Έτσι υλοποιείται το ντιλ

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 30.3.2023
Έτσι υλοποιείται το ντιλ
Στην Ανόρθωση θέλουν μέχρι να μπει ο Ιούνης να έχουν γυρίσει σελίδα

Στην Ανόρθωση υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός πως Ανδρέας Σάντης και Χρήστος Πουλλαΐδης τα βρήκαν, όμως, για να υλοποιηθεί η συμφωνία τους υπάρχει ακόμη δρόμος, καθώς εκκρεμεί το σημαντικότερο βήμα. Ο πρόεδρος της εταιρείας καλείται να βρει την ομάδα ατόμων στην οποία θα διαμοιραστούν οι μετοχές του μεγαλομετόχου όταν αυτός αποχωρήσει και που θα ρίξει χρήμα, καλύπτοντας τις οικονομικές ανάγκες της ομάδας. Πρόκειται για προϋπόθεση την οποία έθεσε ο Πουλλαΐδης, όχι για δικό του όφελος, αλλά για να διασφαλίσει ότι η αποχώρησή του δεν θα αφήσει ξεκρέμαστη την Ανόρθωση, εξ ου και μόνο όταν συμβεί το πιο πάνω θα υλοποιηθεί η συμφωνία και θα παραχωρήσει τις μετοχές του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σάντης συνεχίζει τις ενέργειές του που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων (και κυρίως) σειρά επαφών με επιφανείς και άλλους Ανορθωσιάτες, ώστε να συμπληρώσει την ομάδα ατόμων στην οποία θα μεταβιβαστούν οι μετοχές και που θα περιλαμβάνει και τον ίδιο. Εφόσον γίνει το πιο πάνω βήμα, το οποίο είναι το καθοριστικό, θα συγκληθεί γενική συνέλευση ώστε να εγκριθεί η συμφωνία. Χρονοδιάγραμμα δεν έχει τεθεί, όμως στόχος είναι με το τέλος της σεζόν να περάσει η ομάδα στην επόμενη μέρα.

Σημειώνεται ότι, πέραν από το ψάξιμο των ατόμων τα οποία θα μπουν στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, ο Σάντης διεξάγει επαφές και με άλλους επιφανείς Ανορθωσιάτες με στόχο να πειστούν να βοηθήσει ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ενώ, επιπροσθέτως, ψάχνει και άλλους πόρους μέσω του τμήματος μάρκετινγκ, το οποίο επιδιώκει να αναβαθμίσει ώστε να φέρνει μεγαλύτερα έσοδα στην εταιρεία.

Στην εποχή... των πολλών

Το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος Σάντης σε κάθε του συνάντηση είναι ότι η επόμενη μέρα στην ομάδα δεν είναι του ενός, αλλά των πολλών. κι ότι ούτε σκοπεύει, ούτε μπορεί να τα βγάλει εις πέρας μόνος.

Πρόκειται, άλλωστε, για κάτι το οποίο έχει ξεκαθαρίσει από τη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας, πριν από δύο μήνες και κάτι. Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος θα είναι μεν μέτοχος, όμως δεν θα έχει τη... δύναμη που είχε ο Πουλλαΐδης ως μεγαλομέτοχος. Εννοείται πως εκ της θέσεώς του θα έχει τον πρώτο λόγο για τις αποφάσεις, όμως για αυτές που απαιτείται να περάσουν από γενική συνέλευση, δεν θα μπορεί να «κόβει» και να «ράβει» μόνος, εν αντιθέσει με ό,τι ίσχυε στην περίπτωση Πουλλαΐδη με το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Μπορεί, επομένως, να λεχθεί πως και από αυτή την άποψη, η Ανόρθωση περνάει σε νέα εποχή.

Αξίζει, μάλιστα, να υπενθυμιστεί πως όταν συστάθηκε η ποδοσφαιρική εταιρεία το 2014, υπήρχε όρος σύμφωνα με τον οποίον κανείς δεν μπορούσε να κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 15% των μετοχών. Χρειάστηκε, ωστόσο, να γίνει αργότερα τροποποίηση του καταστατικού, καθώς ο Πουλλαΐδης κατέληξε να βάζει μόνος τα χρήματα και για να... δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο, ο όρος αφαιρέθηκε και ο τότε πρόεδρος έγινε μεγαλομέτοχος. Εννέα χρόνια μετά (και παρότι δεν επιστρέφει κάτι τέτοιο ως όρος) ο τότε «στόχος» εν μέρει υλοποιείται και οι μετοχές θα είναι πιο μοιρασμένες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Με αγάπη και αισιοδοξία γι

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα