Κέρκεζ: «Δεν ήθελα να φύγω έτσι - Αν έρθει ευκαιρία από την εθνική, θα μιλήσουμε»

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 20.1.2022
Κέρκεζ: «Δεν ήθελα να φύγω έτσι - Αν έρθει ευκαιρία από την εθνική, θα μιλήσουμε»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της Cablenet ήταν το βράδυ της Πέμπτης (20/1) ο πρώην προπονητής της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ.


Ο Βόσνιος κόουτς μίλησε μεταξύ άλλων για την αποχώρησή του από την ομάδα της Λεμεσού, τη μάχη του τίτλου, τις προτάσεις που είχε από Ολυμπιακό-Ατρόμητο, τον γιο του, Στραχίνια και το ενδεχόμενο να αναλάβει την εθνική μας ομάδα.


Διαβάστε τις τοποθετήσεις του...


-Είναι ευχάριστο για μένα που ήμουν και παίκτης και μετά προπονητής κι έμεινα τόσο καιρό, δεν είναι κάτι που γίνεται συχνά, είναι καλό σιγά-σιγά να αλλάξει στην Κύπρο αυτό, να έχει ευκαιρίες να παραμείνει περισσότερα χρόνια σε κάθε ομάδα. Δεν το περίμενα να μείνω 15 χρόνια, όχι. Ήρθα με συμβόλαιο για έναν χρόνο! Μπορείς να έχεις στόχους αλλά πλάνα δεν μπορείς να κάνεις. Βρήκα καλά πράγματα εδώ, Κύπρος και Σερβία είμαστε σαν ίδιοι. Έχουμε πολλά ίδια πράγματα στη ζωή μας και για αυτό σκέφτομαι με τη γυναίκα μου να μείνουμε εδώ, τα παιδιά ξεκίνησαν σχολείο, δεν είναι τόσο εύκολο να φύγουμε, αποφασίσαμε να μείνουμε.


Για το ότι είχε τον σεβασμό του κόσμου της ΑΕΛ: «Είναι καλό να το ακους αυτό, ότι έχεις τον σεβασμό του κόσμου. Σίγουρα ήρθαν καλύτεροι παίκτες από εμένα. Έχω τρόπο που ζω, που δουλεύω. Προσπαθώ να δουλεύω σωστά, δεν φοβάμαι και πάντα βλέπω τον κάθε άνθρωπο στο μάτια».


Για την πορεία του στον Άρη: «Ήταν ωραία εκείνα τα τρία χρόνια στον Άρη, παίξαμε και πρώτη και δεύτερη κατηγορία. Είναι μια ιστορική ομάδα. Δεν είχε τόσο κόσμο τελευταίως, τώρα ήρθε πίσω που άλλαξαν τα πράγματα. Είναι καλό για το ποδόσφαιρο, είναι καλοί τώρα όχι μόνο στο γήπεδο, μεγαλώνει η ομάδα».


Για το πρωτάθλημα και τις μικρές ομάδες: «Τα τελευταία τρία χρόνια είναι πιο δύσκολο το πρωτάθλημα γιατί οι μικρές ομάδες όπως λέμε ήρθαν πολύ κοντά. Βοήθησαν οι προπονητές που κάθε χρόνο είναι καλύτεροι. Βλέπουμε μικρές ομάδες που βρήκαν ευκαιρίες να φέρουν καλούς παίκτες με λίγα λεφτά. Δεν ξέρω αν βοήθησε το ότι παίζαμε χωρίς κόσμο, όταν μια μεγάλη ομάδα παίζει χωρίς κόσμο είναι πιο δύσκολο και γίνεται πιο εύκολο για τη μικρή ομάδα, αυτό τις βοήθησε να έρθουν πιο κοντά».


Για το κύπελλο: «Το κύπελλο του 2019 ήταν κάτι που κάθε προπονητής θέλει να ζήσει. Περισσότερο επειδή περίμενε η ΑΕΛ 30 χρόνια αυτόν τον τίτλο. Έχασε πολλούς τελικούς η ΑΕΛ και για αυτό ήταν πολύ σημαντικό». 


Αν ένιωσε πικρία μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΛ: «Σίγουρα δεν ήθελα να φύγω με αυτόν τον τρόπο. Ήταν απόφαση μου, έκανα λάθη όπως κάνουμε όλοι. Δεν είναι τένις, είναι ομαδική δουλειά, όλοι φταίμε μαζί αλλά αποφάσισα να φύγω, νομίζω έκλεισε ο κύκλος μου, τώρα πρέπει να δω κι εγώ την καριέρα μου χωρίς η ΑΕΛ και η ΑΕΛ χωρίς τον Ντούσαν. Είμαι ευχαριστημένος που έπαιξα και ήμουν προπονητής, μόνο καλά πράγματα μπορώ να λέω. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ΑΕΛ, καλή συνέχεια. Είχα ενέργεια να δουλέψω, να αλλάξω πράγματα, αλλά αποφάσισα να φύγω. Τελειώσαμε με καλό τρόπο».


Για το τι πήγε στραβά: «Φέραμε παίκτες που βοήθησαν, πουλήσαμε κάποιους, ήρθαν κάποιοι που ήθελαν παραπάνω χρόνο, περίμεναν όλοι η ΑΕΛ να παίζει καλύτερα. Τα λάθη που είχα εγώ, σίγουρα θα προσπαθήσω να μην τα κάνω στη συνέχεια. Σίγουρα θα κάνω άλλα, κάθε προπονητής κάνει λάθη. Αλλά όχι τα ίδια. Είχαμε και κάποιους παίκτες που πέρσι ήταν στο τοπ και φέτος δεν έπαιξαν όπως περιμέναμε αλλά υπάρχουν και κάποιοι λόγοι προσωπικοί για κάποιους παίκτες αλλά δεν είναι σωστό να λέω δημόσια. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παζλ, μπορεί να χαλάσει όλο».


Για το ότι είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται εκτός γηπέδων: «Το χρειαζόμουν, να είμαι λίγο μακριά. Κάθε προπονητής θέλει και λίγη ηρεμία, χαλάρωση, να κάνει κάποια πράγματα που δεν μπορεί να κάνει κάθε μέρα. Τώρα ήρεμος μπορώ να βλέπω ποδόσφαιρο και στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Είμαι πιο ήρεμος για άλλη δουλειά. Δεν μπορώ να μείνω χωρίς ποδόσφαιρο. Βλέπω κάποια από τηλεόραση, κάποια από κερκίδα. Είναι ωραίο πρωτάθλημα και πολύ ενδιαφέρον».


Για την κρούση από Ολυμπιακό και Ατρόμητο: «Μια βδομάδα μετά την ΑΕΛ είχα κρούση από Ολυμπιακό αλλά δεν ήθελα, ήθελα λίγο χρόνο, μετά με Ατρόμητο, δεν ήμουν ευχαριστημένος, δεν είναι θέμα μόνο τα λεφτά, έχω κάποιους όρους που θέλω να δουλεύω. Ένας προπονητής δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος μου, θέλω το σταφ μου».


Για το αν σκοπεύει να μείνει Κύπρο: «Βλέπω Κύπρο αλλά και εξωτερικό αν έρθει κάτι καλό. Είναι σημαντικό αν είσαι νέος προπονητής να βλέπεις και τη νκαριέρα σου, όχι μόνο τα λεφτά. Αν έρθει αυτό που μου αρέσει σίγουρα βλέπω και εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή είμαι στην Κύπρο κι αν γίνει κάτι τώρα, ή το καλοκαίρι, βλέπουμε».


Για το ότι ακούγεται το όνομά του για την εθνική κι αν θα ήταν ρίσκο να πάει: «Είναι καλό για μένα που ακούστηκε αυτό, σημαίνει έκανα κάτι καλό. Δεν είναι σωστό τώρα να μιλάμε, έχει προπονητή η εθνική. Αλλά για κάθε προπονητή είναι τιμή. Το ρίσκο εξαρτάται πώς το βλέπει κάποιος. Έχει νέα φουρνιά με καλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν κάτι. Εγώ πρώτα λέω καλή συνέχεια στην εθνική και στον προπονητή. Αν έρθει μια ευκαιρία, σε έξι μήνες, σε πέντε χρόνια, θα μιλήσουμε. Κάθε εθνική. Δεν θα πω είναι τιμή για κάθε χώρα, αλλά είναι η χώρα μου, εδώ που δούλεψα. Ελπίζω να έχουμε καλά αποτελέσματα με την Εσθονία».


Για τους διεθνείς: «Βλέπουμε πάντα τον προπονητή αλλά και οι παίκτες πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους. Έχουν ποιότητα αλλά δεν πρέπει με το πρώτο στραβό αποτέλεσμα να βάλουν το κεφάλι κάτω. Είναι καλοί παίκτες και πρέπει να αποδείξουν ότι είναι καλοί και παίζουν στην εθνική και αξίζουν να παίζουν στις ομάδες τους. Είναι εύκολο να λες έχει πολλούς ξένους αλλά κανείς δεν θα φέρει ξένους αν έχει καλύτερους Κύπριους».


Για τον πρωτοπόρο Άρη: «Δεν το περίμενε κανένας, ήταν μια πρώτη μια δεύτερη κατηγορία. Έφερε πολλούς παίκτες το καλοκαίρι, ήταν δύσκολο. Ο Λια΄σος έχει εμπειρία, έκανε πολύ καλή δουλειά στην Καρμιώτισσα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει από τα μεγαλύτερα μπάτζετ. Δεν παίζουν όμως ρόλο τα λεφτά. Είναι σημαντικό. Όταν όλοι κάνουν τη δουλειά τους στην ομάδα κι ένας προπονητής έχει ηρεμία μπορεί να δουλεύει. Ο πρωταγωνιστής είναι ο Λιάσος. Φαίνεται η δουλειά. Μπορεί να έχεις καλούςπ αίκτες και που έπαιξαν σε μεγάλα πρωταθλήματα αλλά... ο Λιάσος κάνει πολύ καλή δουλειά. Κανένας δεν ξέρει αν θα αντέξει μέχρι το τέλος. Σίγουρα δεν είναι μόνο οι τρεις που είναι εκεί, έρχονται κι άλλες ομάδες. Αλλά Άρης, ΑΕΚ, Απόλλων έχουν πλεονέκτημα».


Για ΑΕΚ και Απόλλωνα: «Η ΑΕΚ παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, πιο ώριμο. Μπορεί για κάποιους ο Απόλλωνας. Ο Απόλλωνας παίζει διαφορετικά, έχει διαφορετικό στιλ, άλλη φιλοσοφία του προπονητή. Μπράβο του, μπορεί εμένα να μην μου αρέσει αλλά το αποτέλεσμα είναι εκεί. Άλλα χρόνια έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, μπορεί φέτος που δεν παίζει το καλύτερο να πιάσει πρωτάθλημα».


Για την Ανόρθωση: «Όταν τέλειωσε την Ευρώπη πήρε τα πάνω της, έχει ποιότητα, προπονητή που ξέρει την ομάδα. Έχει δικό της γήπεδο που είναι ωραίο να παίζεις αλλά δύσκολο για τον αντίπαλο. Σίγουρα θα είναι εκεί μέχρι το τέλος».


Για την Ομόνοια και την ανάγκη για ενίσχυση: «Για μεταγραφές ξέρουν οι άνθρωποι που είναι εκεί. Σίγουρα και η Σίτι που αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη του κόσμου θέλε ιβοήθεια κάθε μεταγραφική περίοδο. Είναι σημαντικό να φέρει αυτούς που είναι καλύτερους από αυτούς που έχει. Γενάρη πάντα όλοι δυσκολευόμαστε να φέρουμε έτοιμους. Οι ξένοι περιμένουν τελευταία στιγμή για την Κύπρο».


Για τον ΑΠΟΕΛ κι αν τον βλέπει να διεκδικεί: «Ναι, το βλέπω επειδή έχουν και πάθος. Όπως είπε κι ο Σωφρόνης υπήρχαν παιχνίδια που πήραν ισοπαλία κι έπρεπε να κερδίσουν, τώρα έχουν δύναμη, έχουν ποιότητα. Και το καλοκαίρι είχαν ποιότητα αλλά κάποιες φορές κάποιοι παίκτες πρέπει να καταλαβαίνουν πού ήρθαν. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στον ΑΠΟΕΛ. Θα είναι εκεί ο ΑΠΟΕΛ».


Για το πρωτάθλημα 12 ομάδων: «Πριν παίξουμε πέρσι 14 ομάδες πάντα έλεγα 12. Με παραπάνω ομάδες έχουμε πρόβλημα με γήπεδα, δεν υπάρχουν πολλά ποδοσφαιρικά γήπεδα. Είναι το ΓΣΠ, της Ανόρθωσης, το Αρένα, τώρα θα γίνει στη Λεμεσό. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορούν να το αλλάξουν οι ομάδες ή η ΚΟΠ, είναι θέμα κυβέρνησης να βοηθήσει. Είναι κρίμα η Κύπρος να έχει πέντε ομάδες στην Ευρώπη και πρέπει οι παραπάνω να παίζουν ΓΣΠ στους ομίλους».


Για τον γιο του, Στραχίνια: «Εδώ στην Κύπρο όταν ένας παίκτης που έχει πατέρα που έπαιξε ποδόσφαιρο, Πίττας, Σπόλιαριτς, Σατσιάς... έχει πολλά παραδείγματα. Εγώ βλέπω από πρώτο χέρι ότι έχουν μεγαλύτερη δυσκολία από άλλους. Κάποιοι λένε πως είναι πιο εύκολο, αλλά είναι πιο δύσκολο. Έχουν το όνομα πάνω τους, ότι κάνουν... αν παίζουν καλά παίζουν λόγω του πατέρα, αν δεν παίζουν...


Αν παραδέχεται πως αδίκησε τον Στραχίνια για αυτόν τον λόγο και υπήρχαν παιχνίδια που μπορούσε να τον βάλει βασικό και δεν τον έβαλε για να μην πει κάποιος κάτι: «Σίγουρα. Ακριβώς! Είναι πράγματα που... για μένα, καθρέφτης είναι το γήπεδο. Ό,τι βοήθεια κι αν έχει κάποιος. Αν στο γήπεδο δεν κάνει, δεν κάνει. Εγώ ρίσκαρα πολύ να τον βάλω να παίζει, αλλά ήταν κι αυτή η θέση... άλλος εγχείρηση, άλλος κάρτες. Είναι ένας δουλευταράς που έχει ταλέντο. Εξαρτάται από αυτόν. Ήξερα πως αν του δώσω ευκαιρία θα λένε όλοι διάφορα. Σε όποια παιχνίδια έπαιξε δεν χάσαμε. Κι έπαιξε σε πολλά».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο Απόλλωνας ρίχνει τις ευθύνες στους οπαδούς της ΑΕΛ – «Αυστοσχέδιες μολότοφ στους παίκτες μας»

Ο Απόλλωνας ρίχνει τις ευθύνες στους οπαδούς της ΑΕΛ – «Αυστοσχέδιες μολότοφ στους παίκτες μας»

Ο Απόλλωνας ρίχνει τις ευθύνες στους οπαδούς της ΑΕΛ – «Αυστοσχέδιες μολότοφ στους παίκτες μας»

Ανακοίνωση ΑΕΛ: «Βολές» στην Αστυνομία και οι «αγώνες κρίνονται και κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους»

Ανακοίνωση ΑΕΛ: «Βολές» στην Αστυνομία και οι «αγώνες κρίνονται και κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους»

Ανακοίνωση ΑΕΛ: «Βολές» στην Αστυνομία και οι «αγώνες κρίνονται και κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους»

Οι συγγενείς μου να μου ρίχνουν πέτρες

Οι συγγενείς μου να μου ρίχνουν πέτρες

Οι συγγενείς μου να μου ρίχνουν πέτρες

ΠΑΣΠ για τα επεισόδια: «Η ανομία κτύπησε κόκκινο στη ζούγκλα των κυπριακών γηπέδων»

ΠΑΣΠ για τα επεισόδια: «Η ανομία κτύπησε κόκκινο στη ζούγκλα των κυπριακών γηπέδων»

ΠΑΣΠ για τα επεισόδια: «Η ανομία κτύπησε κόκκινο στη ζούγκλα των κυπριακών γηπέδων»