Δεν... κάηκε και προχωρά με ηρεμία

ΜΥΡΙΑ ΣΑΒΒΑ

Δημοσιευτηκε:

Δεν... κάηκε και προχωρά με ηρεμία

Δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να πάρει το ζητούμενο η Ανόρθωση από την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Εθνικό. Οι κυανόλευκοι, παρόλο που προηγήθηκαν με δύο τέρματα διαφορά, στο τέλος κινδύνεψαν να χάσουν τη νίκη εάν η ομάδα της Άχνας ήταν πιο εύστοχη στις φάσεις που δημιούργησε.

Η «Κυρία» ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος από τον αντίπαλό της, αλλά στο δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιου ο Εθνικός θα μπορούσε να κάνει τη ζημία. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια παρουσίασε αρκετά κενά στη μεσαία γραμμή, αλλά παράλληλα κάποιος θα μπορούσε να παρατηρήσει και σημάδια κούρασης από πολλούς ποδοσφαιριστές. Το ότι ο Γεωργιανός προπονητής επέλεξε να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στον αγώνα με την Παρτιζάν, ίσως επηρέασε σε κάποιον βαθμό τη συνολική εικόνα αρκετών παικτών, γιατί δεν μεσολάβησαν και πολλές μέρες για να πάρουν ανάσες.

Ο αγώνας όμως ανήκει πλέον στο παρελθόν και αυτό που κρατούν στην Ανόρθωση είναι τη νίκη και τους πρώτους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετρά είναι η νίκη και όχι η εμφάνιση.

Η δήλωση του Τιμούρ είναι ενδεικτική. «Ό,τι παίρνεις είναι κέρδος στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Όταν κερδίζεις, να είσαι ευχαριστημένος», Επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μας αλλά, και το ότι φέτος δεν θα υπάρχει εύκολος αγώνας για καμία ομάδα.

Η συνέχεια…

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει μπροστά του περίπου τέσσερις μέρες για να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις. Το Σάββατο (19:00) η ομάδα της Αμμοχώστου θα ταξιδέψει στο Τσίρειο για να αντιμετωπίσει τον Άρη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο αγώνας με τους πράσινους της Λεμεσού αναμένεται δύσκολος και η «Κυρία» θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή και με λιγότερα λάθη για να μπορέσει να πάρει το τρίποντο που θα την ανεβάσει στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Ανόρθωση, τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβρη θα έχει ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, ωστόσο θα πρέπει να βρει τον τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει και στα δύο. Να αναφέρουμε ότι το αναβληθέν παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με την ΠΑΕΕΚ θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου (17:00).