Ομόνοια-ΑΕΚ: Ο Παπουλής… έκρινε το ντέρμπι θρίλερ!

Δημοσιεύθηκε 3.9.2022
Ομόνοια-ΑΕΚ: Ο Παπουλής… έκρινε το ντέρμπι θρίλερ!

Ντέρμπι με τα όλα του και πράσινο τρίποντο! Η Ομόνοια μετά από ματς… θρίλερ επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Το «τριφύλλι» ήταν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ, όμως η ομάδα της Λάρνακας στο δεύτερο μέρος μπήκε σαφώς βελτιωμένη, έτοιμη να πάρει το βαθμολογικό όφελος. Έφερε το ματς στα ίσα, όμως ο Παπουλής στο 85’ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έδωσε το… έναυσμα για να αρχίσει το πάρτι στο ΓΣΠ. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η επιστροφή του Κούσουλου μετά από ένα χρόνο και η αποθέωση που δέχθηκε από τον κόσμο της Ομόνοιας.

Το ματς…

Μουδιασμένη μπήκε η ΑΕΚ στο ντέρμπι, σε φόρμα η Ομόνοια. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή με σχετική ευκολία, δημιούργησαν προϋποθέσεις, όμως έλειπε η μεγάλη ευκαιρία και από τις δύο εστίες. Οι φιλοξενούμενοι στο 16’, σημείωσαν εκπληκτική φάση με τον Γκιούρτσκο ο οποίος με σουτ… ανάγκασε τον Φαμπιάνο να απογειωθεί για να αποκρούσει. Είκοσι λεπτά αργότερα, ο Μπρούνο εκτέλεσε κόρνερ, ο Γιούστε έπιασε τη κεφαλιά και ο Μπέζους με ανάποδο ψαλίδι κατέγραψε το πρώτο γκολ του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα για τη σεζόν 2022-23.

Το δεύτερο ημίχρονο τα είχε κυριολεχτικά όλα! Η Ομόνοια μπήκε με την ίδια ένταση και έφτασε κοντά στο γκολ με τον Χαραλάμπους που έβγαλε μόνο τον Μπρούνο με τον Πίριτς και ο κίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε με τα πόδια (47’). Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπέζους κέρδισε πέναλτι μετά από σκληρό φάουλ (ο Θεουλή ειδοποιήθηκε από το VAR, έλεγξε τη φάση και έδειξε την άσπρη βούλα) που δέχθηκε και ο Μπρούνο με εύστοχη εκτέλεση διπλασίασε τα γκολ των πρασίνων. Η ΑΕΚ όμως δεν είπε την τελευταία της λέξη.

Στο 54’ ο Γιούστε έκανε χέρι εντός περιοχής, το VAR επενέβη ξανά και ο διαιτητής έδειξε ξανά την άσπρη βούλα. Ο Γκιούρσκο ευστόχησε και μείωσε σε 2-1. Ο Ολατούντζι όμως έβαλε φωτιά στο ντέρμπι καθώς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια από τον Γιούστε και με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η αγωνία έφτασε στο κόκκινο. Ο ρυθμός ήταν… τρελός, οι δύο ομάδες δεν σταματούσαν να δημιουργούν προϋποθέσεις, όμως δυστοκία, Φαμπιάνο και Πίριτς κρατούσαν το 2-2. Μέχρι το 85’ που ο Παπουλής ελευθερώθηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο, έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής και με χάρισε το τρίποντο στην Ομόνοια.

Η εξέλιξη του αγώνα…

90'+8 Τέλος του αγώνα.

90' Οκτώ λεπτά ο επιπλέον χρόνος.

85' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ! Ο Παπουλής ξέφυγε απο τον αντίπαλο του, έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής και έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του.

81' Απογειώθηκε και απέκρουσε κεφαλιά του Ολατούντζι ο Φαμπιάνο!

76' Προέκυψε διακοπή λόγω τραυματισμού του Φαμπιάνο και άρχισε ξανά το παιχνίιδ.

70' Μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Καρίμ, λίγο δίπλα από την εστία του Πίριτς η μπάλα.

67' Κεφαλιά του Μιλίτσεβιτς, μόλις έξω η μπάλα!

64' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Λάθος του Γιούστε, ο Ολατούντζι βρέθηκε μόνος με τον Φαμπιάνο και με εύστοχο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

59' Εξαιρετική μπαλιά του Χαραλάμπους, ο Μπρούνο έφυγε μόνος όμως στο τετ-α-τετ ο Πίριτς βγήκε νικητής και απέκρουσε με τα πόδια.

56' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκιούρσκο.

55' Πέναλτι για την ΑΕΚ.

54' Ξανά στο VAR ο διαιτητής για έλεγχο ενδεχόμενου πέναλτι σε χέρι του Γιούστε εντός περιοχής.

53' Μετά από λάθος του Λανγκ, έγινε το πλασέ στην περιοχή της Ομόνοιας και ο Γκιούρσκο εντελώς ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Τεράστια φάση για την ΑΕΚ.

49' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ! Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Μπρούνο.

49' Πέναλτι για την Ομόνοια.

48' Στο VAR ο διαιτητής για σκληρό φάουλ στον Μπέζους εντός περιοχής.

47' Μεγάλη φάση για την Ομόνοια. Ο Χαραλάμπους με ατομική ενέργεια ελευθερώθηκε, πλάσαρε όμως ο Πίριτς απέκρουσε δύσκολα.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

45' Tέλος πρώτου ημιχρόνου.

44' Συρτό σουτ του Χαραλάμπους, μόλις έξω η μπάλα.

34' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γιούστε έπιασε τη κεφαλιά και ο Μπέζους με ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

32' Σέντρα-σουτ του Μάθιους, ο Πίριτς πρόλαβε τον Χαραλάμπους πριν κάνει την προβολή.

22' Γλίστρησε ο Λόπες και έχασε καλή ευκαιρία να πλασάρει από κοντινή απόσταση.

20' Κοντινή προβολή από τον Μπέζους, ψηλά έξω η μπάλα.

20' Σουτ στην κίνηση από τον Μιξ μετά από εκτέλεση φάουλ, απέκρουσε εύκολα ο Πίριτς.

18' Φάση διαρκείας για την Ομόνοια, όμως στο... τέλος ο Λέτσιακς ολιγώρησε και η μπάλα απομακρύνθηκε από την περιοχή των γηπεδούχων.

16' Τεράστια φάση για την ΑΕΚ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Γκιούρσκο που ήταν στο ύψος της περιοχής, έπιασε το σουτ όμως ο Φαμπιάνο απογειώθηκε και απέκρουσε.

11' Πρώτη φάση για την ΑΕΚ. Ο Γκιούρσκο έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Φαμπιάνο.

9' Χόρεψε την άμυνα της ΑΕΚ ο Μπρούνο, πλάσαρε όμως η μπάλα σταμάτησε στα σώματα, ενώ θα μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή.

7' Αντεπίθεση για την Ομόνοια, ο Μπρούνο έδωσε στον Μιξ ο οποίος άφησε για τον Λέτσιακς, το σουτ του οποίου σταμάτησε στα σώματα.

3' Προϋποθέσεις για την Ομόνοια στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο κάποιες μπαλιές δεν βρήκαν στόχο και οι παίχτες της ΑΕΚ έλεγξαν την φάση.

1' Έναρξη του αγώνα.

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε, Μίλετιτς, Λανγκ, Λέτσιακς, Μιξ (76' Παπουλής), Χαραλάμπους, Μπασιρού, Μπρούνο (76' Λοΐζου), Μπέζους (63' Καρίμ).

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Γκονθάλεθ (57′ Μιλίτσεβιτς), Γκαρσία, Σανχούρχο, Λέντες, Άλτμαν (57′ Ολατούντζι), Φαράζ, Γκιούρσκο (57′ Γκάμα), Λόπες (73' Τρισκόφσκι).

Σκόρερ: 34' Μπέζους, 49' Μπρούνο (πέναλτι), 85' Παπουλής / 57' Γκιούρσκο (πέναλτι), 64' Ολατούντζι

Κίτρινες: 54' Γιούστε, 80' Παπουλής / 28' Γκονθάλεθ, 42' Γκιούρσκο, 63' Ροσάλες

Αποβολές: - / -

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α' Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς

VAR: Nasca Luigi

AVAR: Φωτίου Κωνσταντίνος

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση