Κωνσταντινίδης: «Είναι με ιδιαίτερη στεναχώρια που αναγκάζομαι να παρέμβω»

Δημοσιεύθηκε 7.6.2023
Κωνσταντινίδης: «Είναι με ιδιαίτερη στεναχώρια που αναγκάζομαι να παρέμβω»

Γραπτή δήλωση του κ. Φοίβου Κωνσταντινίδη σχετικά με την κυπριακή συμμετοχή στους ΑΜΚΕ 2023.

Ο αρχηγός της αποστολής στους αγώνες της Μάλτας «απαντά» στα 'οσα ειπώθηκαν για τις δηλώσεις του για τις οποίες αντέδρασαν οι αθλητές του στίβου.

Αναλυτικά:

«Είναι με ιδιαίτερη στεναχώρια που αναγκάζομαι να παρέμβω και να τοποθετηθώ δημόσια για να αποκαταστήσω την πραγματικότητα σε σχέση με την αποστολή της Ομοσπονδίας του στίβου στους ΑΜΚΕ 2023, στην οποία συμμετείχα μαζί με άλλους συναδέλφους μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Τεχνικής Επιτροπής (ΤΕ) της ΚΟΕΑΣ.

Δυστυχώς, πριν ακόμα φτάσει η αποστολή πίσω στην Κύπρο τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Ιουνίου, είχε δημιουργηθεί μια ανησυχητική για τα δικά μου δεδομένα ατμόσφαιρα, με σχόλια που αφορούσαν την οργάνωση και διεκπεραίωση της αποστολής των Αγώνων. Αφορμή για τη δήλωση μου αυτή είναι η δημόσια τοποθέτηση της εκπροσώπου των αθλητών στην ΤΕ της ΚΟΕΑΣ η οποία έγινε με αυτή της την ιδιότητα, κάτι που με αναγκάζει να τοποθετηθώ.

Φυσικά η ανάρτηση που έγινε, ήταν από άτομο που δεν βρισκόταν στην αποστολή, και οι διάφορες υποστηρικτικές αντιδράσεις με σχόλια κάτω από την ανάρτηση, έγιναν από τους συνήθεις ύποπτους οι οποίοι εργολαβικά επικροτούν τέτοιες συμπεριφορές, παρά το ότι είναι οι πιο ευνοούμενοι από όλους και που επίσης ήταν απόντες από τους ΑΜΚΕ. Εξ’ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς κριτές δηλαδή.

Η κυπριακή αποστολή του στίβου συμμετείχε με μια ομάδα της οποίας η σύνθεση έδινε την ευκαιρία σε αθλητές κορυφής που κυνηγούν όρια πρόκρισης για μεγάλες διοργανώσεις να το κάνουν και να απουσιάσουν από την αποστολή, αλλά την ίδια στιγμή διέθετε εξαίρετους αθλητές που αποτελούν το παρόν και το μέλλον του Κυπριακού κυπριακού στίβου, πλαισιωμένους και με τις δύο κορυφαίες αθλήτριες που διαθέτουμε σήμερα. Η αποστολή αυτή καταρτίστηκε για να κερδίσει τους Αγώνες στη Μάλτα, αλλά αστάθμητοι παράγοντες πάντα υπάρχουν στον αθλητισμό και για διάφορους λόγους που κάθε άλλο παρά μειώνουν την προσπάθεια των παιδιών δεν μπορέσαμε να πετύχουμε το στόχο αυτό.

Το ίδιο έγινε και με άλλα αθλήματα και στο τέλος κατακτήσαμε τη δεύτερη θέση πίσω από μια Μάλτα που προγραμματισμένα δούλεψε για δύο ή και περισσότερα χρόνια, εκμεταλλευόμενη τα δικαιώματα και πλεονεκτήματα που είχε ως διοργανώτρια χώρα και πενταπλασίασε τα χρυσά της μετάλλια. Οφείλουμε λοιπόν να αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες των άλλων και να σεβαστούμε και να παραδειγματιστούμε από την επιτυχία τους. Αυτό ακριβώς συζητήσαμε και με τον αρχηγό της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) σε μια πρώτη αξιολόγηση των Αγώνων με ορίζοντα τους επόμενους ΑΜΚΕ στην Ανδόρα.

Προσωπικά είχα τη χαρά να βρίσκομαι στην αποστολή στη Μάλτα με μια ομάδα συνεργατών, προπονητών και αθλητών που με έκαναν περήφανο. Όλοι οι προπονητές, αθλητές και αθλήτριες της αποστολής του στίβου είχαν μια επαγγελματική προσέγγιση, συμπεριφορά και παρουσία στην αποστολή, και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι αθλητές μας έχουν επιστρέψει αξιοπρεπείς, με αποφασιστικότητα για το επόμενο βήμα. Δεν ήταν κανένας υποχρεωμένος να κερδίσει. Ήταν υποχρεωμένοι όμως να προσπαθήσουν όσο το δυνατό περισσότερο να κερδίσουν, το έπραξαν στο ακέραιο, και τους ευχαριστώ θερμά.

Στο οργανωτικό κομμάτι τώρα, ήταν μια άριστα οργανωμένη αποστολή και είναι πολύ στενάχωρο οι μικρότητες του αθλητισμού να μειώνουν τόσο την προσπάθεια όσο και το αποτέλεσμα. Και όταν γίνονται αναρτήσεις εξ αποστάσεως γεμάτες ανακρίβειες, διερωτάσαι από πού προέρχεται αυτή η πληροφόρηση. Το χειρότερο δε είναι ότι γεγονότα που προηγήθηκαν των Αγώνων και που αφορούν άτομα που εμπλέκονται άμεσα στη ενορχηστρωμένη λασπολογία, φαίνεται να καθόρισαν αυτή την άσχημη και λανθασμένη εικόνα.

Κάνοντας αναφορά στα σημεία που θίγει η εκπρόσωπος των αθλητών, θέλω να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα όπως ακριβώς έπραξα χτες το απόγευμα στην Τεχνική Επιτροπή της ΚΟΕΑΣ.

Η αποστολή έφτασε το πρωί της Κυριακής 28 Μαΐου στη Μάλτα με ναυλωμένη πτήση, δύο μέρες δηλαδή πριν τους Αγώνες και όχι την προηγούμενη, όπου μας περίμενε η Διοικητική ομάδα που ήταν ήδη εκεί από τις προηγούμενες μέρες, και με συνοπτικές διαδικασίες πήγαμε στο ξενοδοχείο των αποστολών.

Οι συνθήκες στο ξενοδοχείο και στο γήπεδο των αγώνων ήταν άριστες. Στην αποστολή είχε συμπεριληφθεί ομάδα επιστημονικής υποστήριξης των αθλητών, αποτελούμενη από γιατρό, νοσηλευτή, αθλητικό ψυχολόγο και έξι φυσιοθεραπευτές για τα άλλα αθλήματα και επιπλέον τον φυσιοθεραπευτή της ΚΟΕΑΣ. Η ομάδα αυτή είχε εγκατασταθεί σε δύο δωμάτια και ήταν στη διάθεση των αθλητών για οτιδήποτε μπορούσε να χρειαστούν. Στη διάθεσή τους υπήρχαν ιατρικά μηχανήματα και φαρμακευτική αγωγή εκ μέρους χορηγών της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τα προβλήματα μετακίνησης με κυριότερο τη μετάβαση στο γήπεδο για προπόνηση τις μέρες που δεν είχαμε αγώνες, επιλύθηκαν άμεσα με λεωφορεία των διοργανωτών για τα πρωινά, και ταξί για τα απογεύματα. Οι αθλητές και προπονητές που χρησιμοποίησαν ταξί είχαν οδηγία από εμάς να αποστέλλουν τις αποδείξεις για να τους καταβάλλεται το ποσό κάτι που γινόταν αυθημερόν. Ουδέποτε έμεινε αθλητής στο γήπεδο για πάνω από δύο ώρες για σκοπούς προπόνησης, και φαγητό υπήρχε άφθονο στο ξενοδοχείο για 3 τετράωρα κάθε μέρα.

Όλα τα πιο πάνω, τα ανέφερα στην Τεχνική Επιτροπή στη χτεσινή συνεδρία και χαίρομαι γιατί συμμετείχαν και μέλη της αποστολής (συνοδός και προπονητές) οι οποίοι επιβεβαίωσαν και με το παραπάνω τις πιο πάνω αναφορές μου.

Στον αθλητισμό εντοπίζονται μεταξύ άλλων οι αξίες της εντιμότητας, του σεβασμού των συναθλητών και των κανόνων, της ισότητας, της δικαιοσύνης, και της ισοτιμίας. Περιέχονται οι αξίες της αριστείας, του ευγενικού συναγωνισμού, και της τάσης για διάκριση μακριά από κάθε αντιπαλότητα. Αυτά συνάντησα στους αθλητές μας και τους ευχαριστώ.

Η ανάμιξη στον αθλητισμό απαιτεί αφοσίωση και διάθεση για προσφορά. Αυτοί που επιζητούν προσωπικό όφελος μέσα από μικροπρέπειες, καλύτερα να μένουν σπίτι τους.

Φοίβος Κωνσταντινίδης

Μέλος ΔΣ ΚΟΕΑΣ / Αρχηγός Αποστολής Στίβου / ΑΜΚΕ 2023»

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Χάλκινο για τη Φίλιππα Φωτοπούλου κάτω από δύσκολες συνθήκες

Χάλκινο για τη Φίλιππα Φωτοπούλου κάτω από δύσκολες συνθήκες

Χάλκινο για τη Φίλιππα Φωτοπούλου κάτω από δύσκολες συνθήκες

Αργυρό μετάλλιο ο Παρέλλης, στο τσακ έμεινε εκτός βάθρου ο Κονιαράκης

Αργυρό μετάλλιο ο Παρέλλης, στο τσακ έμεινε εκτός βάθρου ο Κονιαράκης

Αργυρό μετάλλιο ο Παρέλλης, στο τσακ έμεινε εκτός βάθρου ο Κονιαράκης

Νίκησε και τον... άνεμο η Ολίβια Φωτοπούλου και μετά το αργυρό στα 100μ, κατέκτησε το χρυσό στα 200μ!

Νίκησε και τον... άνεμο η Ολίβια Φωτοπούλου και μετά το αργυρό στα 100μ, κατέκτησε το χρυσό στα 200μ!

Νίκησε και τον... άνεμο η Ολίβια Φωτοπούλου και μετά το αργυρό στα 100μ, κατέκτησε το χρυσό στα 200μ!

Άνοδος στο βάθρο για τη Βαλεντίνα Σάββα, χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Άνοδος στο βάθρο για τη Βαλεντίνα Σάββα, χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Άνοδος στο βάθρο για τη Βαλεντίνα Σάββα, χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα