρο. Δίψα για επιτυχίες. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι να συνάδει με την Ανόρθωση. Δεν μιλάμε για ποδοσφαιρικά συστήματα, μιλάμε για τρόπο παιχνιδιού. Θέλαμε προπονητή εργατικό, με εμπειρία και παραστάσεις από προηγμένα πρωταθλήματα. Έναν προπονητή όχι ηλικιακά κορεσμένο που θα έβλεπε την Ανόρθωση τελευταίο σκαλοπάτι πριν την αφυπηρέτηση. Έναν που για αυτόν η Ανόρθωση θα ήταν προπονητική ευκαιρία και όχι συμβιβασμός. Να ενδιαφέρεται να έχει παρουσία και να προωθεί και παρακολουθεί νεαρούς. Να έχει αντιληφθεί τι σημαίνει Ανόρθωση Αμμοχώστου. Να μπορεί να συμβιβαστεί με τα οικονομικά δεδομένα της φετινής Ανόρθωσης. Τον κάθε προπονητή τον είδαμε από κοντά και στο τέλος της ημέρας είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε μαζί μας τον Νταβίντ Γκαγιέγο».

Νταβίντ Γκαγιέγο

Γιατί αποδέχθηκε την πρόταση της Ανόρθωσης: «Η απόφαση που πήρα ήταν εύκολη, είμαι ένας ταπεινός και εργατικός προπονητής αλλά με πολλές φιλοδοξίες κι αυτό που αποσκοπώ είναι να κάνω ό,τι το καλύτερο. Εγώ πιστεύω ότι η Ανόρθωση με την ιστορία της και τη φιλοδοξία της είναι η κατάλληλη ομάδα. Υπάρχουν δύο άτομα πολύ σημαντικά σε αυτή τη διαδικασία, ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και ο Αντόνιο (σ.σ. Πριέτο) που με έχει εμπιστευτεί πλήρως και το να δουλέψω μαζί του για μένα είναι πρόκληση και είμαι πολύ τυχερός που τον έχω μαζί μου, θα μάθω από αυτόν πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι η Ανόρθωση είναι μια ομάδα με πολλές φιλοδοξίες όπως εγώ».

Για τη φιλοσοφία του: «Βασίζεται πάνω στη στρατηγική. Είναι πολύ σημαντική η διαδικασία και κάποιες αξίες που θέλω να δημιουργήσω. Το παιχνίδι μας θέλω να είναι ελκυστικό αλλά το πιο σημαντικό είναι οι αξίες που θα μεταφέρω στην ομάδα. Ο στόχος μου είναι οι παίχτες μας και η ομάδα μας να είναι περήφανοι είτε χάσουμε είτε νικήσουμε, αυτό θα το καταφέρουμε όταν δουλέψουμε με ταπεινότητα, πάθος, εργατικότητα και πείσμα. Παίζουμε για να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς και την ομάδα μας».

Αν τον αγχώνει η πρώτη του δουλειά εκτός Ισπανίας ή αν είναι κάτι που έψαχνε: «Το αντίθετο. Εγώ πιστεύω ότι είναι μια πρόκληση για μένα. Το κάνει ακόμη πιο δυνατό. Θα μου δώσει περισσότερες εμπειρίες. Μια πρόκληση είναι και η γλώσσα. Δεν ήρθα απλά για την επαγγελματική μου ανέλιξη αλλά είναι και κάτι προσωπικό, θα με κάνει να μεγαλώσω προσωπικά».

Με τι θα είναι ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν: «Το να πω έναν αριθμό ή έναν στόχο, δεν μπορώ να το κάνω. Εγώ πιστεύω ότι ο στόχος είναι η ομάδα μου να απολαμβάνει αυτό το ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ φιλόδοξος και ναι, σκέφτομαι να νικήσω όλα τα ματς. Είναι κάτι πολύ δύσκολο αλλά αυτός είναι ο στόχος μου. Το πνεύμα της καθημερινότητας μας και της ομάδας μας, κάθε παιχνίδι δίνει τρεις βαθμούς κι εμείς τους θέλουμε. Θα δούμε τι θα κάνουμε στο τέλος».

«Οι οπαδοί θα νιώσουν περήφανοι για την ομάδα τους γιατί αντιλαμβάνομαι ότι η ομάδα έχει πίσω της μια ιστορία, μια κουλτούρα, μια ιδιοσυγκρασία και ο στόχος μου είναι να τους κάνω περήφανους. Ξέρουμε ότι θα μας δώσουν πολλά».

Αν είναι ικανοποιημένος από τον αριθμό των παιχτών που έχει στο ξεκίνημα της προετοιμασίας: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Σήμερα ξεκινάμε, είμαστε χαρούμενοι γιατί θέλαμε να φέρουμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές, είχαμε λόγο που τους θέλαμε κι είμαστε χαρούμενοι».

Για το αν σκοπεύει να έχει επαφή με τις ακαδημίες και να παρακολουθεί τους νεαρούς: «Εννοείται ότι θα δώσω σημασία σε αυτό, άλλωστε έχω εμπειρία έξι χρόνων στην Ισπανία σε ακαδημίες. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι θα είμαστε πολύ αυστηροί. Πρέπει να αξίζει ο παίχτης για να ανέβει, αν δεν αξίζει θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω».

Πόσες μεταγραφές θεωρεί ότι χρειάζονται ακόμη για να συμπληρωθεί το ρόστερ: «Δεν μπορώ να πω ακριβώς αριθμό αν είναι τέσσερις ή πέντε, θα το δούμε. Ο Αντόνιο θα με βοηθήσει σε αυτό».

Αν έρθει τέταρτη η Ανόρθωση, θα είναι ικανοποιημένος εάν έχει παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο; «Εάν η ομάδα είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια ναι. Θα φανταστώ το καλύτερο για να παλέψω για αυτό και δεν θα σκεφτώ το χειρότερο. Για αυτό δεν μπορώ να πω με ποια θέση θα είμαι ικανοποιημένος ή περήφανος».

Για το πλάνο και την τακτική: «Πάντα ο κάθε προπονητής έχει ένα πλάνο κι ένα μοντέλο παιχνιδιού. Όμως εννοείται ότι αυτό θα αλλάζει με βάση τις ανάγκες. Το σύστημα είναι το λιγότερο σημαντικό. Το σημαντικό είναι τι θα κάνει ο παίχτης σύμφωνα με την κάθε κατάσταση και πώς θα αντιδρά».

Αν τον ανησυχεί το ότι δεν γνωρίζει αγγλικά σε σχέση με την επικοινωνία του με τους παίχτες: «Όχι, καθόλου. Δεν είναι πρόβλημα».

Αν μετά την πρόταση που δέχθηκε μίλησε για την Ανόρθωση με κάποιους που πέρασαν από το κυπριακό ποδόσφαιρο: «Εννοείται. Έχω πάρει πληροφορίες».

Πόσο καιρό θα χρειαστεί η Ανόρθωση για να είναι έτοιμη με τόσες μεταγραφές: «Έχουμε πολύ καιρό να δουλέψουμε κι αυτό είναι κάτι καλό. Δεν είναι πρόβλημα το ότι έχουμε πολλούς νέους. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Δεν είναι πρόβλημα».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΑΝΤΗ

Τι χρειάζεται να πετύχει η Ανόρθωση για να είναι ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν: «Έχουμε πει κατ' επανάληψη ότι είναι μια νέα προσπάθεια η οποία όμως δεν αλλοιώνει σε καμία φάση της τους στόχους και το τι πρεσβεύει η Ανόρθωση. Να μιλάμε σήμερα για τον Μάιο είναι πρόωρο. Η Ανόρθωση δεν θα σταματήσει να διεκδικεί αλλά δεν υπέγραψε συμφωνία να πάρει πρωτάθλημα ή κύπελλο. Φυσικά όσο πιο ψηλά πάμε τόσο περισσότερο ευχαριστημένοι θα είμαστε. Κάθε πράγμα χρειάζεται προσπάθεια, επιμονή και ο χρόνος θα δείξει. Ξέρουμε πολύ καλά πως το ποδόσφαιρο είναι άθλημα με απρόβλεπτα συμβάντα. Πολλά μπορούν να συμβούν. Οι στόχοι της Ανόρθωσης είναι αναλλοίωτοι, να είναι στην κορυφή. Δεν σημαίνει πως θα είμαστε από την πρώτη αγωνιστική μέχρι την τελευταία πρώτοι. Στόχος είναι να το διεκδικήσουμε. Είμαστε σταθεροί σε αυτό το πλάνο, πιστεύουμε στους ανθρώπους που θα το υλοποιήσουν. Είπαμε για νεαρότερους παίχτες, παίχτες που θα έχουν αξία μεταπώλησης, παίχτες που θα παλεύουν σε κάθε παιχνίδι να το κερδίσουν. Τι θα γίνει στο τέλος δεν το ξέρετε. Εσύ το ξέρεις; Είσαι προφήτης;»

Για το αν προτίθεται να στηρίξει τον προπονητή στα δύσκολα: «Ναι, στα δύσκολα θα στηρίξουμε τον προπονητή. Βιαστικές αποφάσεις για να ικανοποιούνται λαϊκά αισθήματα, δεν θα παίρνονται. Πιστεύουμε στον προπονητή, εννοείται ότι θα τον στηρίξουμε στα δύσκολα γιατί θα έρθουν δύσκολα, δεν πρόκειται μια σεζόν να είναι τέλεια. Είναι πολύ εύκολο να μην στηρίξουμε τον έναν και τον άλλον. Ο άλλος που θα έρθει θα είναι Θεός;»

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Επιστολή Πουλλαΐδη με μηνύματα SOS αλλά και ενότητας: «Μοναδική μου έγνοια είναι η προστασία του συλλόγου μας»

Επιστολή Πουλλαΐδη με μηνύματα SOS αλλά και ενότητας: «Μοναδική μου έγνοια είναι η προστασία του συλλόγου μας»

Επιστολή Πουλλαΐδη με μηνύματα SOS αλλά και ενότητας: «Μοναδική μου έγνοια είναι η προστασία του συλλόγου μας»

Πέρασαν όλες οι ομάδες τα κριτήρια - Η κατηγοριοποίηση όλων των σταδίων

Πέρασαν όλες οι ομάδες τα κριτήρια - Η κατηγοριοποίηση όλων των σταδίων

Πέρασαν όλες οι ομάδες τα κριτήρια - Η κατηγοριοποίηση όλων των σταδίων

Αλυσιδωτές εξελίξεις, σκέφτεται παραίτηση ο Χατζηστεφάνου!

Αλυσιδωτές εξελίξεις, σκέφτεται παραίτηση ο Χατζηστεφάνου!

Αλυσιδωτές εξελίξεις, σκέφτεται παραίτηση ο Χατζηστεφάνου!

«ΟΧΙ» στην μεταβίβαση από τα μέλη της Ανόρθωσης!

«ΟΧΙ» στην μεταβίβαση από τα μέλη της Ανόρθωσης!

«ΟΧΙ» στην μεταβίβαση από τα μέλη της Ανόρθωσης!