Σάκκαρη: «Δεν μπορούσα να κοιμηθώ 3 μέρες, είπα ότι θέλω να αποσυρθώ»

Δημοσιεύθηκε 19.1.2023
Σάκκαρη: «Δεν μπορούσα να κοιμηθώ 3 μέρες, είπα ότι θέλω να αποσυρθώ»

Η σειρά Break Point, που έκανε πρεμιέρα στο Netflix, εισχωρεί στον κόσμο του τένις και στις ιστορίες των πρωταθλητών που το κοινό δεν γνωρίζει. Κάθε επεισόδιο αφορά στην ιστορία ενός ή δύο παικτρών τένις και στο τρίτο από αυτά παρουσιάζεται και η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, η οποία αποκαλύπτει πως είχε σκεφτεί να αποσυρθεί από το τένις αλλά πως το πάθος της για το άθλημα δεν της το επέτρεψε.

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς Break Point, που ονομάζεται California Dream, εμφανίζεται η Ελληνίδα επαγγελματίας τενίστρια και γίνονται αναδρομές στο τουρνουά Indian Wells Masters. H Σάκκαρη εκεί είχε καταφέρει να φτάσει έως τον τελικό όπου τελικά είχε γνωρίσει την ήττα από το Νο1 του κόσμου, Ίγκα Σβιόντεκ όμως αυτή ήταν η φορά που η Ελληνίδα τενίστρια είχε φτάσει πολύ κοντά στο να κατακτήσει τον πρώτο της μεγάλο τίτλο. Λίγο πριν αντιμετωπίσει τη Σβιόντεκ στον τελικό είχε δηλώσει πως ένιωθε έτοιμη πνευματικά να διαχειριστεί τα συναισθήματά της στον τελικό όμως τελικά ήταν πιο «άδεια» και δεν κατάφερε να κάνει αυτό που ήθελε: «Όλη η πίεση που είχα αυτά τα χρόνια απλώς βγήκε. Ήταν φρικτό. Θέλω να κλάψω. Είναι ντροπιαστικό. Δεν είσαι ο εαυτός σου. Δεν ήμουν η Μαρία που ήμουν για δύο εβδομάδες. Εκείνη η συναισθηματική νίκη επί της Πάουλα (σσ. Μπαντόσα) στους ημιτελικούς μού ρούφηξε όλη την ενέργεια. Ακόμα και η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού».

Η Ελληνίδα τενίστρια, στο συγκεκριμένο επεισόδιο, αποκάλυψε πως η «αποτυχία» της στοιχίζει πολύ αλλά και πως έχει περάσει από το μυαλό της η σκέψη να τα παρατήσει και να σταματήσει να παίζει τένις. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενη στο 2021 και τους αρκετούς ημιτελικούς όμως δεν μπορούσε να προκριθεί σε τελικούς: «Έπαιξα νομίζω επτά ή οκτώ ημιτελικούς πέρυσι. Κι απλά δυσκολευόμουν γιατί μπορούσα να δω το τέλος και δεν κέρδιζα. Το μυαλό μου προχωρούσε πολύ και δεν μπορούσα να κερδίσω. Παραήμουν ενθουσιασμένη. Τα είχα σχεδόν καταφέρει, αλλά παράλληλα, δεν τα είχα. Υπάρχουν πολλές ήττες που πονάνε ακόμα και σήμερα όπως πέρυσι στο French Open 2021 (Roland Garros). Έχασα ενώ είχα το match point, δεν ήξερα πώς να το χειριστώ. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τρεις ημέρες. Ήμουν ξαπλωμένη και προσπαθούσα απλώς να κοιμηθώ, αλλά ήμουν πολύ νευρική και στεναχωρημένη, ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ. Είπα στους προπονητές μου ότι θέλω να αποσυρθώ από το τένις. Και το έκανα για τέσσερις ημέρες, όταν πήγα σ’ ένα ελληνικό νησί. Πήρα τον Τομ (σσ Χιλ) και του είπα: «Πότε θα ξαναρχίσουμε την προπόνηση; Επιστρέφω στην ενεργό δράση, έτσι το λέγαμε». Και πως επέστρεψε; «Ο χρόνος πάντα βοηθάει. Και το πάθος που έχω για αυτό. Και αυτό είναι ένα πράγμα που πιστεύω πως δείχνω στους αγώνες, ότι αγαπώ πολύ το άθλημα. Ξέρω πως δεν είμαι ούτε καν κοντά στην απόσυρση από την ενεργό δράση».

Η Σάκκαρη, σε συνέντευξή της στο town&country, μίλησε σχετικά με τη σειρά Break Point αλλά και συγκεκριμένα το επεισόδιό της: «Ήταν περίεργο. Μου φαίνεται λίγο περίεργο να βλέπω τον εαυτό μου από αυτή την οπτική αλλά από την άλλη μεριά ήταν καλό να θυμίσω στον εαυτό μου πως ήταν αυτές οι δύο τελευταίες εβδομάδες και πως τελείωσε η σεζόν. Θέλω πραγματικά να προκαλέσω τον εαυτό μου για να δω πως θα αντιδράσω σε καταστάσεις όπως τις περσινές. Πιστεύω πως τώρα έχω την εμπειρία». η εμπειρία έρχεται από τις ήττες, όπως νιώθει και η ίδια, και κανείς μπορεί να μάθει να χάνει εκτός αν είσαι... ο Ρότζερ, ο Ράφα ή ο Νόβακ: «Όλοι μπορούμε να μάθουμε να χάνουμε. Εκτός αν είσαι ο Ρότζερ (Φέντερερ), Ράφα (Ναδάλ) ή Νόβακ (Τζόκοβιτς), αυτό είναι μία διαφορετική ιστορία. Οι υπόλοιποι από εμάς, θα χάσουμε πιο πολλές φορές από ότι θα κερδίζουμε». Βέβαια ο μεγάλος στόχος της Σάκκαρη είναι η κορυφή: «Θέλω να γίνω το Νο1 του κόσμου».

Στο σόου του Netflix εμφανίζεται και η Αγγελική Κανελλοπούλου, η μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία απευθύνθηκε στην κόρη της: «Ξέρεις τι Μαρία; Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διασκεδάζεις με αυτό που κάνεις. Γιατί αν είσαι χαρούμενη στα κορτ τότε θα τα πηγαίνεις καλά» και έπειτα δήλωσε: «Η Μαρία έχει θυσιάσει πολλά από πολύ μικρή ηλικία. Μόνο οι δικοί της «δαίμονες» και οι τραυματισμοί μπορούν να την κρατήσουν μακριά από τα κορτ. Διότι οι τενίστες δεν χάνουν απλά από τους αντιπάλους τους αλλά χάνουν και τους εαυτούς τους».

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο Twitter οι συζητήσεις που γίνονται από χρήστες που παρακολούθησαν το επεισόδιο έχουν μόνο θετικές εντυπώσεις για την Ελληνίδα τενίστρια αφού η πλειοψηφία αναφέρεται στο πόσο συμπαθής φαινόταν η Σάκκαρη, που έδειχνε ίσως για πρώτη φορά όλα της τα συναισθήματα και τις κρυφές της σκέψεις.

Η Μαρία Σάκκαρη, αυτή τη στιγμή, διανύει την επιτυχημένη πορεία της στο πρώτο Γκραν Σλαμ της σεζόν (Αυστραλιανό όπεν).

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι