Ο hot… Πίττας μας χάρισε επιτέλους μία νίκη 

Δημοσιεύθηκε 19.11.2023
Ο hot… Πίττας μας χάρισε επιτέλους μία νίκη 

Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε της Λιθουανίας με 1-0 στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο «Άλφαμέγα» και γεύτηκε την χαρά της νίκης μετά από ένα χρόνο. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ιωάννης Πίττας στο 22ο λεπτό δίνοντας συνέχεια στην εξαιρετική σεζόν που διανύει. Πλέον η Εθνική μας ομάδα στρέφει την προσοχή της στους αγώνες του Μάρτη (21/3 και 24/3) με το Γιβραλτάρ εκεί όπου θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στη τρίτη κατηγορία του Nations League.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο οι Λιθουανοί είχαν την μπάλα για περισσότερη ώρα στην κατοχή τους προσπαθώντας να πλησιάσουν στην περιοχή του Παναγή. Η Εθνική μας κατάφερε στα πρώτα στάδια να κλείσει τους χώρους, δεν μπόρεσε ωστόσο να οργανωθεί και να βγει μπροστά. Στο 12ο λεπτό του αγώνα, ο Παναγή έκανε λάθος κοντρόλ με την μπάλα να του φεύγει από τα πόδια και να πηγαίνει προς το τέρμα. Ο διεθνής τερματοφύλακας έτρεξε να την προλάβει με τον αντίπαλο να διαμαρτύρεται πως αυτή πέρασε την γραμμή. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με την επαναληπτική προβολή πάντως να δικαιώνει τις «φωνές» τους. Στην συνέχεια η Εθνική μας ισορρόπησε το παιχνίδι, κράτησε περισσότερο μπάλα και στην πρώτη της τελική προσπάθεια στον στόχο άνοιξε το σκορ με τον Πίττα. Ο Ιωάννου στο 22ο λεπτό βρήκε τον χώρο από αριστερά, έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Πίττας με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Κύπρος κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και πέραν από μία κεφαλιά του Γκριντβάινις στο 41΄, οι Λιθουανοί δεν απείλησαν. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο δοκάρια, ένα για την κάθε ομάδα. Πρώτα το σουτ του Λοΐζου στο 49΄και αυτό του Νοβίκοβας στο 52΄. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά λόγω και των αλλαγών που πραγματοποίησαν οι δύο προπονητές και έτσι μέχρι και το 75΄δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες. Στο 86ο λεπτό ο Τσέρνιχ από καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή έκανε το σουτ όμως ο Παναγή μπλόκαρε. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος με την Εθνική μας να κερδίζει το παιχνίδι το οποίο παρακολούθησαν 1200 θεατές.

Η εξέλιξη:

Τέλος, 1-0.

86΄Σουτ του Τσέρνιχ, μπλόκαρε ο Παναγή.

72΄Ο Κακουλλής πήγε στο τετ α τετ με τον Λιθουανό γκολκίπερ όπως σηκώθηκε το σημαιάκι για φάουλ του Κάστανου νωρίτερα.

52΄Δοκάρι και για τους Λιθουανούς με σουτ του Novikovas.

49΄Δοκάρι για την Εθνική μας! Ωραίο σουτ στην κίνηση από τον Λοϊζου εκτός περιοχής, η μπάλα στο δοκάρι.

46΄Ξεκίνησε το 2ο μέρος.

Ημίχρονο, 1-0.

Ένα λεπτό ο έξτρα χρόνος.

45΄Κίτρινη στον Gineitis.

41΄Κίτρινη στον Paulauskas

40΄Κεφαλιά του Girdvainis μετά από εκτέλεση κόρνερ, έξω η μπάλα.

22΄ΓΚΟΛ η Εθνική μας με Πίττα, 1-0! Γύρισμα του Ιωάννου στην περιοχή, με σουτ στην κίνηση ο φορ της ΑΪΚ ανοίγει το σκορ.

15΄Απειλεί η Λιθουανία με τον Kazukolovas να στέλνει έξω την μπάλα με κεφαλιά.

12΄Έκανε λάθος ο Παναγή, του έφυγε η μπάλα και πήγε προς την εστία. Στην συνέχεια έτρεξε να την προλάβει με τους Λιθουανούς να ζητούν γκολ. Ο διαιτητής είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στην επαναληπτική προβολή φάνηκε πως η μπάλα πέρασε. Δεν υπάρχει VAR στο ματς.

7΄Κίτρινη στον Girdvainis για κράτημα στον Πίττα που πήγε να φύγει στην αντεπίθεση.

1΄Σέντρα

ΓΚΟΛ: 22΄Πίττας/-

Κίτρινες: 77΄Ιωάννου/6΄Girdvainis, 41΄Paulauskas, 45΄Gineitis, 48΄Lekiatas

Κόκκινες:

Εντεκάδες:

Κύπρος: Παναγή, Φιλιώτης (46΄Ανδρέου) Καρώ, Γκόγκιτς, Λαϊφης, Ιωάννου, Χ.Χαραλάμπους (57΄Πηλέας) Σπόλιαριτς (80΄Κυπριανού) Κάστανος (75΄Κούσουλος) Λοϊζου (57΄Χάμπος) Πίττας (57΄Κακουλλής)

Λιθουανία: Zubas, Kazukolovas, Girdvainis, Lekiatas, Lasickas, Slivka, Gineitis, Sirvys, Novikovas, Paulauskas, Dolznikov.

Διαιτητής: Marcel Birsan

Α΄βοηθός: Radu Ghinguleac,

Β' βοηθός: Mihai Marica

4ος διαιτητής: Δημήτρης Σολωμού

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τηλεοπτικές μεταδόσεις 1ης και 2ης αγωνιστικής

Τηλεοπτικές μεταδόσεις 1ης και 2ης αγωνιστικής

Τηλεοπτικές μεταδόσεις 1ης και 2ης αγωνιστικής

Το πρόγραμμα μέχρι την 5η αγωνιστική και πότε θα διεξαχθούν οι αναβληθέντες αγώνες της πρεμιέρας

Το πρόγραμμα μέχρι την 5η αγωνιστική και πότε θα διεξαχθούν οι αναβληθέντες αγώνες της πρεμιέρας

Το πρόγραμμα μέχρι την 5η αγωνιστική και πότε θα διεξαχθούν οι αναβληθέντες αγώνες της πρεμιέρας

Σιαμπουλλής: «Δεν θα είναι εφικτό μόνο με Κύπριους»

Σιαμπουλλής: «Δεν θα είναι εφικτό μόνο με Κύπριους»

Σιαμπουλλής: «Δεν θα είναι εφικτό μόνο με Κύπριους»