Ημερίδα Στίβου: Η... γυναικεία υπόθεση και η παγκόσμια πρωτιά της Ιωαννίδου!

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 28.4.2021
Ημερίδα Στίβου: Η... γυναικεία υπόθεση και η παγκόσμια πρωτιά της Ιωαννίδου!

Μία από τις καλύτερες ημερίδες στίβου για μήνα Απρίλιο, διεξήχθη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης (27/4/21) στο «Λανίτειο Αθλητικό Κέντρο» της Λεμεσού.


Κι αυτό εξαιτίας όχι αυτών καθαυτών των αποτελεσμάτων, αλλά περισσότερο για τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος, με εξέχουσες φυσιογνωμίες αυτές των Ελένης Αρτυματά, Νεκταρίας Παναγή και Ραμόνας Παπαϊωάννου, με πολύ καλές διεθνείς διακρίσεις.


Παρά το ότι βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας και άρα τα πόδια είναι πολύ βαριά ακόμη, παρά το ότι ο άνεμος στο στάδιο ήταν τόσο ασταθής (μια θετικός, μια αρνητικός, μία δυνατός, μία ελαφρύς) και κάτω από τον καυτό ήλιο της Λεμεσού και οι προαναφερθείσες αθλήτριες, αλλά και όλοι όσοι έλαβαν μέρος, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και οι περισσότεροι έφυγαν ικανοποιημένοι για τα σπίτια τους.


Η μοναδική αθλήτριά μας που έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι η Ελένη Αρτυματά. Γι’ αυτό και η προετοιμασία της είναι τέτοια που θα φέρει την κορύφωσή της στο τέλος Ιουλίου. Για την Αρτυματά η περίοδος αυτή είναι αρκετά δύσκολη για αγώνες και απλώς έτρεξε στην Ημερίδα, για να δουν με τον προπονητή της Αντώνη Γιαννουλάκη κάποια τεχνικά θέματα. Ο κ. Γιαννουλάκης τής ζήτησε γρήγορο πέρασμα σε 200μ. και 300μ. και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «κολλήσει» στο τελευταίο 100άρι. Το 52.92 είναι ωστόσο μία καλή αρχή, ενώ τα περάσματα άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο και τον προπονητή της και την ίδια. «Όλα πήγαν μια χαρά στην κούρσα. Έκανα αυτό που μου ζήτησε ο προπονητής μου και είμαι ικανοποιημένη γι’ αυτό που έβγαλα στο γήπεδο, σε περίοδο προετοιμασίας. Δεν κυνηγάω χρόνους τώρα. Η κούρσα είχε καθαρά προπονητικό χαρακτήρα και ακολουθώ ένα πρόγραμμα που θα με φέρει στην απόλυτη ετοιμότητα στο Τόκιο. Δόξα τον Θεό είμαι καλά και ελπίζω να συνεχίσω υγιής», ανέφερε η 5η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2010 (200μ.) και 8η παγκοσμιονίκης το 2009, Ελένη Αρτυματά.


Εξαιρετική κούρσα πραγματοποίησαν άλλες δύο αθλήτριες του Αντώνη Γιαννουλάκη στα 100μ. γυναικών, κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις. Πρώτη τερμάτισε η Σκεύη Ανδρέου με 11.64, που αποτελεί ατομική επίδοση, την οποία πανηγύρισε δεόντως, ενώ δεύτερη ήταν η Ραμόνα Παπαϊωάννου με 11.70, στην επιστροφή της στους στίβους, έπειτα από δύο χρόνια.


«Νιώθω πολύ ωραία που επέστρεψα στους αγώνες, έστω και τόσο νωρίς στη σεζόν, γιατί δεν ξεκίνησα ποτέ στο παρελθόν Απρίλιο μήνα. Ο χρόνος είναι αρκετά καλός για περίοδο προετοιμασίας και το καλύτερο ξεκίνημα μου εδώ και χρόνια. Το σημαντικό είναι να είμαι υγιής και τα καλύτερα έρχονται», ανέφερε η Ραμόνα Παπαϊωάννου.


Τρισευτυχισμένη ήταν και η Σκεύη Ανδρέου, αφού και αυτή τράβηξε πάρα πολλά εξαιτίας των τραυματισμών τα προηγούμενα χρόνια και έπειτα από δύο χειρουργεία και αλλαγή προπονητή, δείχνει να κάνει μία νέα αρχή στην καριέρα της, κάνοντας τη γρηγορότερή της κούρσα από το 2014! «Εκπλάγηκα πολύ που είδα ότι στη δεύτερη κούρσα της χρονιάς πέτυχα ατομικό ρεκόρ. Αυτό με κάνει πολύ ευτυχισμένη γιατί αυτή τη χρονιά τη θεωρώ μεταβατική, μετά από αυτά που πέρασα. Νιώθω μεγάλη χαρά και εύχομαι να είμαι υγιής και να πετύχω τους στόχους μου στη διάρκεια της χρονιάς», είπε η Σκεύη Ανδρέου.


Να σημειώσουμε ότι στα 100μ. γυναικών διεξήχθησαν τρεις προκριματικές σειρές (δύο ώρες νωρίτερα του τελικού), με τη Σκεύη Ανδρέου να πετυχαίνει τον καλύτερο χρόνο (11.75) και τη Ραμόνα Παπαϊωάννου δεύτερη με 11.78, αλλά και αρνητικό άνεμο 2,3 μ/δ.


Δεν μπόρεσε να βρει φορά και σταθερότητα στο μήκος η Νεκταρία Παναγή, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, καταγράφοντας καλύτερη επίδοση 6,08μ., έχοντας τέσσερις άκυρες προσπάθειες. «Για πρώτο αγώνα δεν πήγα όσο καλά προσδοκούσα, αλλά υπάρχουν αιτίες γι’ αυτό. Αρχικά, είναι νωρίς για άλματα, αφού συνεχίζω εντατική και δύσκολη προετοιμασία, ενώ οι παραξενιές τού ανέμου δεν με βοήθησαν στο να βρω τη φορά μου. Υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμη για να διεκδικήσω τον μεγάλο στόχο του Τόκιο και γενικά σήμερα ήταν για μένα μία ακόμα ημέρα προετοιμασίας. Στον κατάλληλο καιρό θα έρθουν και τα άλματα», ανέφερε η Νεκταρία Παναγή. Αξιοσημείωτο, το ότι στο μήκος έλαβαν μέρος και οι πρωταγωνίστριες του άλματος σε ύψος Στυλιάνα Ιωαννίδου (5,55μ.) και Δέσποινα Χαραλάμπους (5,43μ.).


ΚΟΡΥΦΑΙΑ στον κόσμο η Ιωαννίδου


Την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, στην ηλικία κάτω των 20 ετών, πέτυχε η 17χρονη Στυλιάνα Ιωαννίδου, στο ύψος με άλμα στο 1,86μ., δείχνοντας έτοιμη για πολύ σπουδαία σεζόν. Σημειώνουμε ότι η Ιωαννίδου πέρασε όλα τα άλματα με της με την πρώτη προσπάθεια και αποφάσισε να σταματήσει μετά το 1,86μ.


«Είμαι αρκετά ικανοποιημένη για την επίδοσή μου, αλλά πολύ ευχαριστημένη για τη βελτίωσή μου τεχνικά, που το θεωρώ πολύ σημαντικό. Η χρονιά είναι μεγάλη και αισιοδοξώ ότι θα βελτιώνομαι από αγώνα σε αγώνα. Το ότι αυτή τη στιγμή έχω την καλύτερη επίδοση στον κόσμο κάτω των 20 ετών, με κάνει να νιώθω υπερήφανη και αποφασισμένη για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στη συνέχεια της χρονιάς. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον προπονητή μου και την οικογένειά μου, που είναι δίπλα μου συνεχώς», ανέφερε η αθλήτρια του Γιώργου Αποστολίδη.


ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ (27/4/21)


100Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ (-0,6 μ/δ)
 1. Σκεύη Ανδρέου (ΓΣΕ) 11.64

 2. Ραμόνα Παπαϊωάννου (ΓΣΚ) 11.70

 3. Μαριάννα Πισιάρα (ΓΣΟ) 12.01


100Μ. ΑΝΔΡΩΝ (-1,1 μ/δ)
 1. Δημήτρης Χατζησέργης (ΓΣΕ) 11.00

 2. Εμμανουήλ Χριστοδούλου (ΓΣΠ) 11.05

 3. Χρίστος Οικονομίδης (ΓΣΠ) 11.19


400Μ. ΑΝΔΡΩΝ
 1. Ανδρέας Δημητριάδης (ΓΣΕ) 49.67

 2. Κωνσταντίνος Ρούσος (ΓΣΟ) 52.19

 3. Ρένος Χριστοφόρου (ΓΣΠ) 52.45


400Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. Ελένη Αρτυματά (ΓΣΕ) 52.92

 2. Καλλιόπη Κουντούρη (ΓΣΠ) 55.47

 3. Χρύσω Γεωργίου (ΓΣΟ) 59.15


1.500Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. Βικτώρια Ανδρέου (ΓΣΠ) 4:53.17

 2. Ειρήνη Χρίστου (ΓΣΟ) 5:13.61

 3. Μαρίγια Γκενζελαμάν (ΓΣΟ) 5:20.86


1.500Μ. ΑΝΔΡΩΝ
 1. Παναγιώτης Μιχαηλίδης (ΓΣΠ) 4:02.13

 2. Γιώργος Ττοφή (ΓΣΕ) 4:15.49

 3. Νεόφυτος Λεμονάρης (ΓΣΚ) 4:19.63


100Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. Χαριθέα Ηρακλέους (ΓΣΟ) 14.72

 2. Έλενα Σιπιλλή (ΓΣΠ) 14.74


ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. Στυλιάνα Ιωαννίδου (ΓΣΟ) 1,86μ.

 2. Δέσποινα Χαραλάμπους (ΓΣΕ) 1,76μ.

 3. Άννα Χριστοδούλου (ΓΣΟ) 1,64μ.


ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΑΝΔΡΩΝ
 1. Νίκανδρος Στυλιανού (ΓΣΠρ) 5,00μ.

 2. Ανδρέας Ταμάνης (ΓΣΟ) 4,70μ.

 3. Κωνσταντίνος Προκοπίου (ΓΣΟ) 4,20μ.


ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ
 1. Γρηγόρης Νικολάου (ΓΣΠρ) 7,34μ.

 2. Χρίστος Παντελίδης (ΓΣΠ) 7,33μ.

 3. Λουκάς Σιμιλλίδης (ΓΣΚ) 6,89μ.


ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. Νεκταρία Παναγή Λουκά (ΓΣΕ) 6,08μ.

 2. Παντελίτσα Χαραλάμπους (ΓΣΕ) 5,92μ.

 3. Χριστονύμφη Παίδιου (ΓΣΕ) 5,89μ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Tρολάρισμα Καραλή σε Τεντόγλου: «Μπορεί να μην έχεις Παννεληνιο Ρεκόρ, αλλά είσαι κύριος»

Tρολάρισμα Καραλή σε Τεντόγλου: «Μπορεί να μην έχεις Παννεληνιο Ρεκόρ, αλλά είσαι κύριος»

Tρολάρισμα Καραλή σε Τεντόγλου: «Μπορεί να μην έχεις Παννεληνιο Ρεκόρ, αλλά είσαι κύριος»

Μυθικό παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος γυναικών από την Μάχουτσικ!

Μυθικό παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος γυναικών από την Μάχουτσικ!

Μυθικό παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος γυναικών από την Μάχουτσικ!

ΧΜ Παγκύπρια Κ20: Αυλαία με ρεκόρ και... ΓΣΟ

ΧΜ Παγκύπρια Κ20: Αυλαία με ρεκόρ και... ΓΣΟ

ΧΜ Παγκύπρια Κ20: Αυλαία με ρεκόρ και... ΓΣΟ