Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας

Δημοσιεύθηκε 10.3.2023
Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας

Γεώργιος Χρυσοστόμου : «Διακηρυγμένη η θέση της ΚΟΕ για στήριξη τόσο της βάσης του αθλητισμού όσο και των αθλητών που στοχεύουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Χάρης Δαυίδ : «Τιμή να μοιραζόμαστε τη διαδρομή σας και χαρά που στην προσπάθεια αυτή βρίσκουμε συνοδοιπόρους που μοιράζονται το ίδιο όραμα»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο, η Τελετή Απονομής των Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη.

Στην έναρξη της τελετής, τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή για τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, και στη συνέχεια έγινε ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου.

Το πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών, του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη αποτελεί θεσμό που καθιερώθηκε το 1999 και έχει ως στόχο την στήριξη αθλητών που προπονούνται με στόχο να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή και τελικά να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει φέτος για πρώτη φορά η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, έχοντας μαζί την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Τη φετινή χρονιά χορηγήθηκαν Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας για αθλητικές διακρίσεις που καταγράφηκαν το έτος 2022. Kατά την διάρκεια της τελετής αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 68 βραβευθέντων του προγράμματος που τιμούν τα ελληνικά και κυπριακά χρώματα, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή των Υποτροφιών, στους εννέα Κύπριους αθλητές που είναι οι : Γεώργιος Μπαλαρτζισβίλι (Τζούντο), Κάλια Αντωνίου (Κολύμβηση), Νικόλας Αντωνίου (Κολύμβηση), Μαριλένα Μακρή (Ιστιοπλοΐα), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία), Αλέξανδρος Ζησιμίδης (Κωπηλασία), Στέφανος Νικολαΐδης (Σκοποβολή), Κωνσταντίνα Νικολάου (Σκοποβολή) και Δημήτρης Κωνσταντίνου (Σκοποβολή).

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Γεώργιος Χρυσοστόμου, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε αρχικά στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα επισημαίνοντας ότι οι σημαίες στο Ολυμπιακό Μέγαρο παραμένουν μεσίστιες μέχρι και το πέρας των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της μέρας : «Είναι ομολογώ δύσκολο να ερμηνευτούν επακριβώς τα συναισθήματα που μας διακατέχουν αυτές τις δύσκολες ημέρες για τον ελληνισμό. Γίνονται δε πολύ πιο έντονα τα συναισθήματα από το γεγονός ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ενισχύσουμε δίκαια την προοπτική νέων αθλητών και αθλητριών μέσα από το πρόγραμμα των υποτροφιών του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, ξέροντας πως για πολλούς άλλους νέους μας χάθηκε τόσο άδικα η προοπτική της ίδιας της ζωής».

Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε, παράλληλα, ότι με την Τελετή Απονομής στους εννέα Κύπριους αθλητές ενισχύεται η διακηρυγμένη θέση της ΚΟΕ για στήριξη τόσο της βάσης του αθλητισμού μας όσο και των αθλητών που προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο μεγάλο ραντεβού στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024.

Ο κύριος Χάρης Δαυίδ, Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας Ιδρύματος Α.Γ.Λεβέντη, στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι μέσα σε αυτά τα 24 χρόνια, πολλοί υπότροφοι βρέθηκαν ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου : «Στο Τόκιο τα 3 από 4 μετάλλια για την Ελλάδα, όπως επίσης ένα παγκόσμιο και 2 ολυμπιακά ρεκόρ, κατέκτησαν δικοί μας υπότροφοι. Στην ίδια Ολυμπιάδα οι 11 από τους 15 αθλητές της κυπριακής ολυμπιακής αποστολής είναι σημερινοί ή παλαιότεροι υπότροφοι του προγράμματος. Είναι τιμή μας που μοιραζόμαστε τη διαδρομή σας και είναι και χαρά που στην προσπάθεια αυτή βρίσκουμε συνοδοιπόρους που μοιράζονται το ίδιο όραμα» σημείωσε.

Ο κ. Σπύρος Καπράλος. Μέλος της ΔΟΕ, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι χρόνο με το χρόνο οι υποτροφίες ολυμπιακής προετοιμασίας χάριν στις άοκνες προσπάθειες του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και των ανθρώπων του, δημιούργησαν γερές βάσεις, αναπτύχθηκαν, προσφέροντας σπουδαία στήριξη σε εκατοντάδες ελπιδοφόρους αθλητές και αθλήτριες.

Η Γενική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, Εύα Λιανού, σε χαιρετισμό της είπε ότι ο αθλητισμός ως πεδίο κοινού ενδιαφέροντος, ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας του απανταχού ελληνισμού, λειτούργησε ως ο συνδετικός κρίκος που έφερε το Ίδρυμα Λάτση, κοντά στο πρόγραμμα υποτροφιών ολυμπιακής προετοιμασίας : «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα αυτό και είμαστε ευγνώμονες που από το 2016 μέχρι και σήμερα αποτελούμε μέρος της ιστορίας του. Ευγνώμονες διότι μέσα από αυτή την πρωτοβουλία μας δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρουμε στην πρόοδο και στην πραγμάτωση των ονείρων πολλών νέων ανθρώπων με όρους αξιοκρατίας και ισότητας».

Από την Ελλάδα προσκληθηκαν και ήρθαν στην Κύπρο για την τελετή, πέραν των προαναφερθέντων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ιδρύματος Α.Γ.Λεβέντη κ. Γιώργος Δαυίδ, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΕ κ. Μανώλης Κολυμπάδης, και ο αργυρός Ολυμπιονίκης του «Ρίο 2016» Σπύρος Γιαννιώτης (Μέλος της Επιτροπής Υποτροφιών).

Παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας επί θεμάτων Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΕ Κίκης Λαζαρίδης, και το Επίτιμο Μέλος ΚΟΕ Φοίβος Χρίστου, ο πρώην ΥΠΑΝ Πρόδρομος Προδρόμου, η Επίτροπος Ιδρύματος Α.Γ.Λεβέντη Φωτεινή Παπαδοπούλου, ο Αντιπρόεδρος ΚΟΕ Γιώτης Ιωαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ Ανδρέας Γεωργίου, ο Ταμίας ΚΟΕ Χριστόφορος Αλεξάνδρου, τα Μέλη του Εκτελεστικού ΚΟΕ Κλέα Παπαέλληνα, Γιώργος Πατσαλίδης και Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης τα Μέλη του Δ.Σ. ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Έλενα Παπακώστα και Χρίστος Νεοφύτου, ο Ανώτερος Αστυνόμος Κώστας Αυγουστή και Προέδροι και εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών.

Τους χορηγικούς συνεργάτες της ΚΟΕ εκπροσώπησαν ο κ. Ανδρέας Τταφούνας (Γενικός Διευθυντής Allianz/Silver Partner) η κα Ιωάννα Λεωνίδου (Χαραλαμπίδης Κρίστης / Silver Partner), ο κ. Αναστάσιος Καλογιάννης (Διευθυντής Λειτουργίας και Ανάπτυξης του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο / Χορηγός Ιατρικών Υπηρεσιών) και ο κ. Λουκάς Λεωνίδου (ΤΟΥΟΤΑ/Mobility Partner)

Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η Cablenet και το πρόγραμμα παρουσίασαν η Ρένα Τσαγγάρη (Cablenet Sports Marketing Executive) και ο Νίκος Σοφιόπουλος (Λειτουργός Τύπου της ΚΟΕ).

Ακολουθεί ο Πίνακας με τα ονόματα των 68 βραβευθέντων :

ΣΤΙΒΟΣ : Κορακίδης Ιωάννης (Σφυροβολία), Τριανταφύλλου Ηλιάνα (Άλμα επί Κοντώ), Ντρισμπιώτη Αντιγόνη (Βάδην 20 Km & 35 Km), Εμμανουηλίδου Πολυνίκη (60μ., 100μ, 200μ,), Τζένγκο Ελίνα (Ακοντισμός), Φραντζεσκάκης Χρήστος (Σφυροβολία), Φιλιππίδου Δέσποινα-Αρετή (Δισκοβολία), Παπαμιχαήλ Αλέξανδρος (Βαδην 20 Km & 50 Km).

TZOYNTO : Τελτσίδου Ελισάβετ, Μπαλαρτζισβίλι Γιώργος

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ : Γκορίλα Ανατολή-Μάρθα

ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ : Σαββίδης Νικόλαος / Γράψας Μάριος / Λίλα Κασάπογλου

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ : Σαρβανάκη Θεοπούλα, Τεληκωστόγλου Απόστολος, Ραψομανίκης Διονύσιος

ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗ : Σωτηρίου Γραμματούλα

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ :Λάκη Μιχαέλα

ΠΥΓΜΑΧΙΑ :Παπαδάτου Όλγα

ΠΑΛΗ : Πρεβολαράκη Μαρία, Κουγιουμτζίδης Γεώργιος, Ιωσηφίδης Νικόλαος

ΚΑΝΟΕ – ΚΑΓΙΑΚ : Μοστίτσογλου Όμηρος Μαρίνος

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ : Βαζαίος Ανδρέας, Γκολομέεβ Κριστιάν, Ντουντουνάκη Άννα, Χρήστου Απόστολος, Μάρκος Δημήτριος, Αντωνίου Κάλια, Αντωνίου Νικόλαος, Μακρυγιάννης Ευάγγελος

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ : Πλατανιώτη Ευαγγελία

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ : Ανθίνος Θεόφιλος

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ : Παπαδημητρίου Δημήτριος, Μακρή Μαριλένα

ΞΙΦΑΣΚΙΑ : Γεωργιάδου Δέσποινα, Γκουντούρα Θεοδώρα

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ : Γεωργοπούλου Σοφία

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ : Νάσκαρη Αριάδνη

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ : Μπρέτας Σωτήριος, Χριστοφόρου Άντρη

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ : Λαυρεντάκης – Ρηγάκης Φίλιππος

ΙΠΠΑΣΙΑ : Τουλούπης Άγγελος

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ : Κωνσταντινόπουλος Κωνσταντίνος

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ : Ηλιόπουλος Νικόλαος

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ : Λύτρα Παναγιώτα

ΑΛΠΙΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ : Αντωνίου Ιωάννης

ΝΙΚΗΤΕΣ 39ου ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ : Κωνσταντινοπούλου Βασιλική, Πιτσώλης Χαράλαμπος

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ : Ντούσκος Στέφανος, Ζησιμίδης Αλέξανδρος, Παπακωνσταντίνου Αντώνιος, Γκαϊδατζής Πέτρος, Κοντού Δήμητρα Ελένη / Αναστασιάδου Ευαγγελία, Μπούρμπου Χριστίνα / Φράγκου Ευαγγελία, Καλανδαρίδης Ιωάννης / Παλαιοπάνος Αθανάσιος, Φίτσιου Ζωή.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ : Μίτας Ευθύμιος, Μαυρομμάτης Νικόλαος, Κορακάκης Διονύσιος, Νικολαΐδης Στέφανος, Κατζουράκη Εμμανουέλα, Νικολάου Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνου Δημήτρης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Στον δρόμο για το Παρίσι είμαστε όλοι Team Cyprus» - Το μήνυμα της ΚΟΕ λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Στον δρόμο για το Παρίσι είμαστε όλοι Team Cyprus» - Το μήνυμα της ΚΟΕ λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Στον δρόμο για το Παρίσι είμαστε όλοι Team Cyprus» - Το μήνυμα της ΚΟΕ λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Χάλκινο μετάλλιο σε καμπ στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας για τον Παύλο Κοντίδη

Χάλκινο μετάλλιο σε καμπ στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας για τον Παύλο Κοντίδη

Χάλκινο μετάλλιο σε καμπ στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας για τον Παύλο Κοντίδη

Τελευταία ευκαιρία για συμμετοχή στην Ολυμπιάδα για τους Κύπριους σκοπευτές

Τελευταία ευκαιρία για συμμετοχή στην Ολυμπιάδα για τους Κύπριους σκοπευτές

Τελευταία ευκαιρία για συμμετοχή στην Ολυμπιάδα για τους Κύπριους σκοπευτές

«Έλεγξα τον εαυτό μου, νιώθω πιο σίγουρη!»

«Έλεγξα τον εαυτό μου, νιώθω πιο σίγουρη!»

«Έλεγξα τον εαυτό μου, νιώθω πιο σίγουρη!»