Μοιρασιά στην «Αρένα», διατήρησε την πρωτιά ο Άρης

Δημοσιεύθηκε 6.5.2023
Μοιρασιά στην «Αρένα», διατήρησε την πρωτιά ο Άρης

ΑΕΚ και Άρης συμβιβάστηκαν (1-1) στην «Αρένα» για την 7η αγωνιστική των πλέι-οφ του πρωταθλήματος. Σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το τρίποντο μέχρι τέλους, οι βαθμοί μοιράστηκαν. Ο Κακόριν πέτυχε… και τα δύο γκολ του αγώνα καθώς στο 40ο λεπτό με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην Ελαφρά Ταξιαρχία, ωστόσο στην επανάληψη (59’) πλήγωσε την ομάδα του αφού από το κεφάλι του η μπάλα πήγε στα δίχτυα του Άρη για την ισοφάριση. Από μια κόκκινη κάρτα για τις δύο ομάδες καθώς ο Γκαρθία (76’) και ο Πηλέας (90’) αντίκρισαν την δεύτερη κίτρινη και άφησαν τις ομάδες τους με δέκα ποδοσφαιριστές.

Οι δύο ομάδες έτσι παίρνουν από ένα βαθμό, που αφήνει ικανοποιημένο τον Άρη, ο οποίος παραμένει στην πρώτη θέση με 68 βαθμούς. Η ΑΕΚ από την άλλη πάει στους 62, η υπόθεση τίτλος… απομακρύνεται αλλά διατηρεί το προβάδισμα για την κατάκτηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν προσεκτικά στο παιχνίδι, προσπαθούσαν να απειλήσουν οργανωμένα, ωστόσο το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση. Σε μεγάλα διαστήματα του ημιχρόνου υπήρχε καλός ρυθμός, πέραν όμως από μια μεγάλη ευκαιρία για κάθε ομάδα το 0-0 παρέμεινε μέχρι το 40ο λεπτό εκεί όπου η κλάση των παιχτών του Άρης μίλησε και πάλι. Ωραία συνεργασία από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Λεμεσού με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ. Αρχικά έγινε η βαθιά μπαλιά προς την εστία του Πίριτς, ο Μπαμπίκα πέρασε τον Γκαρθία και γύρισε παράλληλα στον Κακόριν που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως ο Βανά έσωσε εξ επαφής το πλασέ του Τόμοβιτς και έτσι ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με ξεκάθαρο στόχο την ισοφάριση, όμως ο τερματοφύλακας του Άρη ήταν σε εξαιρετική βραδιά και στο 56’ με μεγάλη επέμβαση αρνήθηκε το γκολ στον Φαράζ που με φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής προσπάθησε να σκοράρει. Το αυτογκόλ του Κακόριν έφερε όμως το παιχνίδι στα ίσα στο 59ο λεπτό. Η ομάδα της Λάρνακας μέσα από στημένη φάση γέμισε στην περιοχή, ο Ρώσος πετάχτηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Από την στιγμή της ισοφάρισης η ΑΕΚ είχε την ψυχολογία και προσπάθησε για την ανατροπή μέχρι την αποβολή του Γκαρθία με δεύτερη κίτρινη στο 76ο λεπτό. Έτσι οι κιτρινοπράσινοι με δέκα ποδοσφαιριστές πρόσεξαν να μην δεχτούν δεύτερο γκολ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 μέχρι το τέλος του αγώνα. Κόκκινη κάρτα και για τον Πηλέα στο 90+1, μετά από δεύτερη κίτρινη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος της αναμέτρησης

90+2' Φάουλ σε καλό σημείο για την ΑΕΚ.

90+1' Αποβάλλεται και ο Πηλέας με δεύτερη κίτρινη.

78' Δευτερη κίτρινη κάρτα για τον Γκαρθία, συνεχίζει με 10 η ΑΕΚ.

69' Σουτ του Γκιούρτσο, αποκρούει ο Βανά.

65' Καλύτερη και με ψυχολογία η ΑΕΚ μετά το γκολ.

59' ΓΚΟΛ 1-1 για την ΑΕΚ! Αυτογκόλ του Κακόριν. Αυτός που σκόραρε για τον Άρη και του έδωσε το προβάδισμα έφερε και το παιχνίδι στα ίσα.Η ομάδα της Λάρνακας μέσα από στημένη φάση γέμισε στην περιοχή, ο Ρώσος πετάχτηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

56' Πολύ μεγάλη επέμβαση από τον Βανά! Φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής από τον Φαράς, διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βραζιλιάνος.

55' Κάποιες προυποθέσεις, χώρις όμως φάση το δεύτερο ημίχρονο.

Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος

Τέλος ημιχρόνου

42' Μεγάλη επέμβαση από τον Βανά για να κρατήσει το προβάδισμα του Άρη. Ο Τόμοβιτς εξ επαφής έκανε το τελείωμα όμως είδε τον Βραζιλιάνο να τον σταματά.

40' ΓΚΟΛ ο Άρης με Κακόριν! Ωραία συνεργασία από τους παίχτες της ομάδας της Λεμεσού με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ. Αρχικά έγινε η βαθιά μπαλιά προς την εστία του Πίριτς, ο Μπαμπίκα πέρασε τον Γκαρθία και γύρισε παράλληλα στον Ρώσο φορ που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

35' Αδύναμο σουτ του Τρισκόφσκι, στα χέρια του Βανά.

30΄Ο Μαγιαμπέλα βρέθηκε μπροστά από τον Μιλίσεβιτς έκανε το σουτ απέναντι από τον Πίριτς, όμως ήταν άστοχος.

24' Μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ! Ο Γκιούρτσο από πλάγια θέση, προσπάθησε να νικήσει τον Βανά, η μπάλα σε κόρνερ.

10' Ο Γκομίς έκανε το αδύναμο σουτ, η μπάλα έξω.

7' Εκτέλεση φάουλ του Γκιούρτσο, στα χέρια του Πίριτς.

5' Χωρίς κάποια φάση τα πρώτα λεπτά, προσεκτικές οι δύο ομάδες.

  • Έναρξη της αναμέτρησης.

ΑΕΚ: Πίριτς, Γκαρθία, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Ροσάλες (86' Γιάκολις), Λέδες, Πονς, Τρισκόφσκι (80' Κάσας), Ναούμ (60' Λόπες), Γκιούρτσο (81' Γκρόμοφ), Φαράζ (86' Νίκολιτς).

ΑΡΗΣ: Βανά, Μποακί, Γιαγκό, Μπρόρσον, Πηλέας, Ζόκε (80' Γιαμπλόνσκι), Στρούσκι (57' Μπράουν), Μαγιαμπέλα (58' Μπένγκτσον), Μπαμπίκα (80' Σπόλιαριτς), Γκομίς (72' Στεπίνσκι), Κακόριν.

ΣΚΟΡΕΡ: 59' Κακόριν (Α/Γ) / 40' Κακόριν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44',78' Γκαρθία/ 27' Ζόκε, 58' Μπράουν, 79',90+1 Πηλέας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 78' Γκαρθία/90+1' Πηλέας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Putros Sandi Dhia Jirjis

Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

VAR: Bebek Ivan

AVAR: Σολωμού Δημήτρης

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση