Το β' γκρουπ ίσως «σώσει» την Ανόρθωση από ιστορικό αρνητικό ρεκόρ
ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ
Δημοσιευτηκε:

Παρηγοριά στον άρρωστο, όμως είναι γεγονός πως η διαφαινόμενη συμμετοχή της Ανόρθωσης στο β' γκρουπ των πλέι οφ, ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο ως προς το να αποφύγει η ομάδα της Αμμοχώστου ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ.
Η ήττα από τον Απόλλωνα, η οποία ήταν η δέκατη στη σεζόν, άφησε την «Κυρία» στο -12 από την έκτη Ομόνοια (παίζει απόψε με ΑΕΛ) και στο -13 από τους Λεμεσιανούς, με αποτέλεσμα ο στόχος της εξάδας να έχει κάνει «φτερά».
Και παράλληλα, φτάνοντας σε διψήφιο αριθμό ηττών από τη 19η αγωνιστική, η Ανόρθωση... κινδυνεύει να πλησιάσει ή και να καταρρίψει το αρνητικό της ρεκόρ.
Η σεζόν στην οποία η «Κυρία» δέχθηκε τις -με διαφορά- περισσότερες ήττες πρωταθλήματος ήταν το 2013/14, όταν έχασε 18 αγώνες (δέκα στην πρώτη φάση, οκτώ στα πλέι οφ). Και ναι μεν ακόμη έχει απόσταση μέχρι εκείνον τον αριθμό, όμως εάν συνεχίσει να ηττάται με τέτοιο ρυθμό (έχασε πέντε φορές στα τελευταία επτά παιχνίδια...) τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Το γεγονός πως αναμένεται να συμμετάσχει στο δεύτερο γκρουπ και να αγωνίζεται στη β' φάση με ασθενέστερους αντιπάλους σε σχέση με τις ομάδες της εξάδας, ενδέχεται να λειτουργήσει ευεργετικά ως προς το να γλιτώσει το νέο αρνητικό ρεκόρ, αν και από την άλλη, αναμφίβολα δεν είναι... υπέρ της το ότι στο β' γκρουπ, στο οποίο αγωνίζονται οκτώ ομάδες, θα δώσει τέσσερις αγώνες περισσότερους (14 αντί 10).
Σημειώνεται πως η δεύτερη χειρότερη επίδοση της Ανόρθωσης σε ό,τι αφορά τον αριθμό ηττών είναι οι 13 της σεζόν 2016/17, τις οποίες φαίνεται πως δύσκολα δεν θα ξεπεράσει η φετινή ομάδα. Εκτός από τις δύο προαναφερθείσες, μόλις άλλες έξι φορές στην ιστορία της η Ανόρθωση έχασε διψήφιο αριθμό αγώνων στο πρωτάθλημα (από δέκα μέχρι 12). Πρόκειται για τις σεζόν 1935/36, 1976/77, 1979/80, 1981/82, 2014/15 και 2020/21.