Αυτά αναμένουμε στην πρώτη μέρα των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 24.6.2022
Αυτά αναμένουμε στην πρώτη μέρα των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων

Τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα 103ο Ανδρών και 65ο Γυναικών βρίσκονται προ των πυλών. Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, θα μαζευτούν στο «Τσίρειο Στάδιο» Λεμεσού οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριές μας, για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή παράστασή τους, ελπίζοντας ότι αυτή θα γίνει μπροστά από γεμάτες κερκίδες. Για τον καθένα και την καθεμιά η ανάδειξή τους σε παγκυπριονίκη συμπεριλαμβάνεται σε έναν από τους στόχους που θέτουν στην αρχή της καριέρας τους και παραμένει διαχρονικό στην πορεία τους, όσο σπουδαία επιτεύγματα και αν έχουν κάνει. Το σαββατοκύριακο αναμένονται ανταγωνιστικά και συναρπαστικά Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα σε άνδρες και γυναίκες. Σε κάποια αγωνίσματα υπάρχουν τρανταχτά φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξουν στο στάδιο, ενώ σε άλλα, η πρώτη θέση μπορεί να κριθεί στον πόντο ή στο φώτο φίνις.


Πρώτο αγώνισμα της ημέρας θα είναι η σφυροβολία γυναικών, στην οποία τρεις αθλήτριες μπορούν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, με τη Χρυστάλλα Κυριάκου να είναι η πιο έμπειρη και με την καλύτερη επίδοση (63,61μ.) και τις 17χρονες Βαλεντίνα Σάββα (62,18μ.) και Αιμιλία Κολοκοτρώνη (61,21μ.) να κυνηγούν την έκπληξη. Αξιοσημείωτη η επιστροφή της Κάθριν Μπίτι σε Παγκύπρια Πρωταθλήματα από το 2019, αφού ζει μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα 3.000μ. στιπλ γυναικών, στην απουσία της μόνιμης νικήτριας την τελευταία πενταετία, Χρυστάλλας Χατζηπολυδώρου, η οποία υπέστη θλάση στο υποκνήμιο τη χειρότερη περίοδο, το αγώνισμα είναι ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα, με τη Χρυσοβαλάντω Τούμπα (ατομικό 12:03.63) να έχει τον πρώτο λόγο. Πιο ανταγωνιστικό από κάθε άλλη αφορά αναμένεται το επί κοντώ ανδρών (18:30), αφού ο νικητής των τελευταίων 10 χρόνων, Νίκανδρος Στυλιανού, βλέπει να τον πλησιάζει αρκετά ο Χρίστος Ταμάνης και να τον απειλεί. Φέτος, ο Ταμάνης έχει υπερβεί τα 5,20μ. και ο Στυλιανού τα 5,15μ.


Το κυρίως πρόγραμμα αρχίζει στις 19:00 με το μήκος γυναικών, στο οποίο μεγάλο φαβορί είναι η Φίλιππα Φωτοπούλου, προσδοκώντας το μεγάλο άλμα που θα την στείλει στο Παγκόσμιο του Όρεγκον. Η απουσία της Νεκταρίας Παναγή θα είναι ιδιαίτερη, αφού τη φετινή χρονιά έγινε για πρώτη φορά μανούλα. Φαβορί υπάρχει και στα 100μ. με εμπόδια, με τη Ναταλία Χριστοφή να είναι η ταχύτερη (13.34 φετινό). Όμως, το πρόσφατο πρόβλημα τραυματισμού με τους κοιλιακούς της, δίνουν ελπίδες στην εξαιρετική φέτος Δάφνη Γεωργίου (13.40), για να κυνηγήσει την πρώτη θέση. Στο αγώνισμα θα διεξαχθεί πρωινός προκριματικός. Στο ύψος των ανδρών, τα τελευταία χρόνια και μετά την αποχώρηση του κορυφαίου αθλητή μας, Κυριάκου Ιωάννου, κυριαρχεί ο Βασίλης Κωνσταντίνου (2,20μ.), ο οποίος ως συνήθως αρχίζει τις προσπάθειές του όταν ολοκληρώσουν τα άλλα παιδιά. Ο Κυριάκος Παμπακά (2,12μ.), ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό στο πέλμα και ο ανερχόμενος Γιώργος Γιαζός (2,09μ.), αναμένεται να παλέψουν για τη δεύτερη θέση.


Στις 19:00 είναι προγραμματισμένος να αρχίσει και ο ακοντισμός ανδρών, στον οποίο ίσως γίνει μάχη για την πρώτη θέση, αφού τρεις αθλητές βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα φέτος. Βέβαια, αν ο Πάρις Μπατζάβαλης (74,00μ.) βρεθεί στη μέρα του θα είναι το μεγάλο φαβορί, όμως προέρχεται από ενοχλήσεις στον ώμο. Σε αρκετά καλή κατάσταση είναι ο Λευτέρης Κοντονικόλα (73,35μ.) και ο Σπύρος Σάββα (73,20μ.), οι οποίοι πέτυχαν φέτος την κορυφαία επίδοση της έως τώρα πορείας τους. Στη σφαιροβολία γυναικών, η ανεβασμένη Παρασκευούλα Θρασυβούλου, που πέτυχε φέτος την καλύτερη βολή της τελευταίας πενταετίας (14,50μ.) είναι το φαβορί, όμως θα εξαρτηθεί και από την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί η Στυλιάνα Κυριακίδου (13,93μ.).


Ο «παγκόσμιος» Μίλαν Τράικοβιτς είναι το τεράστιο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα 110μ. με εμπόδια, κυνηγώντας μάλιστα και επίδοση επιβεβαίωσης της καλής αγωνιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Από τα πρωινά προκριματικά θα ξεκαθαρίσει η οκτάδα των τελικών στα 100άρια γυναικών και ανδρών. Στις γυναίκες, η Ολίβια Φωτοπούλου είναι η πιο γρήγορη από όλες και τη φετινή χρονιά (11.37), ακολουθούμενη από τη Μαριάννα Πισιάρα (11.73), ενώ για τη Σκεύη Ανδρέου, που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, θα εξαρτηθεί σε ποια μέρα θα βρεθεί. Στους άνδρες, τον πρώτο λόγο έχει μεν ο Σταύρος Αυγουστίνου (10.62), όμως αναμένεται να τον απειλήσει ο συναθλητής του στην ίδια προπονητική ομάδα, Εμαννουήλ Χριστοδούλου (10.62), χωρίς να ξεγράφουμε τον Άλεξ Μπίτσι (10.79).


Στον ακοντισμό γυναικών, φαβορί είναι η Χριστιάνα Έλληνα, η οποία κυνηγά εδώ και καιρό βολή πάνω από τα 50 μέτρα κι ελπίζει να τα καταφέρει το Σάββατο. Στη σφαιροβολία ανδρών αναμένεται μάχη για την πρώτη θέση, μεταξύ του Πέτρου Μιχαηλίδη (17,30μ.) και του περσινού νικητή Κωνσταντίνου Αλεξιάδη (17,16μ. πέρσι, 16,76μ. φέτος), χωρίς να ξέρουμε σε ποια κατάσταση θα βρεθεί στον πρώτο φετινό του αγώνα ο Βασίλης Μουαΐμης (ατομικό 17,02μ.), ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Γιώργο Κονιαράκη (16,72μ.). Το αξιοσημείωτο στη σφαιροβολία είναι πως θα εμφανιστεί σε Παγκύπρια Πρωταθλήματα ο Πέτρος Μιτσίδης για 30ή φορά στην καριέρα του, κάτι που μάλλον αποτελεί ρεκόρ, αφού έλαβε μέρος για πρώτη φορά το 1993!!! Στο τριπλούν ανδρών, αναμένουμε την πρώτη παρουσία φέτος στην Κύπρο του Γρηγόρη Νικολάου, ο οποίος πέρασε τον πρώτο χρόνο του στο Κεντάκι όπου σπουδάζει. Ο Νικολάου είναι το φαβορί για τη νίκη, αφού είναι ο μόνος με άλμα πάνω από τα 15 μέτρα φέτος και αν είναι καλά θα κυνηγήσει το όριο για το Παγκόσμιο Κ20, που είναι 15,55μ.


Στα 1.500μ. γυναικών, η Ναταλία Ευαγγελίδου θέλει να κάνει την καλύτερη κούρσα της στη χρονιά, αφού ακόμα να βρει τον ρυθμό που έχει συνηθίσει και η ίδια τον εαυτό της να τρέχει. Ανταγωνίστρια, και ίσως βοηθός για καλύτερη επίδοση, μπορεί να γίνει η Θάλεια Χαραλάμπους. Σημαντική η απουσία της περσινής νικήτριας Μερόπης Παναγιώτου, η οποία έχασε τη χρονιά εξαιτίας τραυματισμού. Στα 1.500μ. ανδρών ο Αντρέα Μισιάρα θα έχει τον πρώτο λόγο, αφού είναι ο μοναδικός που έτρεξε φέτος την απόσταση κάτω από τα 4 λεπτά, έχοντας ως ανταγωνιστές τα αδέλφια Πέτρο και Νάσο Κουσή. Στα 3.000μ. στιπλ ανδρών, ο μόνιμος πρωταγωνιστής των τελευταίων χρόνων, Νικόλας Φράγκου, είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση. Προκριματικά θα διεξαχθούν το πρωί στα 400μ. ανδρών και γυναικών, για να βγουν οι τελικές οκτάδες που θα τρέξουν το βράδυ. Στις γυναίκες, η απουσία της παγκόσμιας κλάσης Ελένης Αρτυματά, η οποία τον Μάιο έγινε μανούλα, ανοίγει τον δρόμο για να υπάρξει νέα παγκυπριονίκης, με την Καλλιόπη Κουντούρη να έχει τον πρώτο λόγο και τη Ραφαέλλα Δημητρίου να φαίνεται απειλητική. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, με έξι αθλητές να είναι σε θέση να κερδίσουν την πρώτη θέση. Τον καλύτερο φετινό χρόνο (48.84) έχει ο Ανδρέας Δημητριάδης, όμως τον έκανε στις ΗΠΑ όπου σπουδάζει, γι’ αυτό δεν μπορούμε να ξεγράψουμε τους Γιώργο Χωραττά (49.37), Δημήτρη Ασσιώτη (49.41), Παύλο Νικολάου (49.14), Ιωάννη Ανδρέου (49.36) και Μιχάλη Χρυσοστόμου (49.48). Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με τις σκυταλοδρομίες 4Χ100μ. ανδρών και γυναικών, στις οποίες οι αλλαγές αναμένεται να κρίνουν τα μετάλλια.


* Θυμίζουμε ότι τα φετινά Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών, θα είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Ντίνου Μιχαηλίδη, ο οποίος πρόσφερε από όλες τις θέσεις, αθλητή, προπονητή, παράγοντα στον στίβο.


* Οι αγώνες θα μεταδίδονται απευθείας από τη συνδρομητική τηλεόραση της Cablenet.


* Την απευθείας εξέλιξη των αγωνισμάτων (τα live results δηλαδή), μπορείτε να την παρακολουθείτε από τη σελίδα https://cyprus.opentrack.run/en-gb/x/2022/CYP/seniorchampionships/


* Στη φωτογραφία τρία από τα πρόσωπα της πρώτης ημέρας, ο Νίκανδρος Στυλιανού, ο οποίος έχει 10 συνεχόμενες κατακτήσεις της πρώτης θέσης στο επί κοντώ, ο Πέτρος Μιτσίδης, ο οποίος αγωνίζεται για 30ή φορά σε Παγκύπριο Πρωτάθλημα και ο Μίλαν Τράικοβιτς, ο πρωταθλητής μας παγκόσμιας κλάσης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (25/6/22)


ΠΡΩΙΝΟΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ


09:30     400μ.                    Γυναικών


09:45     400μ.                    Ανδρών


10:00     100μ.                    Γυναικών


10:15     100μ.                    Ανδρών


10:30     100μ. εμπόδια      Γυναικών


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ


17:00     Σφυροβολία          Γυναικών


18:00     3.000μ. στιπλ       Γυναικών


18:30     Επί κοντώ            Ανδρών


18:40     ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ


19:00     Μήκος                   Γυναικών


19:00     Ύψος                    Ανδρών


19:00     Ακοντισμός           Ανδρών


19:00     Σφαιροβολία         Γυναικών


19:00     100μ. εμπόδια      Γυναικών


19:15     110μ. εμπόδια      Ανδρών


19:30     100μ.                    Γυναικών


19:45     100μ.                    Ανδρών


20:00     Ακοντισμός           Γυναικών


20:00     Τριπλούν              Ανδρών


20:00     Σφαιροβολία         Ανδρών


20:00     1.500μ.                 Γυναικών


20:15     1.500μ.                 Ανδρών


20:30     3.000μ. στιπλ       Ανδρών


20:45     400μ.                    Γυναικών


20:55     400μ.                    Ανδρών


21:10     4Χ100μ.                Γυναικών


21:25     4Χ100μ.                Ανδρών

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Οι κορυφαίοι και κορυφαίες στα εμπόδια στο 2022

Οι κορυφαίοι και κορυφαίες στα εμπόδια στο 2022

Οι κορυφαίοι και κορυφαίες στα εμπόδια στο 2022

Φεύγουν για Νότια Αφρική και οι Παρέλλης, Πουρσανίδης, Κεσίδης

Φεύγουν για Νότια Αφρική και οι Παρέλλης, Πουρσανίδης, Κεσίδης

Φεύγουν για Νότια Αφρική και οι Παρέλλης, Πουρσανίδης, Κεσίδης

Οι κορυφαίοι και κορυφαίες στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις στο 2022

Οι κορυφαίοι και κορυφαίες στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις στο 2022

Οι κορυφαίοι και κορυφαίες στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις στο 2022

Οι κορυφαίοι και κορυφαίες σπρίντερ στο 2022 (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Οι κορυφαίοι και κορυφαίες σπρίντερ στο 2022 (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Οι κορυφαίοι και κορυφαίες σπρίντερ στο 2022 (ΠΙΝΑΚΕΣ)