Η ΑΕΛ πήρε το αήττητο του Μιλόγεβιτς και έριξε από την κορυφή τον ΑΠΟΕΛ

Δημοσιεύθηκε 8.1.2023
Η ΑΕΛ πήρε το αήττητο του Μιλόγεβιτς και έριξε από την κορυφή τον ΑΠΟΕΛ

Στο «Άλφαμεγα Stadium» ο ΑΠΟΕΛ είδε κόντρα στον Άρη να σταματά το νικηφόρο σερί του με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Στο ίδιο γήπεδο, οι γαλαζοκίτρινοι είδαν την ΑΕΛ να τους υποχρεώνει σε ήττα με 1-0 μετά από δώδεκα παιχνίδια με τον Σέρβο στον πάγκο (10 νίκες, μία ισοπαλία στα προηγούμενα) και 15 συνολικά και να τους ρίχνει στη 2η θέση (40 βαθμούς). Η τελευταίαήττα του ΑΠΟΕΛ είχε καταγραφεί από τον Άρη στις 9 Σεπτεμβρίου, πριν δηλαδή τέσσερις μήνες.

Η ΑΕΛ με τον Μακρή να σκοράρει το μοναδικό γκολ, της αναμέτρησης έφτασε τους 25 βαθμούς και βρίσκεται στο -4 από την 6η θέση. Ελπίζει ξανά βάσιμα, με τον Γιανέφσκι να χαμογελά ξανά μετά την ισοπαλία κόντρα στη Δόξα.

Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, δεν είχε όμως σωστές επιθετικές ενέργειες ώστε να απειλήσει την εστία του Μούριελ. Ο Βραζιλιάνος ανησύχησε μόνο στα πρώτα λεπτά όπου οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας είχαν δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Στην επανάληψη, το συγκρότημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς μπήκε με άγριες διαθέσεις και πίεσε ασφυκτικά την άμυνα της ΑΕΛ που στο 52΄ υποχρεώθηκε σε λάθος αλλά δεν το πλήρωσε μιας και το όμορφο πλασέ του Κβιλιτάια σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Και εκεί που πιεζόταν ασφυκτικά η ΑΕΛ, ο Μακρής με κεφαλιά στο 55΄ μετά από σέντρα του Μιραλάς έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του που πήρε τα πάνω της μετά από αυτή την εξέλιξη. Ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ που έδειξε αρχικά νευρικός, μετά την είσοδο του Εφραίμ, κυνήγησε την ισοφάριση αλλά ο Μούριελ στο 80΄ του την στέρησε. Στη φάση αυτή έγινε παρέμβαση από το VAR στον οποίο βρίσκονταν Κροάτες για χέρι του Τζάλμα. Ο συμπατριώτης τους ρεφ αφού πήγε και το είδε, δεν έδωσε παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να φτιάξει τη μεγάλη φάση ενώ τελείωσε τον αγώνα και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Εφραίμ.

H εξέλιξη της αναμέτρησης

83΄ - Το VAR κάλεσε τον Κροάτη ρεφ στο onfield rewiew για πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ, όμως αφού το είδε, δεν έδειξε παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

80΄ - Εξαιρετική ενέργεια από τον Εφραίμ που πλάσαρε τον Μούριελ ο οποίος είπε όχι με τα πόδια.

66΄ - Ο Μπολιβάρ πρόλαβε τον Κβιλιτάια πριν ο Γεωργιανός πλασάρει μετά από συρτή μπαλιά του Μαρκίνιος.

55΄ - ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ: Σκοράρει η Λεμεσιανή ομάδα με τον Μακρή. Ο Μιραλάς με σέντρα βρήκε τον Κύπριο επιθετικό που με κεφαλιά νίκησε τον Μπέλετς.

52΄ - Ο Κβιλιτάια εκμεταλλεύεται το λάθος της αμυντικής γραμής της ΑΕΛ όμως το όμορφο πλασέ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

- Έναρξη β΄ ημιχρόνου

45΄+1΄ - Ο Μιραλάς υποχρεώνει με δυνατό σουτ σε δύσκολη απέκρουση τον Μπέλετς.

32΄ - Με δεξί βολέ ο Σατσιάς απειλεί τον Μούριελ που είδε την μπάλα να περνάει μόλις έξω.

14' - Το πλασέ του Μαρκίνιος έφυγε λίγο έξω

13' - Ο Σάντος πέρασε στον Μπεραχίνο που δεν βρήκε καλά τη μπάλα που πήγε στα χέρια του Μπέλετς

9' - Ο Μούριελ πρόλαβε τον Δώνη που ξέφυγε στην αντεπίθεση

1' - Έναρξη του αγώνα

ΑΕΛ: Μούριελ, Τεϊσέιρα, Νταβόρ, Σάντος, Τσιμπόλα, Μπίλοβαρ, Τζαλμά, Σις, Μπεραχίνο, Κάσα (34΄ Μακρής), Μιραλάς (88΄ Παπαφώτης).

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Καρώ, Κρέσπο, Φεράρι, Σατσιάς (68΄ Εντονγκαλά), Ντάλσιο, Σαρφό, Μαρκίνιος (68΄ Εφραίμ), Δώνης (73΄ Ηλία), Κβιλιτάια.

ΣΚΟΡΕΡ: 55΄ Μακρής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 62΄ Μιραλάς, 76΄ Τεϊσέιρα (3η), 85΄ Μούριελ, 88΄ Σις / 25΄ Δώνης, 60΄ Σατσιάς, 66΄ Μακρής, 75΄ Εφραίμ

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+4΄ Εφραίμ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Strukan Duje (Κροατία)

Α' Βοηθός Διαιτητής: Zobenica Bojan

Β' Βοηθός Διαιτητής: Jaksic Alen

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

VAR: Vidulin Marin

AVAR: Durak Vedran

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ