Μπιλοβάρ: «Ο Λουτσέσκου επέμεινε να πάω δανεικός»

Δημοσιεύθηκε 2.11.2022
Μπιλοβάρ: «Ο Λουτσέσκου επέμεινε να πάω δανεικός»

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Κρίστιαν Μπιλοβάρ μίλησε σε ξένο μέσο για την πορεία του με την ομάδα της Λεμεσού και πως κατέληξε σε αυτήν.

Αναφέρθηκε επίσης στη Ντιναμό Κιέβου αλλά και το επίπεδο του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

Ο 21χρονος Κρίστιαν Μπίλοβαρ, ο οποίος είναι δανεικός από τη Ντιναμό Κιέβου στην ΑΕΛ από το φετινό καλοκαίρι, μίλησε για τη μετακίνησή του στη Λεμεσό και τον κυπριακό σύλλογο.

Όταν οι νεαροί παίκτες πηγαίνουν δανεικοί, συνήθως επιλέγουν την κεντρική Ευρώπη. Πώς προέκυψε η κατάσταση στην Κύπρο;

«Είχα αρκετές προσφορές: μία στην Πολωνία, μία στο Βέλγιο και μία από την Κύπρο. Ως νέος ποδοσφαιριστής, καθοριστικός παράγοντας για μένα ήταν ότι μου είχαν ήδη υποσχεθεί χρόνο αγώνα σχεδόν σε όλη τη σεζόν.

Είχεις μιλήσει με τον Λουτσέσκου πριν πάς δανεικό; Ίσως σου είπε κάτι, ίσως σε παρακίνησε;

«Ναι, μίλησα μαζί του στο τέλος του προπονητικού καμπ στην Ελβετία. Μου συνέστησε να πάω δανεικός και είπε ότι πρέπει να αφιερώσω χρόνο και να μάθω από αυτό. Γιατί είναι περιττό να κάτσω τώρα στον πάγκο, αλλά θέλω να παίξω. Είναι ο μόνος τρόπος να μεγαλώσω, για να γίνω σπουδαίος παίκτης. Τον άκουσα και θα ακούω πάντα τις συμβουλές του. Το Κυπριακό Πρωτάθλημα δεν πρέπει να υποτιμάται. Νομίζω ότι η ΑΕΚ μπόρεσε να παίξει στο Europa League με την Ντιναμό και στη μνήμη μου έχω την Ανόρθωση να παίζει στο Champion League. H Ευρώπη έμαθε και τον ΑΠΟΕΛ που έμπαινε σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Μπορώ να πω ότι το επίπεδο ενός πρωταθλήματος αυξάνεται όταν αυξάνεται το επίπεδο των παικτών που παίζουν σε αυτό. Τα τελευταία χρόνια, τρεις έως πέντε κορυφαίοι παίκτες έχουν έρθει εδώ, σε ομάδες διαφορετικών μεγεθών. Ως παράδειγμα, θα μπορούσαμε να πάρουμε τον Άρη, ο οποίος έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία την περασμένη σεζόν, και τώρα είναι δεύτερος στην πρώτη κατηγορία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί ξένοι παίκτες ήρθαν σε αυτούς, μεταξύ των οποίων από τη Ligue 1 και την ισπανική La Liga. Για τη φετινή σεζόν, η Ομόνοια μπήκε στο Europa League και έπαιξε δύο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ ο Απόλλωνας έπαιξε στο Conference League με την Ντνίπρο-1. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η Κύπρος πάει σχεδόν κάθε χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αποδεικνύεται ότι το μεγαλύτερο καθήκον σου εδώ στην Κύπρο είναι να αποκτήσεις εμπειρία, νέες ποδοσφαιρικές γνώσεις για να επιστρέψεις στην πατρίδα σου. Τώρα ο Θεός μου έδωσε την ίδια ευκαιρία να είμαι εδώ και βλέπω ότι σε αυτό το πρωτάθλημα και σε αυτήν την ομάδα μπορώ να προοδεύσω. Δεν μπορώ να μετρήσω την πρόοδό μου, αλλά μπορώ μόνο να σας διαβεβαιώσω ότι κάθε μέρα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να είμαι επιτυχημένος. Θέλω λοιπόν επιστρέψω τη Ντιναμό, γιατί είναι ομάδα μου, αλλά η πρόοδος αξιολογείται από τον κ. Λουτσέσκου και η τελική απόφαση για το αν θα με επιστρέψει ή όχι θα είναι δική του».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ