Διεθνείς επιτυχίες για Ραλούκα και Ντάρια

Δημοσιεύθηκε 6.6.2024
Διεθνείς επιτυχίες για Ραλούκα και Ντάρια

Σε πολύ κατάσταση βρίσκονται οι δύο κορυφαίες αντισφαιρίστριες που σε λίγες μέρες θα ηγηθούν της προσπάθειας της Εθνικής ομάδας Billie Jean King Cup (πρώην Fed Cup) στο πλαίσιο των αγώνων της Ευρωπαϊκής ζώνης Group III. Τόσο η Ραλούκα Σερμπάν όσο και η Ντάρια Φρέιμαν έφτασαν στους τελικούς και κατέκτησαν τίτλους σε διεθνές επίπεδο την εβδομάδα που προηγήθηκε στα διεθνή πρωταθλήματα που έλαβαν μέρος.

Η Ντάρια Φρέιμαν βρίσκεται σε ανοδική πορεία και το τέλος της περασμένης εβδομάδας τη βρήκε να κάνει νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη ανεβαίνοντας στην 704η θέση. Για να το πετύχει η 22χρονη Φρέιμαν, πρόσθεσε έναν τίτλο στη συλλογή της, κερδίζοντας στον τελικό του “W15 Monastir” που έγινε στην Τυνησία την Κινέζα Γινγκ Ζανγκ με 2-0 (6-3, 6-1) σετ.

Η καλή της πορεία συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, αφού ξεκίνησε από τα προκριματικά του πρωταθλήματος «W50 La Marsa» που διεξάγεται επίσης στην Τυνησία. Ήδη προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό, κερδίζοντας μάλιστα στη συνέχεια και τον πρώτο αγώνα για τους «32» της διοργάνωσης, ενώ βρίσκεται και στον προημιτελικό του Διπλού με παρτενέρ την Αμερικανίδα Ιζαμπέλα Αγκίρε.

Η Ραλούκα Σερμπάν έλαβε μέρος στο αξιολογημένο «W50 Troisdorf» στη Γερμανία φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό της διοργάνωσης. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε στο διπλό όπου με παρτενέρ την Άνκα Αλεξία Τοντόνι από τη Ρουμανία κατέκτησαν τον τίτλο. Η Ραλούκα βρίσκεται στη 200η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Είχε προηγηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα, η εντυπωσιακή της παρουσία στα προκριματικά του Roland Garros, όπου ύστερα από δύο διαδοχικές προκρίσεις, έφτασε μια ανάσα από το κυρίως ταμπλό. Στον τελευταίο αγώνα αντιμετώπισε τη Μογιούκα Ουτσιγίμα από την Ιαπωνία που βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας της και στην 80η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Η Ραλούκα έχασε ύστερα από μεγάλη μάχη με 2-0 (7-5, 6-4) και μαζί την ευκαιρία για μια ιστορική διάκριση για την ίδια.

Οι δύο αντισφαιρίστριες θα ενσωματωθούν στην Εθνική ομάδα Billi Jean King Cup στη Μολδαβία για τους αγώνες που θα διεξαχθούν από 17-22 Ιουνίου. Κάπτεν της ομάδας θα είναι ο Πόλυς Ιωαννίδης, που θα έχει στη διάθεση του επίσης τις Κλειώ Μαρία Ιωάννου, Μαρία Κωνσταντίνου και Νίνα Ανδρονίκου. Στο Κισινάου θα βρεθούν δέκα συνολικά Εθνικές ομάδες που θα διεκδικήσουν το μοναδικό εισιτήριο ανόδου από το Group III στο Group II της Ευρωπαϊκής Ζώνης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι