Έγραψε ιστορία η Ομόνοια, στα προημιτελικά του CEV Challenge Cup!

Δημοσιεύθηκε 14.12.2022
Έγραψε ιστορία η Ομόνοια, στα προημιτελικά του CEV Challenge Cup!

Χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας της έγραψε η πετοσφαιρική Ομόνοια!

Οι πράσινοι εξασφάλισαν στο Βέλγιο σπουδαία πρόκριση επί της Λίντεμανς Αλστ νικώντας τη για δεύτερη φορά (3-2) και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του CEV Challenge Cup, επίτευγμα που αποτελεί το μεγαλύτερο κυπριακής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Μετά τη νίκη τους με 3-1 στον εντός έδρας αγώνα της 29ης Νοεμβρίου η Ομόνοια χρειαζόταν είτε να κατακτήσει τουλάχιστον δύο σετ, είτε (σε περίπτωση ήττας με 3-0 ή 3-1) να κερδίσει στο χρυσό σετ. Έτσι, έχοντας ισοφαρίσει σε 2-2 σετ σφράγισε την πρόκριση, ενώ ακολούθως κέρδισε και το πέμπτο σετ, παίρνοντας και την εκτός έδρας νίκη.

Θυμίζουμε πως στη φάση των 16 η ομάδα του Σάββα Σάββα είχε αποκλείσει την κροατική Ριμπόλα με δύο νίκες (3-2, 3-1) ενώ προηγουμένως απέκλεισε (επίσης με δύο νίκες) την αυστριακή Ριντ (3-1, 3-0).

Στα προημιτελικά η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ - ΠΑΟΚ, με τους Ισραηλινούς να έχουν προβάδισμα μετά την εντός έδρας νίκη τους με 3-1 στον πρώτο αγώνα και με τον επαναληπτικό να διεξάγεται την Πέμπτη (15/12). Αξίζει να σημειωθεί πως στην οκτάδα βρίσκονται ήδη δύο άλλες ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Τα σετ: 25-18, 21-25, 25-22, 22-25, 11-15

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ