Έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί ο ΑΠΟΕΛ, διπλό επί της Ανόρθωσης μετά από 4 και βάλε χρόνια

Δημοσιεύθηκε 4.9.2022
Έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί ο ΑΠΟΕΛ, διπλό επί της Ανόρθωσης μετά από 4 και βάλε χρόνια

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ που κέρδισε 2-0 την Ανόρθωση, φεύγοντας με διπλό από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά από τέσσερα και βάλε χρόνια. Η τελευταία νίκη ήταν τον Μάιο του 2018 (σ.σ. από εκεί και πέρα η «Κυρία» είχε κερδίσει έξι παιχνίδια στην έδρα της).

Οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν τους τέσσερις βαθμούς αφού είχε προηγηθεί η ισοπαλία με την Πάφο, ενώ η Ανόρθωση έμεινε στους τρεις που είχε από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα, παιχνίδι στο οποίο πάλι είχε μείνει πίσω στο σκορ αλλά τότε κατάφερε να κάνει την ανατροπή.

Η ομάδα της Λευκωσίας κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Ήταν το 34’ όταν ο Ντάλσιο πέρασε στα πλάγια στον Μαρκίνιος, ο οποίος σχεδόν ανενόχλητος μπήκε στην περιοχή και με ένα υπέροχο πλασέ νίκησε τον Λόρια για να γίνει το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μηνά Αντωνίου, όμως ορθά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Αμπαρτζουμιάν που είχε δώσει την ασίστ στο σκόρερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση κράτησε περισσότερο τη μπάλα και σταδιακά έκλεισε τον ΑΠΟΕΛ στην περιοχή του. Δεν έφτιαξε τη μεγάλη φάση, ενώ όσες φορές τα τελειώματα των παικτών της βρήκαν στόχο ο Μπέλετς ήταν σε ετοιμότητα και «καθάριζε» τη φάση.

Eν τέλει στις καθυστερήσεις (90+6’) οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-0, όταν ο Μούγιανιτς από μακριά βρήκε τον Κβιλιτάια, αυτός έδωσε αμέσως προς την καρδιά της περιοχής της Ανόρθωσης, όπου ο Μπλουμ από κοντά πέτυχε κι αυτός, όπως και ο Μαρκίνιος, το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Τέλος του αγώνα

90+6' - Ο Μούγιανιτς από μακριά βρήκε τον Κβιλιτάια κι αυτός πέρασε τη μπαλιά προς την περιοχή και ο Μπλουμ από κοντά κάνει το 2-0.

90+3' - Σουτ του Φερέιρα, πέφτει και μαζεύει ο Μπέλετς

- Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις

86' - Eκτέλεση φάουλ από τον Φερέιρα, κεφαλιά του Μπαϊσίνιο ήταν άστοχη

73' - Σουτ από τον Εντονγκαλά, φεύγει έξω

66' - Έξω πήγε η μπάλα μετά από την προσπάθεια του Κορρέα

64' - Πέφτει και μαζεύει ο Μπέλετς στο σουτ του Ουάρις

54' - Σέντρα από τον Κορέια η μπάλα έφθασε στον Μηνά Αντωνίου που έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει ψηλά έξω

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

44'- ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ. Η Ανόρθωση σκοράρει με τον Μηνά Αντωνίου, όμως το γκολ ακυρώνεται για οφσάιντ του Αμπαρτζουμιάν που έδωσε την ασίστ

34' - ΓΚΟΛ. 0-1. Ο Ντάλσιο έδωσε προς τα πλάγια στον Μαρκίνιος, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με ένα εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Λόρια

24' - Ο Ουάρντα πέρασε ωραία στον Αρτυματά που έπιασε απευθείας το σουτ, έξω από την περιοχή, ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια η μπάλα

22' - Ο Μπέλετς έπεσε κι έδιωξε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάντσεον

18' - O Λόρια κόβει το σουτ του Εντονγκαλά

12' - Eκτέλεση φάουλ από τον Ουάρντα, πάει έξω η μπάλα

6' - Ο Σατσιάς τη σέντρα, ο Μάγκλιτσα την κεφαλιά και η μπάλα πήγε ελάχιστα έξω

2' - Μετά από κόρνερ, ο Αρτυματάς έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπέλετς

1' - Έναρξη του αγώνα

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Μπαϊσίνιο, Κορρέα (82' Χαρογιάν), Κορέια, Αντωνίου (62' Ουάρις), Αρτυματάς, Πάντσεον, Εμπραλίτζε (62' Ράντονιτς), Ουάρντα, Νινγκά (77' Φερέιρα)

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεμπάκ, Καρώ, Κρέσπο, Γουίλερ, Κοσταντίνοφ, Σατσιάς (62' Νταουσβίλι), Ντάλσιο (61' Moρέιρα), Μαρκίνιος (83' Μπλουμ), Εντονγκαλά (83' Mούγιανιτς), Μάγκλιτσα (61' Κβιλιτάια)

ΣΚΟΡΕΡ: 34' Μαρκίνιος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 4' Πάντσεον, 75' Ουάρντα, 88' Ράντονιτς / 10' Κονσταντίνοφ, 15' Ντάλσιο, 16' Mαρκίνιος, 65' Γουίλερ, 75' Moρέιρα, 90+4' Tσεπάκ

Διαιτητής: Manganiello Gian Luca

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος

4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος

VAR: Nasca Luigi

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Με αγάπη και αισιοδοξία γι

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα